lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-03-2021, 21:07   #3121
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Ce are 2 "inimi", a aparut in 2008, si si-a gasit drumul in colectia mea?
Detalii (bune si rele) maine pe seara
APepper is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2021, 21:20   #3122
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,564
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

HD 4870x2 ?
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 08:19   #3123
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

3870 X2, cu eticheta dezlipita catre bracket?
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 12:46   #3124
Rognar
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 8
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

"Highlander" GTX 285 cumparata second hand in 2010, a functionat in computerul principal pana in 2019, apoi trecuta in sistemul pentru TVOnline si Netflix pe TV 49" FHD. Good old present days.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20210315_101143[1].jpg
Views:	82
Size:	301.8 KB
ID:	72025  
Rognar is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 13:19   #3125
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Romeo, stop stalking! Glumesc, evident, dar ai dreptate. Povestea are accente comico-tragice, tipul de la care am luat-o tocmai suferise un accident de moto, cand m-am intalnit cu el era saracul cu mana in cast si nasul in pioneze; cand il contactasem prima oara nu stia daca placa e functionala, intre timp fix inainte sa ne vedem ieri seara, mi-a confirmat ca a incercat-o si nu afiseaza imagine. Cum mi-am dorit foarte mult sa am macar un 3870X2 pentru colectia AMD dual gpu, i-am spus ca o vreau si asa, dar pretul a scazut pe masura, tipul cu foarte mult bun simt. Deocamdata lucrez, deci testarea se face mai pe seara, am apucat doar s-o desfac (surprinzator de curata in interior la cooler, paduri termale in stare excelenta, nici macar radiatoarele nu aveau praf in ele, pasta termala un pic uscata dar foarte bine pastrata) si sa ma uit daca lipseste vreo piesa de pe ea....nimic, totul as it should be. Asta ar insemna ca problemele mentionate (lipsa afisaj) denota un defect mai serios? Aici daca e cineva mai patit si informat, apreciez o parere ce ar putea fi.











APepper is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 15:39   #3126
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu da semnal, incearca si cu o placa video pe PCI si vezi daca o recunoaste calculatorul, eventual poti incerca un flash.
Daca nici asa nu vrea, iar fizic zici ca arata bine, probabil e moarta (caz in care poti incerca chestia cu cuptorul/uscatorul de par, ca oricum nu ai nimic de pierdut).


Am sursa AT!
Achizitiile de ieri:
- sistem complet K6: MB Lucky Tech P5MVP3, CPU K6-2 300MHz, 2 module ram, Seagate Medalist 3210 (3.25GB), placa video Cirrus Logic GD5440, placa de sunet Avance Logic ALS100+, cd-rom cu fata sparta. Carcasa mi se pare tare faina.
- Yamaha Audician 32 Plus
- EPoX 8KDA7I, sk.754
- Barton 2500+
- Terratec Sixpack 5.1
- Sapphire Radeon 7000 64MB DDR PCI






Radeonul are pe spate lipite niste fire, a fost motiv atat contra, cat si pro pentru achizitia ei, are cineva care e rolul lor, e vreun mod ceva sau legatura intre trasee intrerupte?
(LE: uitandu-ma la poza mai bine, vad ca lipseste un rezistor de 330k ohm, poate de-asta sunt lipite)





Azi am luat adaptoare pentru tastatura, bune la casa omului:


Last edited by MRomeo; 15-03-2021 at 15:51.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 16:18   #3127
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,742
Mentioned: 756 Post(s)

PC-ul meu



Default

Probabil că placa a fost modată pentru a fi benchuită.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 17:36   #3128
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post

Achizitiile de ieri:


A intrat usor AXP-ul in S754 sau ai apelat la tehnolog?

For first time Pc builders

Cum l-ai pus peste socket a trebuit sa ma uit de doua ori sa vad ce si cum.

Faina captura! La noi talcioc still closed!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 19:36   #3129
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Daca nu da semnal, incearca si cu o placa video pe PCI si vezi daca o recunoaste calculatorul, eventual poti incerca un flash.
Daca nici asa nu vrea, iar fizic zici ca arata bine, probabil e moarta (caz in care poti incerca chestia cu cuptorul/uscatorul de par, ca oricum nu ai nimic de pierdut).


Am sursa AT!
Achizitiile de ieri:
- sistem complet K6: MB Lucky Tech P5MVP3, CPU K6-2 300MHz, 2 module ram, Seagate Medalist 3210 (3.25GB), placa video Cirrus Logic GD5440, placa de sunet Avance Logic ALS100+, cd-rom cu fata sparta. Carcasa mi se pare tare faina.
- Yamaha Audician 32 Plus
- EPoX 8KDA7I, sk.754
- Barton 2500+
- Terratec Sixpack 5.1
- Sapphire Radeon 7000 64MB DDR PCI






Radeonul are pe spate lipite niste fire, a fost motiv atat contra, cat si pro pentru achizitia ei, are cineva care e rolul lor, e vreun mod ceva sau legatura intre trasee intrerupte?
(LE: uitandu-ma la poza mai bine, vad ca lipseste un rezistor de 330k ohm, poate de-asta sunt lipite)





Azi am luat adaptoare pentru tastatura, bune la casa omului:

Placa e functionala, in sensul ca intra in windows (drept dovada pot inchide unitatea cu alt-f4), doar ca nu afiseaza imagine pe niciun port dvi. As incerca cu una PCI, dar daca nu ma insel nu am decat Voodoo...si pe windows 10...o sa mai intreb pe unde gasesc ce mai poate fi, ma depaseste problema. Si eventual, sa fac rost de o placa pci mai recenta care poate macar sa fie recunoscuta de windows.
LE: on second thought, mai bine o pun pe sistemul actual cu alta pe pci-express primar si vad asa ce se intampla

Last edited by APepper; 15-03-2021 at 19:43.
APepper is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 21:17   #3130
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
Imi poate face cineva o recomandare de placa de baza sanatoasa pentru un Pentium 3 Tualatin 1266? De memorii ma descurc, dar sunt noob la placi de baza socket 370, nu stiu ce detalii conteaza. Singurul lucru care l-as vrea neaparat ar fi port AGP universal (slot cotinuu).
LE: eventual daca aveti de vanzare, si mai bine, astept PM, discutam
depinde la ce vrei sa folosesti sistemul. E corect ce a zis Raverx, chipset-urile intel sunt printre cele mai stabile, dar, daca vrei jocuri in real DOS, cu audio de calitate buna in DOS si nu ai placa ISA atunci obligatoriu ai nevoie de chipset VIA Apollo Pro 133T. Acest chipset suporta sloturi ISA, pentru compatibilitate 100% cu jocurile vechi in DOS dar si D-DMA pentru placile audio pe PCI.

Intel 815 de exemplu nu suporta D-DMA / slot ISA si a fost o munca crunta sa ajung la o compatibilitate buna audio in jocurile DOS. Nu am reusit decat cu placa ESS SOLO PCI, in modul WBDMA.

Daca folosesti doar windows, atunci intel 815

Last edited by mike_1; 15-03-2021 at 21:20.
mike_1 is online now   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 21:32   #3131
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Am sursa AT!
Achizitiile de ieri:
- sistem complet K6: MB Lucky Tech P5MVP3, CPU K6-2 300MHz, 2 module ram, Seagate Medalist 3210 (3.25GB), placa video Cirrus Logic GD5440, placa de sunet Avance Logic ALS100+, cd-rom cu fata sparta. Carcasa mi se pare tare faina.
- Yamaha Audician 32 Plus
- EPoX 8KDA7I, sk.754
- Barton 2500+
- Terratec Sixpack 5.1
- Sapphire Radeon 7000 64MB DDR PCI
buna captura, mai ales placa de sunet Yamaha. M-a luat microbul sa trec cu sunetul complet pe ISA...

Last edited by mike_1; 15-03-2021 at 21:34.
mike_1 is online now   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 21:34   #3132
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,015
Mentioned: 41 Post(s)


Default

Pentru DOS eu as recomanda ceva considerabil mai vechi, dar daca poti face un singur sistem pentru tot ce tine de retro... da, Tualatin e ok, poti acoperi de la DOS, Windows 95/98/Me pana la Windows XP inclusiv, cu o placa video AGP buna (X800XT, GF6 6800GT/Ultra) poti juca aproape orice s-a scos de prin 1980 (cu un pic de tuning) pana prin 2005 (poate chiar si 2006-2007 daca mai scazi detaliile).

Daca insa vrei ceva dedicat pentru DOS eu zic ca un sistem Pentium MMX cu 16-32 MB ar fi mult mai ok. Sau chiar 386/486 pentru jocurile super vechi. Pentru Duke Nukem, Blood, Quake, Carmageddon ar merge chiar un pic mai nou, un PII 300-400 ar fi perfect.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 21:40   #3133
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

asa este, insa eu incerc sa reduc la maxim numarul de sisteme , spatiul de depozitare ma omoara. Personal incerc sa ma limitez la 2 sisteme retro: PIII pentru DOS / Win98 si E8400+Radeon 5850 pentru Windows XP, sisteme care sa fie complet utilizabile.
mike_1 is online now   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 23:16   #3134
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Exact acelasi lucru vreau si eu mike_1, sistemul XP deja il am complet, iar cel pe care urmeaza sa incerc Win98 e cel Agp socket A (care deocamdata tot XP are instalat). Dar urmeaza sa imi vina un proc Tualatin 1266, si vreau sa fac un kit cu el pt un potential sistem Agp universal cu Win98 (pe care sa pot testa placile agp pre-2000). De DOS nu am nevoie pt gaming, cel putin nu deocamdata
APepper is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2021, 23:48   #3135
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Atunci chipset intel e ce trebuie...eu am avut un mic "soc cultural" cu sistemul PIII, e greu sa revii la USB 1.1, interfete IDE, zero cable management, hdd-uri mecanice, carcase de kko (99% din carcasele vechi asa erau, sorry ). Ah, si obligatoriu mouse si tastatura PS/2 pentru DOS.

Am bagat ceva bani intr-o interfata CF to IDE + un card compact flash (care nu e prea ieftin, dar are avantajul ca este IDE nativ si foarte compatibil) si o placa pe PCI cu USB 2.0. Exista si placi pe PCI cu SATA, foarte rare in RO, dar mai ieftine pe AliExpress, am comandat astept sa vina.

Exista inca la vanzare placi de retea nou noute, gigabit, cu drivere de win 98, la 50 lei, mai ieftine decat cele 10/100 de pe OLX.

Am descoperit ca exista si SSD-uri pe IDE, scumpe, 700 lei pentru 128GB, dar sunt perfecte pentru windows 98, care e limitat la 137 GB. Au 44 pini, trebuie adaptor la 40 pini. Era bine sa fie SLC, Win 98 nu stie trim, dar la o utilizare moderata poti trai si cu MLC.

Pe windows 98 nu are rost sa bagi o placa peste Geforce FX, driverele de win 98 compatibile cu seria 6 crapa la shutdown. ATI exclus pe windows 98. Atentie, win 98 de regula crapa cu placi video peste 256 MB ram.

E infinit mai mult de munca de configurare, dar parca si satisfactia e alta, fata de un sistem modern. Am reusit sa folosesc stick-uri USB in dos nativ , ca sa evit scrisul de CD-uri (culmea, observ ca mediile optice re-writable incep sa ia calea dischetelor si sa dispara din magazine).

Last edited by mike_1; 16-03-2021 at 00:05.
mike_1 is online now   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 07:26   #3136
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Nu exista emoji cu elev luandu-si notite, dar fi sigur ca asta fac citind postul tau Mersi de sfaturi, la ideea de a investi intr-un adaptor pentru card CF sa pot tine windowsul pe el m-am gandit si eu, nestiind cat de grea ar fi investitia si cat de greu as gasi ce am nevoie in tara. In principiu daca reusesc incet-incet sa fac sistemul functional, n-o sa pun niciodata placi agp mai noi de 2000 la testare, pentru alea am kitul socket A cu Athlon XP 3000 (caut in continuare si acolo o placa de baza socket A cu AGP universal, trebuie sa existe). Am si CD cu windows 98, nu e greu sa faci rost de unul, cu driverii e mai greu sa-i gasesc...dar nu imposibil, sunt site-uri dedicate
APepper is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 07:33   #3137
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Legat de limitarile Win 98SE, cautati pe net despre Rudolph R. Loew. Din pacate domnul respectiv a trecut in nefiinta insa munca lui se gaseste acum free si poate fi descarcata.

Most Popular Products:

PATCHMEM: Patch to allow Windows 95, 98, 98SE and ME to use up to 4GB of RAM.
PATCHATA: Patch to allow Windows 95, 98, 98SE and ME to use Hard Drives up to 2TB.
RAMDSK32: 32-Bit RAMDISK for Windows 98/98SE.
SATA: SATA Driver Patch for Windows 98/98SE.
KICKWORK: Single Boot Disk for the Amiga 1000.
NVSIZE: Patches to support 512MB nVidia Graphics Cards.

Latest Products:

AHCI: AHCI Disk Driver for Windows 95, 98, 98SE and ME.
AHCICD: AHCI CD/DVD Driver for DOS.
TRIM: DOS DISK/FAT32 TRIM Program for SSDs.
TBPLUS: Multi-Terabyte Hard Drive Support Package for DOS and Windows 98SE
DLLHOOK: API Redirector. Now with KernelEx 4.5.2 Support.
2000ATA: Patch to Install Windows 2000 SP4 in Hard Drives larger than 137GB.

https://rloewelectronics.com/catalog.htm

https://archive.org/search.php?query...lph+R.+Loew%22
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 08:12   #3138
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
A intrat usor AXP-ul in S754 sau ai apelat la tehnolog?
La primele doua-trei ciocane a fost mai greu, dupa a fost smooth as butter.

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
socket A cu Athlon XP 3000 (caut in continuare si acolo o placa de baza socket A cu AGP universal, trebuie sa existe)
Deci vrei o placa de baza cu chipset VIA KT333. Sunt pe olx cateva ECS-uri, parca.
Sau, daca vrei, iti vand un pont unde gasesti o MSI KT3 Ultra.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 13:15   #3139
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Un mesaj privat?
Ma uit la specificatii si nu e bine, nu suporta decat XP 2200+ maxim, de 3000 nici vorba

Last edited by APepper; 16-03-2021 at 13:18.
APepper is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 13:29   #3140
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,791
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Albatron Kx400 nu e ce trebuie?!
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,088
Threads: 24,729
Posts: 733,225
Total Online: 492

Newest Member: ionpop88

Latest Threads
- by Monstru
- by suzuki

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.