lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-11-2021, 17:34   #21
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20,828
Mentioned: 736 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Pe 12900K merge mai bine Windows 11 in jocuri, pe AMD nu am incercat. Pe de alta parte, latenta e semnificativ mai mare in Win 11 in AIDA fata de Win 10. Plm
__________________
Suma prostiei ramane constanta. Doar prostii se schimba...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 18:21   #22
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by fullrespect View Post
Curve Optimizer, individual per core, ca să scoţi maximul din el.
câteva cicluri de y-cruncher cu toate testele enabled cred că e suficient.
Am pus negative 10 pe fiecare pentru inceput.
In y-cruncher da reboot instant cand vreau pi cu 43gb ram.
Dynamic OC shit, OC normal la 4.6 si merge ca uns, pe DoC care e setat la 4.4 si 4.5 o da cu reboot.

In W11 se misca mai bine FarCry6 si Valhalla, 8-9Fps la prima vedere.

Aida in schimb face cum doreste la L3. Rulate ambele la interval de cateva minute.
In W10 idem(ultima poza)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	w11.png
Views:	38
Size:	91.6 KB
ID:	73705   Click image for larger version

Name:	w111.png
Views:	35
Size:	91.5 KB
ID:	73706   Click image for larger version

Name:	w10.png
Views:	39
Size:	91.5 KB
ID:	73707  

Last edited by db00m; 03-11-2021 at 21:35.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 21:24   #23
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,126
Mentioned: 31 Post(s)


Default

B550 + 3900x + Win 11

scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 21:26   #24
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, nu pricep de unde se trage L3 speed, pana acum vad doar ca PBO off urca viteza si/sau nu ii sufera 4 module ram.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 21:44   #25
UEL
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 290
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Deci, before - win10 inainte sa pun win 11, after - tot win 10 dar dupa ce am pus win 11, am stat cateva ore cu el, apoi m-am intors la win 10 (si a ramas cu driverul amd care repara latency)
32Gb - 4x8 - manual tot fara pbo.
Daca am timp mai bag un test in seara asta si cu 2x8
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	after.png
Views:	48
Size:	93.1 KB
ID:	73710   Click image for larger version

Name:	before.png
Views:	44
Size:	93.1 KB
ID:	73711  

Last edited by UEL; 03-11-2021 at 21:47.
UEL is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 22:09   #26
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by UEL View Post
Deci, before - win10 inainte sa pun win 11, after - tot win 10 dar dupa ce am pus win 11, am stat cateva ore cu el, apoi m-am intors la win 10 (si a ramas cu driverul amd care repara latency)
32Gb - 4x8 - manual tot fara pbo.
Daca am timp mai bag un test in seara asta si cu 2x8
Posteaza si cu PBO please.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 22:47   #27
UEL
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 290
Mentioned: 9 Post(s)


Default

PBO on / PBO off
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PBO_on.png
Views:	59
Size:	93.1 KB
ID:	73712   Click image for larger version

Name:	PBO_off.png
Views:	54
Size:	93.0 KB
ID:	73713  

Last edited by UEL; 03-11-2021 at 22:57.
UEL is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2021, 23:29   #28
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merci, se pare ca adevar am citi pe www azi.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2021, 01:19   #29
crissbm
Member
 
crissbm's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 134
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce sunt asa mici vitezele pe L3? O fi pentru ca placa e B550?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aida64_dwuZnQLsRI.png
Views:	53
Size:	123.3 KB
ID:	73714  
crissbm is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2021, 12:21   #30
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

E bolnav al meu si nu mai am chef de bibilit.
Intre timp mi-a iesit si ce voiam.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	zxc.png
Views:	55
Size:	91.2 KB
ID:	73715   Click image for larger version

Name:	lin115.PNG
Views:	48
Size:	95.8 KB
ID:	73716  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 01:12   #31
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe cei "tunati" cu 5900x ii rog un test in linpack 115 si Aida FP64Ray.
Eu pot trece Linpack dar Aida se lasa cu reboot.
Unde gresesc nu stiu inca.

Merg joacele vietii, aida burn e ok dar in testul de FP64Ray am reboot.
Alt comportament aiuea: pe xeon sugea 820-840W (cpu 240W)cand rulam linpack si donut kombustor, pe AMD Ryzen si Black Hero nu am reusit 700W, cand papa CPU pica VGA la capitolul W, drastic! Sursa e aceeasi, RM1000i.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fail1.png
Views:	35
Size:	40.4 KB
ID:	73782   Click image for larger version

Name:	linok.png
Views:	33
Size:	96.8 KB
ID:	73783  
Attached Files
File Type: txt fail1_setting.txt (24.7 KB, 6 views)
File Type: txt fail2AID_setting.txt (24.6 KB, 6 views)

Last edited by db00m; 18-11-2021 at 12:51.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2021, 01:23   #32
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

4.5 4.5 @1.3 am trecut, inclusiv linpack la 481Gflop.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4545-1-3.png
Views:	47
Size:	270.9 KB
ID:	73786  
db00m is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2021, 22:55   #33
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 811
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Voltajul este cam mare pt. 4.5 all cores. Incearca cu PBO off, multi 45 si ar trebui sa mearga cu 1.2v daca nu e procul ghena..
andreea is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2021, 01:17   #34
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 316
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by andreea View Post
Voltajul este cam mare pt. 4.5 all cores. Incearca cu PBO off, multi 45 si ar trebui sa mearga cu 1.2v daca nu e procul ghena..
Merci, am renunat. O sa mai studiez cand am chef, momentan trec orice. De bibilit nu mai am chef.. Pana acum vad ca 4.5 DOC trece tot. Sunt multumit pentru un simplu enduser. Ca sa testez toate combinatiile trebuie sa las un NVME si orice altceva deconectat.
db00m is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,185
Threads: 25,207
Posts: 744,047
Total Online: 825

Newest Member: Gulyas

Latest Threads
- by Arise
- by walkman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.