lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-04-2021, 16:14   #21
Laurenţiu
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 349
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by andreea View Post
Ca sursa ai putea totusi incerca focusul de 650W (chiar varianta desigilata) sau chiar cel de 750W.
https://www.pcgarage.ro/surse/season...w/#pe-unsealed
In ultimele luni am luat 3 focus GX 650, una de la garaj si doua de la emag, ambele cu coil noise. (poate sunt eu ghinionist)
__________________
Voucher PcGarage - Q6N7OPVO
Laurenţiu is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2021, 17:26   #22
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,090
Mentioned: 31 Post(s)


Default

... am luat 3 surse ... ambele cu coil noise ...
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2021, 21:17   #23
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Laurenţiu View Post
In ultimele luni am luat 3 focus GX 650, una de la garaj si doua de la emag, ambele cu coil noise. (poate sunt eu ghinionist)
Doar in load sau si cand merge in gol/idle ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2021, 23:22   #24
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,351
Mentioned: 827 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu pe Corsair HX1000i Gold aveam la orice tip de load. Cat statea idle complet era ok, cum facea ceva CPU cum se auzea bazait sesizabil. RMA acceptat, au trimis Platinum in schimb ca nu mai aveau Gold. Off, off.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 15-04-2021 at 23:25.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 09:09   #25
Laurenţiu
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 349
Mentioned: 1 Post(s)


Default

@Drazzy In idle e un bazait light, daca ai ceva ventilatoare mai zgomotoase nu se aude. Insa in load e sesizabil.
In ceea ce priveste Seasonic, am avut aceeasi problema cu:
- gx 650
- gx 750
- core 650
__________________
Voucher PcGarage - Q6N7OPVO
Laurenţiu is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 21:31   #26
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
Hmm, traiam cu impresia de la i7 4c 8t care nu ajungeau nici la 150w. Totusi maxim RTX 3060 o sa pun(sau echivaent) deci nu trec de 400w niciodata.

Am prins ASUS TUF GAMING Z490-PLUS la 926 lei, e ok ?
Quote:
Originally Posted by PSS View Post
mai ok era un Z590...
N-am mai ridicat Z490-ul asta, si am gasit Z590 tot TUF, la ~900 lei desigilat la pcgarage
Am comandat Crucial 2x8GB 3600mhz CL16 ~450 lei.
lifehec, mai bine iei 2 x https://www.itgalaxy.ro/memorii/cruc...z-cl16-385468/ decat kit https://www.itgalaxy.ro/memorii/cruc...el-kit-358513/

Mai trebuie sa iau procesor si un cooler.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 19-04-2021 at 21:35.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 22:20   #27
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,802
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ii mult mai ok ca pret si ca garantie... cand pica o memorie trebuie dus tot kit-ul
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2021, 21:23   #28
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

WIP


Baieti buni Seasonic




Sursa mi se pare foarte mica, ca si dimensiuni

In asteptarea CPU+Cooler
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 30-04-2021 at 22:08.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2021, 23:54   #29
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

10700KF check
Am luat o prastie de deepcool gammax 300 pana gasesc un pret ok la AIO (nu ma lasa inima sa dau 700 pe x63). Surprinzator, tine 10700KF fara probleme, sub 80 grade.
Nu sesizez nici un coil noise.

Btw, mindfuckul zilei vine de la windows, care se pare ca s-a activat automat, placa de baza fiind resigilata, inseamna ca cineva a activat licenta pe ea ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 00:02   #30
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,800
Mentioned: 312 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
10700KF check
Am luat o prastie de deepcool gammax 300 pana gasesc un pret ok la AIO (nu ma lasa inima sa dau 700 pe x63). Surprinzator, tine 10700KF fara probleme, sub 80 grade.
Nu sesizez nici un coil noise.

Btw, mindfuckul zilei vine de la windows, care se pare ca s-a activat automat, placa de baza fiind resigilata, inseamna ca cineva a activat licenta pe ea ?
Incearca arctic freezer II. Cred ca e unul la publicitate.

L.E. AC freezer 360mm - 300 de lei https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=24826
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 00:37   #31
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 688
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
10700KF check
Am luat o prastie de deepcool gammax 300 pana gasesc un pret ok la AIO (nu ma lasa inima sa dau 700 pe x63). Surprinzator, tine 10700KF fara probleme, sub 80 grade.
Nu sesizez nici un coil noise.

Btw, mindfuckul zilei vine de la windows, care se pare ca s-a activat automat, placa de baza fiind resigilata, inseamna ca cineva a activat licenta pe ea ?
sau te-ai conectat cu contul de microsoft si aveai licenta
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 00:47   #32
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 837
Mentioned: 28 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
sau te-ai conectat cu contul de microsoft si aveai licenta
Patesc sa se deconecteze de 1000 de ori. Nu ma deranjeaza watermarkul ca am stat atata timp cu el, dar ma deranjeaza ca imi bubuie one drive-ul )
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 00:54   #33
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 688
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu inteleg ce ai vrut sa zici
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 00:58   #34
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Incearca arctic freezer II. Cred ca e unul la publicitate.

L.E. AC freezer 360mm - 300 de lei https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=24826
nu vreau aio cu 3 ventilatoare, si oricum nu am unde sa il pun in carcasa asta

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
sau te-ai conectat cu contul de microsoft si aveai licenta
nop, n-am folosit nici un cont de ms
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 10:33   #35
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,800
Mentioned: 312 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
nu vreau aio cu 3 ventilatoare, si oricum nu am unde sa il pun in carcasa asta
Atunci ai varianta de 280 la 450 de lei https://www.forit.ro/coolere/arctic/...reezer-ii-280/ .
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 05-06-2021, 21:01   #36
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Am prins un kraken X63 resigilat la ~560.
Cam asta ar fi


Ar mai trebui sa iau un cablu aura sync pentru banda led a carcasei.
Mi se pare stupid ca nu se poate controla RGB-ul coolerului din placa de baza... well, inca nu suntem acolo probabil.

Peste 100 de ani cand se ieftinesc placile vreau sa iau o editie mai rasarita, gen STRIX, AORUS, din ce am auzit ar fi mai silentioase.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 05-06-2021 at 21:05.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 21:40   #37
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,351
Mentioned: 827 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am zice sa treci pe full custom loop si sa pui waterblock pe placa aia, ca deja cu banii de pe Kraken-ul ala plus schimb de mobo gpu aveai un sistem custom potent pentru ambele. Si sa vezi atunci silent si 40-45C in full load pe GPU, overclockata.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 06-06-2021 at 22:25.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 22:00   #38
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,699
Mentioned: 276 Post(s)


Default

schimb de mobo ? cum adica ?

custom loop cu wb pe gpu deja ajungem la costuri mult prea mari, plus ca arata misto doar cu hard tubing
plus munca din spate, nu mi se pare ca renteaza, m-am plictisit doar cat am stat si am bibilit cablurile sa arate decent-ish
am incercat un oc la 4.9, dupa 3 bluescreenuri m-am lasat pagubas )
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 06-06-2021 at 22:11.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 22:32   #39
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,351
Mentioned: 827 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
schimb de mobo ? cum adica ?

custom loop cu wb pe gpu deja ajungem la costuri mult prea mari, plus ca arata misto doar cu hard tubing
plus munca din spate, nu mi se pare ca renteaza, m-am plictisit doar cat am stat si am bibilit cablurile sa arate decent-ish
am incercat un oc la 4.9, dupa 3 bluescreenuri m-am lasat pagubas )
GPU, scuze, am corectat. Evident e vorba de gusturi, dar daca iti imbraci tuburile in braided nylon wrap si le tai la marimea potrivita arata bine si soft tubing. But again, e de preferinta personala. Plus ca e mult mai usor de lucrat cu el daca trebuie sa scoti/muti ceva.
Iar avantajele sunt super evidente, mai ales pe GPU-uri unde e pastila mare si poti sa iei caldura aia foarte usor de pe ea cu un waterblock.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placa noua, problema noua MadMaxXx Placi de baza 18 20-01-2013 21:50
Merita sa mai investesc in platforma sau mai bine iau configuratie noua ? alinescoo Cutia de sub birou 8 02-12-2012 00:25
O noua configuratie maryus Cutia de sub birou 17 14-08-2011 14:57

 
Forum Stats
Members: 9,135
Threads: 24,923
Posts: 737,316
Total Online: 1328

Newest Member: Bobss

Latest Threads
- by Arise
- by Kspic
- by Bogd4n
- by fedayn

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.