lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-2020, 13:34   #1741
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
wow!

scrisesem niste chestii dar m-am decis sa raman la wow
Haha! Am scris si eu 2 posturi fun dar am ajuns la varianta a treia, adica asta.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	075.jpg
Views:	290
Size:	27.7 KB
ID:	69827  
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 13:36   #1742
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Haha! Am scris si eu 2 posturi fun dar am ajuns la varianta a treia, adica asta.
lol... v-ați întâlnit amândoi... bine că nu aveți timp de... wow!
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 13:50   #1743
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
wow!

scrisesem niste chestii dar m-am decis sa raman la wow

Mai bine asa, ocupa mai putin spatiu in cloud [emoji23][emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 15:25   #1744
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

WOW!
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 16:18   #1745
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

MikroTik LABS for Beginners (updated 1/2020)
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2020, 01:35   #1746
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma mut si am nevoie de pareri, va rog, cum sa cablez logic lucrurile.

In noua locatie sunt:
- 8 prize coaxiale, cu 3-way splittere; imi ajung 2, maxim 3
- 8 prize telefon/RJ11, cred ca sunt daisy-chained (in modul intra 2 fire si pleaca 2 mai departe ca linia 2); nu am nevoie de ele
- 4 telefoane de perete legate la interfon cu cabluri CAT5; nu mai am nevoie ca schimb interfonul pe ceva smart

Mentionez ca prizele par sa fie standard italian. Respectiv nu am gasit vre-un patch panel.

Oare cum as putea sa regandesc?

Ar fi minunat ca un loc de RJ11 sa am RJ45uri, dar totul porneste dintr-un capat si tubul pare mic, cu siguranta nu trec 8 cabluri CAT prin el, deci mma gandesc ar trebui sa pun un switch undeva in mijloc?

La coaxiale as ramane cu un singur splitter, deci 3 prize. Deci raman cu 5 prize "moarte", unde ori maschez, ori ce tip de priza/cablu as putea sa trag sa nu cauzeze interferenta?

Alte idei tampite nu-mi vin in minte deocamdata...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2020, 02:28   #1747
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,985
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

RJ11 are 4 fire deci 1xRJ45 = 2XRJ11
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2020, 20:46   #1748
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am desfacut priza cu modulul de telefon. Surpriza: doua perechi de cabluri electrice din cupru conectate la L1 si L2 (vezi https://imgur.com/a/g1NQfp9). Luni vine electricianul, presimt ca vor fi mai mult de lucru decat ma gandeam. In acest conditii poate fac prize de curent in locul celor de telefon, si trag cablurile ethernet in locul celor coaxiale.

Apropo de asta, nu am mai gasit pe stoc ce ati recomandat (Premium de la Gembird: https://conectica.ro/retelistica/rol...pc-6004-sol100 ) si datorita crizei de timp, voi lua acest Legrand dintr-un magazin local, la triplu pret https://www.legrand.com/ecatalogue/0...y-6-f-utp.html
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 14:40   #1749
Player
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Mentioned: 1 Post(s)


Exclamation

Aviz celor care vor să cumpere cablul "premium" recomandat mai sus (Rola cablu de retea CAT6 FTP premium CCA fir solid 100m, Gembird FPC-6004-SOL/100), acesta folosește CCA (Copper-clad aluminium wire) pe post de conductor, pe când standardele cer folosirea de cupru (solid sau lițat, cositorit sau nu).

Mai multe informații aici: THE IMPACT OF COPPER CLAD ALUMINIUM (AND STEEL) CONDUCTORS WITHIN BALANCED PAIR CABLES (INTENDED FOR USE WITHIN IMPLEMENTATIONS OF GENERIC CABLING. Mic citat:
"It is therefore very obvious that a conductor that is not solid copper (whether or not tinned) cannot be used within a cable that claims to conform to a Category to North American, international or European standards. "
Player is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 15:09   #1750
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am recomanda Schrack sau RDM. Cine vrea sa auda, sa auda, cine se grabeste sa cumpere porcarii
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 17:22   #1751
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Adevarat, graba strica treaba. Din prost noroc am gasit ca Schrack are depozit la Oradea. Luni dimineata la prima ora voi fi acolo

Ar fi vre-un dezavantaj la Cat.6a F/FTP fata de S/FTP (nu au in stoc S/FTP)? Respectiv care ar fi un use-case potrivit pentru variantele duble, in afara ca ar fi mai usor de trase in tub?

Last edited by Jozsi; 25-07-2020 at 17:53.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 18:16   #1752
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

La FTP trebuie musai impamantare in patch pannel din cate stiu. De ce nu iei udp?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 20:43   #1753
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

S/FTP e shilded, care se cuplează la împămîntare.
Merge foarte bine și cablu UTP cat 6.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 21:41   #1754
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

FFTP merge fara impamantare. SFTP are nevoie de impamantare. Patch panel saunpriza ai nevoie oricum.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 22:33   #1755
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu iau de care recomandati, inclusiv patch panel, nu e problema. La momentul de fata as avea doar doua-trei dispozitive prin cablu, dar prefer sa stiu ca e facuta treaba, bine, si future-proof.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 22:39   #1756
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Patch panel pui daca faci reteaua calumea, full size. Daca doreai facuta treaba calumea, eu zic ca angajai pe cineva sa iti faca reteaua sau ti-o planificai in detaliu pana acum, nu? In mod normal cel care face reteaua trebuie sa faca un plan de retea si sa traga cabluri inainte de a fi finisata casa.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2020, 22:44   #1757
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta e casa veche de 100 ani in 1997 au refacut tot sistemul electric, inclusiv prizele pentru coaxial si telefonie. As dori sa refolosesc acele tuburi si doze pentru a face ceva mai logic pentru secolul 21, pana voi avea bani sa o remodelez (abia peste 5-10 ani).
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2020, 09:25   #1758
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
FFTP merge fara impamantare. SFTP are nevoie de impamantare. Patch panel saunpriza ai nevoie oricum.
Nu neaparat. La mine pleaca totul din router. Are suficiente porturi pt toate camerele/device-urile pe LAN in cazul meu.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2020, 10:16   #1759
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si cum mufezi FFTP in mufa RJ45? Poate daca ai ceva module speciale, iar eu am gasit doar la comanda. Sunt niste module care se mufeaza ca o priza. Intr-o mufa de asta ieftina e cam greu sa bagi un cablu FFTP corect.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2020, 10:25   #1760
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

Există mufe UTP cu înveliș metalic.


https://www.emag.ro/mufa-pni-rj45-pe.../pd/D1FBZWBBM/

Last edited by Bugsy004; 26-07-2020 at 10:27.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 763

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.