lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-11-2016, 20:33   #1
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 711
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default O problema cu AsrockP67Pro3

Am o problema cu aceasta placa de baza de circa un an si desi m-am cam obisnuit cu ea, m-am gandit totusi sa scriu si aici, in caz ca, exista vreo posibilitate sa o rezolv cumva. Problema sta in felul urmator: in 75% din cazuri, cand deschid pc-ul, nu porneste din prima, primesc error code 10 ( PEI core is started sau Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules, ceva de genul din ce am citit prin manual/net ), dupa ce inchid sursa si repornesc de cateva ori pc-ul, merge. Well...nu stiu daca exista vreo rezolvare, dar o idee in plus, nu strica. Bios-ul este 3.30 ( ultimul ), memoria ram este cea din specs ( testati/pusi in toate combinatiile si frecventele posibile ), am incercat si un kit Corsair 2x4gb ddr1600 si la fel...procesorul este in regula...nici nu stiu ce sa mai zic. M-am obisnuit asa, dar sunt tare curios daca s-ar putea rezolva sau e placa de baza cu problema ( cel mai probabil.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2016, 21:54   #2
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,101
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bios reset, scoate procesorul, pune-l la loc, reset de bios.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2016, 02:34   #3
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,073
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din cate stiu eu placa asta care o am si eu a suportat procesoare ivy bridge doar dupa update de bios, nu e chiar nativa pentru aceste procesoare, citisem atunci cand au aparut ivy ca nu ar functiona chiar optim pe o astfel de placa de baza, acum nu stiu daca e chiar asa, placa are la baza primul chipset P67 pentru 1155, cred ca pentru ivy recomandate ar fi placile de baza cu chipset z68, z77.
Normal n-ar trebui sa fie probleme, am vazut la cineva i7 3770k pe aceasta placa de baza si functiona foarte bine, incearca ce a zis Bogdan si vezi ce se intampla, altfel e posibil sa fie ceva defect.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2016, 20:27   #4
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 711
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat, placa a avut update de bios de cand a fost cumparata ( altfel nu imi citea 3470-ul ). A mers perfect vreo jumatate de an, dupa care a inceput sa faca acest probleme. Nu cred ca are rezolvare, drept sa zic, dar am zis sa incerc si aici. Eh, pana voi simti nevoia sa schimb platforma/va muri placa de baza, voi sta asa in continuare, desi e cam iritant.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2016, 22:07   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema ta e mai mult ca sigur datorata unui Intel Management Engine firmware corupt in biosul 3.30.

@Viewstar Ai aici versiunea 3.25C in format instant flash. Formatezi un stick ca FAT32, mergi in BIOS si ii dai flash de acolo. Ai ultimul microcode pus de mine pentru ambele serii de procesoare, deci nu vor fi probleme de compatibilitate cu sandy/ivy. Ambele procesoare vor merge fara probleme. Dai flash si spune-mi cum se prezinta.
Si... NU MAI FLASHUITI BIOS DIN WINDOWS!
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo

Last edited by Bennedict; 02-01-2018 at 16:50.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 10:39   #6
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 711
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Problema ta e mai mult ca sigur datorata unui Intel Management Engine firmware corupt in biosul 3.30.

@Viewstar Ai aici versiunea 3.25C in format instant flash. Formatezi un stick ca FAT32, mergi in BIOS si ii dai flash de acolo. Ai ultimul microcode pus de mine pentru ambele serii de procesoare, deci nu vor fi probleme de compatibilitate cu sandy/ivy. Ambele procesoare vor merge fara probleme. Dai flash si spunemi cum se prezinta.
Si... NU MAI FLASHUITI BIOS DIN WINDOWS!
Hmm, mersi, voi incerca. Tin minte ca facusem si asta cu versiunea asta beta de la ei de pe site acum cateva luni si tot la fel facea. Dar i-am dat update din windows atunci. Se prezenta sensibil mai subtirel la setari versiunea asta, fata de 3.30.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 14:32   #7
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e nicio problema cu 3.25. Iti pot da o versiune Instant flash a 3.30 dar tocmai ea cauzeaza problemele tale din cauza faptului ca firmware-ul IME din bios e cu probleme.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 14:40   #8
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 711
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut update-ul acum o ora, din bios. Dupa ce a terminat, a cerut restart, s-a inchis si a dat iar error10. Am inchis de la butonul sursei, iar pe urma a pornit normal. Am inchis/deschis pc-ul de vreo 10 ori si a mers ok. Acum il voi tine inchis cateva ore, sper sa mearga din prima incercare cand il voi deschide iar. Ar fi o treaba daca as scapa de eroarea asta, desi ultima oara cand am pus 3.25, la fel a facut ( din windows instalat, ce-i drept ). Multumesc momentan pentru idee, revin cu update in curand.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 15:09   #9
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,101
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Inainte si dupa un update de bios este indicat sa dai un reset de BIOS.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 15:18   #10
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-a scapat sa-ti spun asta, credeam ca stii ca la orice echipament se face reset inainte si dupa update de firmware.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2016, 15:22   #11
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 711
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut asta. Anyways, tot la fel face, am incercat adineaori sa il pornesc. Oh well, macar am incercat.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2016, 01:00   #12
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,073
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Problema ta e mai mult ca sigur datorata unui Intel Management Engine firmware corupt in biosul 3.30.

@Viewstar Ai aici versiunea 3.25C in format instant flash. Formatezi un stick ca FAT32, mergi in BIOS si ii dai flash de acolo. Ai ultimul microcode pus de mine pentru ambele serii de procesoare, deci nu vor fi probleme de compatibilitate cu sandy/ivy. Ambele procesoare vor merge fara probleme. Dai flash si spunemi cum se prezinta.
Si... NU MAI FLASHUITI BIOS DIN WINDOWS!
@Bennedict, sa traiesti , a venit la fix acest post al tau.
Ieri am vrut sa fac secure erase cu parted magic la un ssd mai vechi pe care vreau sa-l vand, mi se parea mie ca nu mai are aceeasi performanta si nu mergea, trebuia sa-i dau sleep....., ma rog am zis ca poate nu merge din cauza setarilor din bios ca aveam dezactivat setarile pentru sleep, am umblat pe acolo si nu am mai reusit sa readuc biosul la starea initiala.
Cred ca mi se corupsese si mie biosul, nici macar cu reset de bios nu am reusit, nici macar cu clear cmos, am scos si bateria, nimic nu a rezolvat problema, placa de baza(P67PRO3) imi vedea doar 8gb memorie din 16 si doar la maxim 1333MHz, de overclock nu mai putea fi vorba, orice as fi facut nu ma lasa sa fac overclock din bios si chiar daca setam pe turbo, in windows imi mergea pe frecvente default.
Am reflashuit si biosul cu variante mai vechi de bios care le aveam salvate, nici o schimbare, nici o rezolvare, ajunsesem sa cred ca s-a stricat ceva la placa de baza ma gandeam eu de la overclock sau chiar procesorul s-o fi degradat de la overclock desi nu l-am tinut la mai mult de 4,5GHz si maxim 1,37v core.
Am zis sa incerc si aceasta varianta beta postata de tine aici si doar asa am reusit sa il readuc la starea initiala, au revenit toate setarile care disparusera sau nu functionau pe 3.30.
E o varianta modata sau cum aceasta varianta 3.25 ? pentru ca vad ca mai are si alte optiuni fata de 3.30.
Oare daca as reveni acum la 3.30 s-ar pastra setarile acestea ?
Danos is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2016, 01:03   #13
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Danos E modata in sensul ca ea contine deja module EFI de la producator, a fost in beta si apoi au renuntat. Cu alte cuvinte 3.30 e mai chel decat 3.25.
Eu am updatat toate modulele EFI de (retea, RST, LAN si microcode-ul la procesor).
Sunt ultimele disponibile si deobicei nu faci update de bios decat daca e nevoie. Bine ca s-a rezolvat problema.
Lasa-l asa ca e in regula. Setarile nu se vor pastra pentru ca 3.30 e mai vechi decat 3.25.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2016, 01:06   #14
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,073
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok, asa atunci il las asa, odata ce functioneaza totul bine, e foarte bine, cu 3.30 nu stiu daca as mai fi reusit sa rezolv ceva.
In timp ce se flashuia am vazut ca a updatat si Intel Management Engine de care spuneai in postul initial, cred ca asta a fost de vina.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2016, 01:10   #15
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, IME se ocupa de toata partea de power management, daca ala nu e in regula nu merg nici fanurile nici memoria nu e vazuta corect si per total sistemul e instabil si risti chair sa nu mai poti boota deloc ori sa nu ai semnal video, in special pe chipul video integrat.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,112
Posts: 758,926
Total Online: 687

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by suzuki
- by ktf
- by LAB501
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.