lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-04-2021, 15:32   #3561
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 4,348
Mentioned: 157 Post(s)

PC-ul meu



Default

Încep să iau în considerare şi această posibilitate.

A mai rămas doar să scot PC-ul din carcasă, deşi simptomele nu-s de genul ăla.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2021, 21:34   #3562
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,693
Mentioned: 276 Post(s)


Default

A folosit cineva conectori unghiulari pt front USB si ATX 24pin ?

__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2021, 21:40   #3563
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 9,937
Mentioned: 346 Post(s)

PC-ul meu



Default

E un fel de prelingitor în unghi de 90 grade, mai mult pentru un wire management mai bun.
Am vrut să iau, dar am considerat risipă de bani.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 30-04-2021, 22:01   #3564
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,693
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Mi se pare aiurea in 2021 ca producatorii mobo/psu sa nu ofere adaptoare unghiulare.
Daca tot au inclus conector cu jumper, puteau sa includa si asta.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2021, 02:10   #3565
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu pt ambele, nicio problema.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2021, 11:34   #3566
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,129
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

vreau sa imi vopsesc carcasa Fractal Design RS in alb plus componentele (all white build proiect personal)
ce spray vopsea recomandati ?
__________________
"I need your clothes, your boots and your GPUs " - T2 1600 Seasonic
labuser is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2021, 12:59   #3567
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,693
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Eu pt ambele, nicio problema.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
N-am inteles exact, deci ai folosit ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2021, 16:04   #3568
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,151
Mentioned: 267 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Fa-ti prioritatile pe audio... HMDI ca default audio si restul disable daca nu merge.
Nu ai treaba cu power planurile atata timp cat nu inchizi display-ul (ma refer ca dai ecranul in jos).
Cand dai ecranul in jos atunci bios-ul producatorului limiteaza laptop-ul incat trece peste orice power plan si anumite functii/setari nu functioneaza normal chiar daca sunt setate normal, asa ca recomand sa nu dai ecranul in jos.
Display-ul poti sa-l pui sa se stinga dupa 1 minut daca vrei.
Incercat tot ce s-a mentionat, o sula, tot la fel. Give up, onsa imi fac un desktop cat de curand )

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2021, 19:33   #3569
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
N-am inteles exact, deci ai folosit ?
Da, atat pe USB 3.0 cat si pe ATX si au mers ok. Le-am scos ca am reorganizat un pic WM si imi pica mai bine cu firele stock, dar mergeau fara probleme adaptoarele alea. Singura chestie e ca pe-ala USB n-am mai putut sa-l scot si l-am smuls cu patentul. Din fericire soclul de pe mobo a ramas acolo. )
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 02-05-2021 at 19:50.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 04:07   #3570
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 700
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
A folosit cineva conectori unghiulari pt front USB si ATX 24pin ?
Am cumparat eu ala de la cooler master, o gramada de bani...

In alta ordine de idei, pe orice soft de conferinta daca fac screen share incep din 3 in 3 secunde sa se intrerupa usb-urile. Observ asta pentru am niste chestii alimentate din usb, lampa...

Last edited by gg0; 03-05-2021 at 04:10.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 10:04   #3571
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,100
Mentioned: 307 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati sa imi salvez putin timp.

Laptop, Hp Omen 17 inch placa video integrata HD630 + Nvidia 1050TI

Conectat boxe la laptop prin HDMI. Totul bun si frumos, multumit de calitate.

Am setat toate chestiunile pe maximum performance astfel incat nu am sleep, hibernare, nu se opreste netul,ssd etc.

Problema e ca nu pot tine ecranul pornit la nesfarsit altfel voi avea burn-in.

Drept urmare in momentul in care ecranul se opreste dar laptopul este 100% activ in continuare sunetul se muta de la boxele externe conectate prin hdmi la cele integrate in laptop.

Idei, sugestii?
Setezi din windows "nothing" la "what to do when I close the lid" și închizi capacul. Sunetul (și imaginea de altfel) ar trebui să rămână pe HDMI. Presupun că acel cablu HDMI este conectat la un receiver gen.

Oricum este foarte dubios, ce ai mai putea face este să dai disable la placa de sunet integrată din Windows dacă tot insistă drăcia să mute audio de pe HDMI.


Quote:
Originally Posted by korby View Post
Probleme hardware, probleme soft... nu mai am idei, de-aia apelez la voi pt. un brainstorm.

Se dă următorul sistem:

CPU Ryzen 5 3600x + AMD Wraith Max RGB LED 92mm
MB Gigi B450M DS3H
RAM A-Data XPG Gammix D10 16GB 3200 MHz
SSD A-Data 128GB SP900 2.5" (2016)
HDD WD Blue 1 TB (2016)
PV Asus Strix GTX970 - 4GB
PSU Corsair TX 650W Gold - cumparata in 2008 de noua
Case Deepcool Smarter


Long story short, black screen când e solicitat 3D, uneori în maxim 5 minute după ce e pornit un joc, alteori şi după 2+ ore. PCu' pare că merge în continuare (da' nu garantez pt. că n-am avut sunet conectat la el), în schimb monitorul intră în stand-by pt. că nu mai are semnal.
Am încercat altă PV (GTX660) şi alt RAM (în fiecare slot), la fel.
Cu RAMu' lui îmi crapă aproape instant o randare în DaVinci Resolve, cu RAMu' meu merge ore în şir.
Temperaturile sunt OK, praf în exces nu este.
Trece toate testele "sintetice" imaginabile.

Ce n-am încercat: totu' scos din carcasă şi nici n-am reinstalat Win.

Idei?
Am avut problema asta pe sistemul meu. În ordine care au fost problemele la mine:
- intra sursa în protecție (Seasonic 1kW lmao) din cauza faptului că două dintre ventilatoarele de carcasă crăpaseră și airflow era muci; componentele erau ok ca temperaturi dar sursa era extrem de fierbinte; schimbat ventilatoarele și-a fost ok o perioadă;
- overclocking "stabil". Trecea Prime 95 și Furmark. Well yes but actually no. I-am dat IBT și murea aproape instant. Am refăcut o/c luând totul băbește, de la CPU la RAM la GPU și în cele din urmă atunci când mi-a trecut IBT nici n-a mai pățit asta. O/c la placa video l-am verificat cu loops de 3DMark (20 per setare).
- software "dubios". Nu vreau să încep să scriu câte probleme am avut de la RTSS cu anumite jocuri care nu-l suportă. Fă-ți o imagine de "test" cu un SSD pe care nu-l folosești și testează cu ăla. Când ai ajuns la o configurație hardware stabilă revii la SSDul tău principal și apoi te pui pe investigat software. Personal am instalarea asta de Windows de foarte mulți ani și-am reparat-o și-am stricat-o de mult prea multe ori ca să nu îmi dau seama când un soft face pe nebunul (ultima "găselniță" a fost cum îmi pune în fund Fences tot sistemul de sacadează desktopul =)), jeg mai mare de soft nu cred că există, poate doar Razer Synapse).
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 10:10   #3572
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,151
Mentioned: 267 Post(s)




Default

Setezi din windows "nothing" la "what to do when I close the lid" și închizi capacul. Sunetul (și imaginea de altfel) ar trebui să rămână pe HDMI. Presupun că acel cablu HDMI este conectat la un receiver gen.



Oricum este foarte dubios, ce ai mai putea face este să dai disable la placa de sunet integrată din Windows dacă tot insistă drăcia să mute audio de pe HDMI.



Uite asta cu lid nu am.incercat, am dat disable la.integrata dar nu, tot nu merge.





Sent from my SM-G998B using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 10:10   #3573
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,100
Mentioned: 307 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
Am cumparat eu ala de la cooler master, o gramada de bani...

In alta ordine de idei, pe orice soft de conferinta daca fac screen share incep din 3 in 3 secunde sa se intrerupa usb-urile. Observ asta pentru am niste chestii alimentate din usb, lampa...
Bine ai venit în clubul oamenilor care chiar folosesc majoritatea/toate porturile USB. Recomand un hub USB 3.0 care este powered și la care ai un adaptor de curent care chiar poate duce încărcarea maximă pe fiecare port.

Cumpără-ți o lampă alimentată normal, din priză, o lampă de birou alimentată din porturile USB este fie mult prea slabă, fie trage prea mult curent.

Problema mea favorită apărea când aveam conectate simultan tastatură, controller, HOTAS, volan, DAC, controller MIDI, mouse, 3DConnexion Space Pilot Pro și alte nebunii. Porneam un joc și mureau toate perifericele simultan. Pentru că mna. Jocurile de la EA nu puteau detecta decât controller în defavoarea volanului (Need for Speed lol) iar Battlefield 4 nu știa decât de un singur controller (succes la a încerca să folosești HOTAS la elicopter/avion).

Întreruperea USB-urilor înseamnă de obicei consum prea mare. Vezi cum este "wired" placa de bază, am avut un Dell M6600 care avea patru porturi USB dar erau 2 cu 2 pe unul singur. Prin urmare, dacă conectam o Razer Blackwidow Ultimate cu 2 mufe pe două mufe alăturate, murea pentru că trăgea curent mai mult decât putea oferi un singur port USB, iar cele 2 alăturate puteau oferi curent cât maxim unul singur.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 10:13   #3574
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,100
Mentioned: 307 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
Uite asta cu lid nu am.incercat, am dat disable la.integrata dar nu, tot nu merge.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Naiba știe cum au legat chestii pe-acolo, probabil un interrupt hardware? Laptopurile sunt foarte dubioase din multe puncte de vedere. HDMIul ăla ar trebui să fie output de la placa video dedicată, să nu o pună pe aia în sleep forțat când se închide ecranul. Vezi dacă există vreo posibilitate să o menții permanent on - unele laptops au prin BIOS, alteori este din driver, alteori nu se poate și pace
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 13:21   #3575
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 700
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Bine ai venit în clubul oamenilor care chiar folosesc majoritatea/toate porturile USB. Recomand un hub USB 3.0 care este powered și la care ai un adaptor de curent care chiar poate duce încărcarea maximă pe fiecare port.

Cumpără-ți o lampă alimentată normal, din priză, o lampă de birou alimentată din porturile USB este fie mult prea slabă, fie trage prea mult curent.

Problema mea favorită apărea când aveam conectate simultan tastatură, controller, HOTAS, volan, DAC, controller MIDI, mouse, 3DConnexion Space Pilot Pro și alte nebunii. Porneam un joc și mureau toate perifericele simultan. Pentru că mna. Jocurile de la EA nu puteau detecta decât controller în defavoarea volanului (Need for Speed lol) iar Battlefield 4 nu știa decât de un singur controller (succes la a încerca să folosești HOTAS la elicopter/avion).

Întreruperea USB-urilor înseamnă de obicei consum prea mare. Vezi cum este "wired" placa de bază, am avut un Dell M6600 care avea patru porturi USB dar erau 2 cu 2 pe unul singur. Prin urmare, dacă conectam o Razer Blackwidow Ultimate cu 2 mufe pe două mufe alăturate, murea pentru că trăgea curent mai mult decât putea oferi un singur port USB, iar cele 2 alăturate puteau oferi curent cât maxim unul singur.
Am doua hub-uri alimentate + un hub pe usb-c, si muulte periferice, 4 dongle-uri, doua stream deck-uri, volan, placa de captura, doua placi audio, doua webcam-uri, pad si ce-o mai fi. Hub-urile sunt dlink, ca am avut probleme cu hub-uri cheap.

Ce nu inteleg eu e de ce problema apare doar atunci cand fac screen share pe zoom sau alt soft de genul, pe discord nu are treaba.

Am pus chestiile cu consum mare la usb 3.0 direct pe placa iar perficericele cu consum mic / neimportante in hub-uri.

Nici nu stiu cum sa caut problema asta pe google ))
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 13:34   #3576
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,100
Mentioned: 307 Post(s)


Default Probleme hardware

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
Am doua hub-uri alimentate + un hub pe usb-c, si muulte periferice, 4 dongle-uri, doua stream deck-uri, volan, placa de captura, doua placi audio, doua webcam-uri, pad si ce-o mai fi. Hub-urile sunt dlink, ca am avut probleme cu hub-uri cheap.

Ce nu inteleg eu e de ce problema apare doar atunci cand fac screen share pe zoom sau alt soft de genul, pe discord nu are treaba.

Am pus chestiile cu consum mare la usb 3.0 direct pe placa iar perficericele cu consum mic / neimportante in hub-uri.

Nici nu stiu cum sa caut problema asta pe google ))

Poți calcula output la hubs - te uiti pe alimentator şi vezi câți amperi furnizează, împarți la numărul de porturi. Chiar și dlink fiind, nu toate sunt egale. A trebuit de curând să iau un hub şi erau trei produse aproape identice, singura diferență fiind în output în amperi al alimentatorului. De asemenea, dacă hubul nu este construit bine poți avea și alimentator de 50A, tot va avea probleme.

Poți să vezi şi cât consumă fiecare consumator în parte din specificațiile tehnice.

Zoom şi alte softuri de genul probabil accesează tot ce pot pe USB şi strică chestii.

Dacă vrei să îi dai de cap va trebui puțină muncă. Ce poți face este sa scoți cât mai multe periferice să vezi dacă problema mai apare şi apoi să iei foaie + pix să faci aritmetică


Edit: mi-ar plăcea ca Windows să aibă permissions pentru fiecare soft în parte, Zoom este o mizerie.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2021, 14:10   #3577
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,155
Mentioned: 734 Post(s)

PC-ul meu



Default

Începe și scoate câte o chestie din hub în timp ce zoom-ul este pornit, vezi dacă problema este de la un periferic anume sau este legată de numărul mare de periferice.

Încearcă și cu mutatul perifericelor pe alte porturi, sau pentru perifericele care nu au nevoie de USB3 poți să le forțezi pe USB2.0 eventual cu un hub mai antic.

Posibil să fie și ceva legat de polling rate la USB, posibil să fie ceva de IRQ/întreruperi și e bine să stai și cu ceva de monitorizare pe procesor să vezi dacă face spike exact în acel moment din 3 în 3 secunde.

Un tool foarte bun de prins gherle în soft/driveri este Perfmon/WPA(Windows Performance Analyzer) dar aici deja trebuie să bagi tutorial ca să înveți cum se folosește, altfel te uiți ca scoica în ventilator.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2021, 07:06   #3578
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 700
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Am lasat doar dongle de la mouse si face la fel. Inclusiv si cu dongle-u scos problema persista.

Nu stiu cat e o problema hardware, aveam la fel si pe placa veche b550 tomahawk dar am si acum pe b550 matx.

E destul de enervant ca nu stiu cum sa caut pe google problema mea )
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2021, 07:51   #3579
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,100
Mentioned: 307 Post(s)


Default

Interesant. Hold the fuck up, e Ryzen?

Quote:
Update: Found Global C-State Control and disabled it under:
- Overclocking \ Advanced CPU Features \ AMD CBS

No More USB dropouts, even with XMP back on. Which is good.
@gg0, încearcă asta
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 09:20   #3580
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 700
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Bineinteles ca e ryzen, si am mai sapat e legat de bios si mortii lui. Am pus pcie in 3.0 si rugaciuni. Deci huburile mele n-au nimic, ceea ce ma asteptam.
gg0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,046
Threads: 24,345
Posts: 724,044
Total Online: 1854

Newest Member: CDanielC

Latest Threads
- by mbc
- by db00m
- by ibm390s
- by Arise

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.