lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-03-2022, 22:04   #2141
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,171
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu nu stiu router sa stie doua modem-uri.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2022, 18:45   #2142
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,225
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Nu ar avea nevoie de un router cu WAN Aggregation? - https://www.asus.com/support/FAQ/1039053/

Also...poate gasesti ceva informatii utile aici - https://www.reddit.com/r/openbsd/com..._with_openbsd/
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2022, 19:37   #2143
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,171
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu are fir acolo. Vrea load balance intre doua neturi luate prin 3/4/5G
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 18:19   #2144
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,777
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am sunat la RDS pentru un bridge printr-un ONT Huawei 8143, in care intra fibra optică, spre un Asus GT AC 2900.

Mi-a spus să intru in meniu la Huawei și sa copiez numele și sa îl pun în routerul meu. Zic… ok. Desfac routerul Asus, pun cablurile, m-am uitat pe la Huawei prin meniu și nu am văzut ceva util. Mă gândeam că dacă e ceva de “copiat”, ar fi trebuit sa fie scris pe router.

And now what?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 18:21   #2145
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,171
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu cumva s-a referit cel de la "cascuta" la id utilizator si parola pppoe digi?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 21:08   #2146
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,777
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
nu cumva s-a referit cel de la "cascuta" la id utilizator si parola pppoe digi?

Nu mi-a spus. A zis sa iau numele de la ONT și sa îl copiez. Am rămas un pic intr-o parte, zic sigur îl găsesc in meniu, caci nu îmi aduc aminte de așa ceva. Zice da. Zic ok. Eu nu m-am gândit la pppoe, sincer sa fiu. Pana sa mă mut pe digi, am avut alte chestii.

Până la urma am căutat pe net, la modelul asta bridge-ul se face pe portul 1. Unde eram și conectat.
Și da, aia a fost. Doar ca nu mergea parola. Nici din contul digi. A trebuit un reset parola din contul digi. Apoi a fost ok. Trebuie dat si un restart la ONT. (Sau reset după caz).

Iar băieții mi-au resetat user pass la routerul lor, dacă cumva nu va merge. M-am prins la a 3-a încercare abia, zic dacă cumva nu merge, sa văd si basicul cu care vine (user/digi).


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2022, 16:35   #2147
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,044
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am zis sa fac upgrade la Wifi si mi-am luat un Ubiquiti Access Point WiFi 6 Pro
https://eu.store.ui.com/products/unifi-ap6-professional
L-am configurat cu aplicatia de pe telefon, firmware update, poe original Ubiquiti.... viteze mai proaste ca TP-link-ul AC1200 care stia 5Ghz max 873Mbps....
TP-Link - 650Mbps
Ubiquiti 6 pro - 386Mbps la 2 cm de el.

Pareri?
Ii mega enervant ca in 2022 trebuie sa instalez java sa pot access interfata pwli..
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2022, 18:28   #2148
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Default la Ubiquiti pe 5Ghz ai latimea de 40mhz. Incearca 80mhz, chiar 160 daca ai device-urile aproape de router si nu e mult zgomot de la alte retele.

Eu sunt super multumit de acces pointurile UI. Am 3 bucati, 2 U6 LR si un
UAP-AC-PRO ceva mai vechi. Rock solid, set & forget.
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2022, 20:08   #2149
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,171
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pro-ul e mai mult pt clienti multi (sute) decat pentru viteza.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 04-04-2022 at 09:02.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2022, 21:37   #2150
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,110
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Am zis sa fac upgrade la Wifi si mi-am luat un Ubiquiti Access Point WiFi 6 Pro
https://eu.store.ui.com/products/unifi-ap6-professional
L-am configurat cu aplicatia de pe telefon, firmware update, poe original Ubiquiti.... viteze mai proaste ca TP-link-ul AC1200 care stia 5Ghz max 873Mbps....
TP-Link - 650Mbps
Ubiquiti 6 pro - 386Mbps la 2 cm de el.

Pareri?
Ii mega enervant ca in 2022 trebuie sa instalez java sa pot access interfata pwli..
Seteaza-l corect si o sa ti mearga cu 700mbps langa el. Banda 160MHz, canale de la 36-48 pe 5 si 1,6,11 pe 2.4Ghz.

Si sa ai si deviceuri wifi6. Da, nu merge fara Java, daca nu ti-e ok, iei un RPi si ti-l faci controller hardware.

Eu cu un singur U6-LR acopar casa cu etaj 120mp utili si am 500mbps prin placa de beton la parter si 700mbps la etaj, in aceeasi camera cu el.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2022, 23:28   #2151
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,044
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am un rpi 4 cu 4bg, rpi OS 64bit no gui.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2022, 09:58   #2152
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,546
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu ca dev am instalat și Java și Python de exemplu, adică nu e chiar așa un capăt de țară să le pui și pe astea pe un calculator. Da, e puțin enevant când te duci la un calculator și nu are astea deja instalate, dar presupun că faci instalările de pe calculatorul/laptop-ul personal.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2022, 12:22   #2153
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,044
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Wifi-ul este pentru mine. A trebuit sa trec inapoi pe rpi OS 32bit sa poti instala controlerul vieti. Nu inteleg ce vrea sa insemne setarile la Networks... eu vreau sa asignez kkt-ul asta de AP la o retea existenta cu server dhcp. Am debifat Auto Scale Network si am pus la Gateway IP-ul de la routerul meu.
Se pare ca merge cumva

__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2022, 12:34   #2154
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,748
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat si eu de la emag un Tenda RX9 Pro si rezultatele de viteza se vad in poze comparativ cu actualul si anticul Tp-link Archer C7.

Ce nu imi place e ca pe download nu satureaza infrastructura de 1Gbps de la RDS. Pe upload o face.

Ii fac retur urgent sau il mai folosesc cateva zile sa vad cum/daca se blocheaza si sa ma lamuresc cum merge?

E pus in modul AP ca si Tp-link-ul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Tenda RX9 Pro speed test.jpeg
Views:	74
Size:	110.4 KB
ID:	74770   Click image for larger version

Name:	Tp-link Archer C7 speed test.jpeg
Views:	65
Size:	112.7 KB
ID:	74771  
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2022, 12:42   #2155
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,044
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi ca in mod AP la TP-link nu este bine sa pui conexiunea de la router in wan asta daca ii conectat prin cablu.... posibil sa ai aceeasi problema si la Tenda.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2022, 14:28   #2156
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,748
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

La Tp-link e pusa pe Lan. Nici nu am incercat pe Wan.

La Tenda avand doar 3 porturi Lan si spunand in manual ca nu conteaza portul am pus-o pe Wan. O sa o schimb pe Lan sa vad daca e vreo schimbare.

L.E. Am incercat si cu un port de Lan: aceeasi chestie 729 Mbps download si 900+ Mbps upload.

Dar daca nici Ubiquiti 6 pro nu poate mai mult de 700 Mbps cum se spunea mai sus, atunci banuiesc ca asta e limita tehnologica in prezent pe Wifi 6 2x2 5Ghz 160Mhz channel.

E un salt de la 500+ Mbps la 700+ Mbps. Nu stiu inca daca merita trecerea.

Aveti idee de routere care sa maximizele pe download gigabitul pe fir (930Mbps) ? Sa vad daca 200 lei pentru 700+ Mbps sunt ok in prezent sau nu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Tenda RX9 Pro speed test 2.jpeg
Views:	61
Size:	563.5 KB
ID:	74772  

Last edited by madhorsefuzzy; 03-04-2022 at 18:59.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2022, 08:19   #2157
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,949
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am Mikrotik Hap AC2 ca main router si pe fir merge perfect. Am vazut exemple in care a folosit toata banda la download.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	speedtest.jpg
Views:	71
Size:	38.2 KB
ID:	74773  
ktf is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2022, 09:25   #2158
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,748
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu vorbeam de WiFi 6, nu de cablu.

Acolo am toata banda.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	speed test cablu.JPEG
Views:	71
Size:	42.4 KB
ID:	74774  
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2022, 09:45   #2159
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,733
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Viteza e destul de ok mai ales la banii aia.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2022, 10:20   #2160
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,748
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum nu au fost prea mari plangeri la adresa Tenda RX9 Pro si dupa 2 zile de munca pe noul router si mai multe teste pe wifi am decis ca am nevoie de inca 2 pentru a avea intreaga retea din apartament Wifi 6.

Ignorati sfoara aia, dar nu am apucat sa dau gaura si sa mut diblul unde trebuie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2022-04-06 at 9.53.19 AM (1).jpeg
Views:	72
Size:	123.9 KB
ID:	74782   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2022-04-03 at 7.11.56 PM.jpeg
Views:	63
Size:	121.2 KB
ID:	74783  
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,350
Threads: 26,456
Posts: 764,392
Total Online: 921

Newest Member: ill7ven

Latest Threads
- by ibm390s
- by LAB501
- by Neo
- by labuser
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.