lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-06-2020, 12:40   #1241
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca tot vine vorba de alternative, oare cum ar fi asta? https://www.olx.ro/oferta/server-1u-...p-IDdjqyF.html
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2020, 12:45   #1242
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,381
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Atâta timp cât nu este zgomotos și nu consumă mult este perfect. Altfel este doar o chestie veche de care alții încearcă să scape iar un guvid mușcă...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2020, 11:39   #1243
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

+1
Depinde si foarte mult ce vrei sa faci cu el.
Pentru mine de exemplu ca HomeUser prefer strict Gheto Nas / Custom Hardware + ceva masini in Docker fara pretentii mari prefer oricand ceva silent custom ultra-low-power + Pico PSU + brick laptop fiindca eficienta e superioara vs un PSU normal la load mic si silentiozitatea.
Daca consuma mult lunar in casa si nu faci nimic cu el degeaba dai putin pe el la fel cum degeaba e puternic si rackabil.

Last edited by agarici cu pedale; 22-06-2020 at 13:10.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 14:50   #1244
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da un HPE ProLiant ML310e Gen8 v2 cu procesor Xeon E3-1240V3, 4GB RAM, 500GB HDD. Mai multe detalii tehnice aici: https://support.hpe.com/hpesc/public...r_na-c03761153

Ma intreb cum se compara cu microserverul, si cat ar merita sa dau pe el. Ma gandesc ca ar fi scumpa memoria...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 17:39   #1245
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,277
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Memoria e la fel ca si pentru Microserver, DDR3 ECC Unregistered.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 22:24   #1246
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, stiu ca sunt similaritati, are inclusiv iLO. Insa nu stiu ce dezavantaje ar avea fata de microserver, pe langa form factor (posibil consum, zgomot, etc.)? Singurul motiv pentru care l-am bagat in seama era Xeonul. Deocamdata nici nu am un scop anume, doar ca am luat microbul datorita acestui topic ... Poate un FreeNAS/Xpenology.

Apropo de memorii, cam la ce preturi se invart? La o prima cautare am vazut 4GB la 150 lei O_O

Last edited by Jozsi; 07-07-2020 at 22:48.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 07:56   #1247
Fallen
Senior Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 407
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dar... de ce nu pui un Xeon pe microserver?
Eu il am din 2015 si 0 motive sa-l inlocuiesc. Merge impecabil, are upgrade la 16gb si xeon 1230, merge nonstop de atunci, xpenology baremetal cu 2-3 masini virtuale prin VMM.

Si-a luat un coleg acum un Syno DS218play, care stiu ca nu este highend, dar totusi e syno, si merge groaznic. Am stat sa i-l configurez, sa ii fac plex sa functioneze, sa instalez, dupa care m-am intors la microserverul meu si am ramas uimit cat de fluent si cat de rapid este. Nu l-as da pt nimic in lume, si sper sa mai tina 10 ani )).
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2020, 16:17   #1248
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

M-ati convins. Sa va prezint noua mea jucarie

HPE ProLiant ML310e Gen8 v2
Intel Xeon E3-1240v3
1x4GB DDR3-1600
8 SFF (2.5") Hot Plug Bays din care 2 ocupate de cate 450GB SAS 10k

Nu am monitor compatibil VGA, sper sa pot rezolva totul prin iLO daca sunt unele chestii inaccesibile asa, voi lua o placa video cu iesire digitala.

Doresc sa fac upgrade la memorie (inca 1-3 placute, am topic de cumparare aici: https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=23344)

Ma mai gandesc sa ii pun sistemul de operare pe SSD si sa las hardurile doar pentru storage, insa nu stiu cum se pupa asta cu ideologia de server?!
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2020, 14:50   #1249
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

In sfarsit am reusit sa ma ocup de el. I-am pus direct Windows Server 2019 (180 days eval), pana acum pare ok doar trebuia sa schimb power profile-ul pe "OS Controlled". I-am mai pus un hard suplimentar, non-HP, si din acest motiv a ajuns in stare degradata system health-ul si palpaie becul portocaliu. Asa am citit ca nu am ce face cu el, o fi adevarat? Ar fi cazul si daca iau un RAM fara stickerul HP pe el? Apropo de asta, caut iar doar ca sunt niste scoruri...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 21:51   #1250
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Guys, a incercat cineva sa foloseasca ssd nvme pe microserver gen8? Bineinteles cu adaptor la pcie

Nu ma intereseaza sa bootez de pe el, doar sa fie recunoscut in linux.


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 22:30   #1251
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,381
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din ce știu eu merge, dar cum ai spus și tu nu poți boota din cauza bios-ului vechi non uefi.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 22:38   #1252
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Exact.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 22:52   #1253
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merci! Fac o incercare, daca nu merge returnez piesele.

Mai am o frica, nefiind device HP mi-e sa nu se tureze ventilatorul aiurea..but I have to try at least.


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2021, 10:02   #1254
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 968
Mentioned: 39 Post(s)




Default

Ar trebui sa fie un HDD ca oricare altul. Doar n-ai bagat HDD-uri HP rebranded in Gen8, nu?

Stai ca abia acu m-am prins, il vrei pe PCIe nu pe SATA.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2021, 11:21   #1255
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu cred ca poti boot fata bios uefi
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2021, 10:53   #1256
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am comandat pana la urma un Kingston A2000 si un adaptor la pcie.
Este detectat de OS (unraid) si l-am asignat cache disk si disk principal pt VMs si containers.

Ventilatorul microserverului nu se tureaza aiurea, iar ssd-ul sta undeva la 40-45 grade in functie de load. N-am utilizat banda termoconductoare fiindca A2000 are chip-uri doar pe o parte.
allexb is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2022, 23:42   #1257
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 424
Mentioned: 11 Post(s)


Default

salutare o intrebare .... ultimele bios-uri de pt gen8 au rezolvat treaba cu ventilatorele ?

Cel de la care l-am cumparat acu 4-5 ani ... mi-a zis sa nu ii fac updates ca e ok ce are acu (dupa ce testase el, diverse versiuni de bios si ilo)

Acu i-am facut update la ultimul ILO (ca ma enerva ca nu mergea consola pe browserele noi) ... si vad ca fan-ul sta intre 10si 15% .... pe un I3 3240 (55W) ...cam tot pe acolo era si inainte, 8% fiind cea mai mica valoare pe care am vazut-o

Pe drum e un 1265Lv2 (45w) si ma gandesc sa ii fac totusi si update de bios, desi din change logs ultimele biosuri au chestii de securitate in ele ...mai putin functionalitate.

momentan sunt pe System ROM J06 11/02/2015 ,din ce am vazut din change ogs versiunile urmatoare nu mai aduc nici un update de microcode sau adaugare de procesoare supportate.


si inca o intrebare ... cine are stock cooler cu 1265lv2 ... a facut cineva delid la el ? ...... sunt curios cat de mult ar ajuta
burtal is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 14:55   #1258
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 424
Mentioned: 11 Post(s)


Default

nimeni ? nimic ?
burtal is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 15:54   #1259
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu il am in garaj si nu m-a interesat niciodata fan-ul sincer.
Eu am pus un xeon pe el (E31265L).

In momentul asta ventul e la 8% de exemplu, ca e racoare in garaj. Vara probabil ajunge la procentele puse de tine, daca nu mai mult.
ROM: J06 04/04/2019
iLO: 2.79 Nov 16 2021
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 02-02-2022 at 16:00.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2022, 12:34   #1260
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 424
Mentioned: 11 Post(s)


Default

multam...voi testa cu biosul vechi ... si dupa voi lua o decizie
burtal is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 727

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.