lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-06-2021, 13:56   #1
UY.Scuti
Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)


Default program care face imagine identica continut windows

Detin 2 laptopuri si doresc sa copiez(sa fac imagine identica a continutului) si pe celalalt laptop?Nu mai stiu cum se numeste programul cu care poti face asta si care este folosit de IT-isti.Ma puteti ajuta cu numele programului cu care poti face imagine identica a continutului de pe calculatorul 1 pe calculatorul 2?AM un lapsus si nu-mi aduc aminte numele acelui program.
multumesc
UY.Scuti is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 14:10   #2
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,302
Mentioned: 824 Post(s)

PC-ul meu

Default

Macrium Reflect Free face asa ceva.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 16:49   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,694
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe vremuri îi zicea Norton Ghost din Hirens CD, apoi lumea s-a orientat spre Acronis True Image, iar de când s-au prostit rău de tot ăștia, Macrium Reflect Free a devenit ce trebuie.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 17:23   #4
QzE
Member
 
QzE's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Bucuresti
Posts: 165
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Clonezilla. Open source. Face backup, dar la nivel de partiție sau drive.

Last edited by QzE; 19-06-2021 at 17:25.
QzE is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 18:58   #5
UY.Scuti
Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by QzE View Post
Clonezilla. Open source. Face backup, dar la nivel de partiție sau drive.
as vrea ceva la nivel de absolut tot, inclusiv foldere,subfoldere chiar si scurtaturile de pe desktop.
O sa iau in considerare Acronis si acel Macrium.Sper sa fie ok pt ce caut eu
Doresc la nivel si de scurtaturi desktop,pt ca doresc sa-l ajut pe tatal meu care are o tona de arhiva si de scurtaturi de fisere de firma pe care doreste sa le mute,sa-i fac clona pe alt laptop nou.Trebuie sa urmaresc bine de tot tutoriale cum se foloseste Acronis si Macrium sa nu fac vreo prostie,pt ca nu am folosit niciodata.Eu i-am spus mai bine sa se duca la cei de la IT care au mai facut asta.Eu am sa incerc sa vad daca pot sa-l ajut.

Last edited by UY.Scuti; 19-06-2021 at 19:03.
UY.Scuti is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 02:17   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,766
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Observ ca nici tu nu stii despre ce vorbesti.
Clona este copia in oglinda, fidela, a informatiei de pe un dispozitiv de stocare (hdd, ssd, usb disk, etc). Asadar ceea ce vei clona se va regasi "identic si la fel" pe noul dispozitiv.
Trebuie ca dimensiunile celor 2 hdd/ssd sa fie cat mai apropiate si formatate la fel (Mbr ori Gpt), altfel intri in ceata.
Eu personal am patit-o acum 3 luni, cand am incercat sa fac "asistenta" online si doar atunci cand l-am avut in mana am reusit sa-l rezolv in cateva minute.
Asa ca iti recomand sa cauti ajutor la cineva care stie. De preferat sa bei o bere linistit, decat sa faci vreo prostie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 16:28   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,018
Mentioned: 681 Post(s)

PC-ul meu



Default

Al doilea nu trebuie formatat. Cand pui clona, il face exact cum era primul, pt ca poti pune clona pe un ssd/hdd blank, din fabrica.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 16:38   #8
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 215
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are si Samsung un utilitar care face clona, folosit la ssd...Samsung Magician.
firewind is online now   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 17:18   #9
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,018
Mentioned: 681 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se numeste data migration. Magician e pt altceva.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2021, 13:07   #10
dic1
Senior Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 441
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Toate porgramele de mai sus sunt pt a clona partitii (sau tot discul). Sunt bune pentru backup si pentru a face upgrade la disc pe acelasi sistem. Se pastreaza absolut tot, inclusiv hostname, adresa IP si licenta de Windows.

Dar exact astea 3 devin potentiale probleme cand pui clona pe un alt sistem, pierzi licenta Windows pe laptopul nou (va trebui activata cumva). Daca vei utiliza ambele sisteme in aceeasi retea Windows cred ca trebuie sa schimbi hostname la unul din ele si IP-ul (daca nu e DHCP).
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2021, 19:26   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,018
Mentioned: 681 Post(s)

PC-ul meu



Default

Licenta win nu are treaba cu ip, dns, hostname. Se activeaza pe machine ID.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battleborn nu va mai avea continut nou LAB501 Nivelul2 0 19-09-2017 10:11
Ashes of the Singularity primeste continut nou LAB501 Nivelul2 0 27-04-2016 17:20
Program transfer Windows de pe un SSD pe altul [Wanted] Memorii & stocare 4 29-07-2014 16:57
Calculatorul booteaza, intra in windows, dar nu imi afiseaza imagine ionut82 Cutia de sub birou 9 26-04-2012 20:18
Program cu care sa scot niste screanuri de pe un DVD [Wanted] Memorii & stocare 2 19-03-2010 07:55

 
Forum Stats
Members: 9,081
Threads: 24,694
Posts: 732,379
Total Online: 1127

Newest Member: blanosz

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.