lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-11-2021, 09:36   #1
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Gigabyte A520I AC mITX - Nu porneste după shutdown

Problema e cea din titlu, imi vine să o arunc pe geam
Context: am montat-o aseară intr-o carcasa fanless Akasa împreună cu un Ryzen 5600g și 16GB RAM Corsair. Dupa restart porneste fara nicio problema, in schimb după shutdown nu mai vrea sa pornească, nu am reușit să identific un pattern care să funcționeze.
Câteodată pornește după ce scot alimentarea din spate, alteori după ce scot toate perifericele conectate sau după ce scot alimentarea placii de baza. Dar în multe cazuri nu funcționează niciuna din astea.

Pot sa o returnez și o sa fac asta daca nu găsesc nicio rezolvare. Dar as prefera sa existe o rezolvare simpla de care nu îmi dau eu seama acum, pentru că mi-a luat 2 ore sa asamblez (și o seringa de pasta, multe heatpipeuri).

E prima placa Gigabyte pe care o am in ultimii 20 de ani (cred că ultima am avut-o cu un Duron), poate e vreo setare in Bios pe care eu am ratat-o. Am făcut update la ultima versiune de Bios de la început, altfel nu recunoștea procesorul.

Help!
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 09:41   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,884
Mentioned: 277 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai toate suruburile de prindere a placi de baza la nivel? Sursa ii veche?
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 09:46   #3
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt la nivel cred, le-am strâns pe toate până la capăt fara sa forțez.
Sursa e noua, e tot de la Akasa (din cea cu brick de laptop). Dar nu cred sa fie probleme cu ea (gen putere insuficienta, e de 150w), nu a fost nicio problema sa rulez Prime 95 jumătate de oră și un test rapid Geekbench.
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 10:06   #4
jcdenton
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 139
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Update de bios daca nu-i la zi?
jcdenton is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 10:17   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai cum sa testezi cu alta sursa normala cu cat mai putine periferice pe ea ?
Am avut acum multa vreme pe AM3 o buba similara si intr-un final placa a murit dar vorbim de acum 10 ani, comportament identic. Toto Gigabyte.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 10:18   #6
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

E ultima versiune, am folosit QFlash de la început pentru că nu știa de seria 5000.
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 10:44   #7
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Ai cum sa testezi cu alta sursa normala cu cat mai putine periferice pe ea ?
Am avut acum multa vreme pe AM3 o buba similara si intr-un final placa a murit dar vorbim de acum 10 ani, comportament identic. Toto Gigabyte.
Am incercat acum cu sursa din PC ul celalalt, la fel face.
Aiae o demontez și o trimit înapoi. Dar mâine, azi nu mai am ficat de așa ceva
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 10:59   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Retur si plasezi alta comanda identica.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 12:56   #9
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

@agarici cu pedale:
Sunt idiot. Normal că nu pornește nici cu o sursa ATX atunci când uiți să îi dai drumul la sursa... Că să îmi ofer totuși circumstanțe atenuante, am dormit doar o ora azi noapte.

Bun, deci am incercat din nou cu ATX și merge normal, am scăpat de ce e mai rău - demontat/montat placă și CPU din carcasă.
O sa incerc sa trimit sursa la garanție peste mări și țări, dar tare îmi e că albesc de tot până primesc ceva înapoi.
O idee de unde pot sa iau un pico psu >=150w? Preferabil din Ro.
Nivius is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 13:19   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai greu dar e rezolvabil... vezi olx, poate prinzi carcase cu tot cu sursa si brick.
Eu unul nu m-as incurca cu branduri de 2 lei si as lua ceva calitativ.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 22:28   #11
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 867
Mentioned: 30 Post(s)


Default

N-aveai tu o carcasa cu sursa si brick de 110w? [emoji41]


Sent from my iPhone using Tapatalk
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2021, 12:27   #12
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ba da, am scos-o de la vanzare ca am ceva planuri pt ea, 120W avea.
Eu unul nu as pune pc normal pe asa ceva ca nu e brand... pentru server low power e ce trebuie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old Today, 11:32   #13
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Finally done, am luat pana la urma un picoPSU 160W de pe Amazon (https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...?ie=UTF8&psc=1).

Totul merge ok acum, placa de baza nu avea nicio vina.
Nivius is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:56   #14
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu Alimentarea de 8 pini cum ai facut ? Banuiesc ca stai doar in 4 pini
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old Today, 13:29   #15
Nivius
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aveam prin cutia cu de toate un adaptor de genul asta: https://www.amazon.de/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

E o placere sa nu auzi nimic
Nivius is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gigabyte X470 Ultra Gaming nu porneste Nubyan Placi de baza 40 07-08-2018 12:16
windows 7 shutdown razvy_10 Software 14 17-12-2012 21:08
Laptop nu isi ia shutdown Harabagiu Notebooks & netbooks 2 01-09-2012 02:19
Gigabyte P67 - UD3 - B3 - nu porneste tphase Placi de baza 3 18-04-2011 10:07

 
Forum Stats
Members: 9,185
Threads: 25,207
Posts: 744,047
Total Online: 700

Newest Member: Gulyas

Latest Threads
- by Arise
- by walkman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.