lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-07-2020, 13:25   #1761
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aia e o prostie ordinara, nu respecta nici un standard. Daca vrei sa stii o treaba pui minim de astea:https://m.emag.ro/mufa-conector-rj45...scenario_ID=49
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 21:13   #1762
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am stat 12 ore cu un electrician pentru ... 7 cabluri UTP Cat6, per total 133 metri, intr-o locatie centrala, eliminand cablaria pentru interfon, telefon si o mare parte din coaxial. E o performanta care m-ar face sa plang, dar ma simt accomplished.

Urmeaza sa comand prize RJ45, probabil linia Toolless cu keystone de la Schrack, ca Livolo nu vad sa aibe module Cat 6.

Stiti cumva un video doorbell care merge prin PoE?
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 21:16   #1763
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,381
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am ceva de la Dahua mai vechi, merge și pe 10Mbps (4 fire din cele 8 din cablu), dar am sursă separată de 12V.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 21:33   #1764
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,736
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

edit : nvm, recomandam chestii din auzite si nu vreau sa mananc *****.

Last edited by gogusrl; 27-07-2020 at 21:39.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 10:17   #1765
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,277
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Jozsi View Post
Am stat 12 ore cu un electrician pentru ... 7 cabluri UTP Cat6, per total 133 metri, intr-o locatie centrala, eliminand cablaria pentru interfon, telefon si o mare parte din coaxial. E o performanta care m-ar face sa plang, dar ma simt accomplished.

Urmeaza sa comand prize RJ45, probabil linia Toolless cu keystone de la Schrack, ca Livolo nu vad sa aibe module Cat 6.

Stiti cumva un video doorbell care merge prin PoE?
Vezi ca Livolo accepta keystoneuri cat6a. Asa mi-am facut si eu.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 17:11   #1766
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hehe, astazi au ajuns prizele si da, au keystone-uri CAT6 am comandat kit cu 4 unelte (punchdown, sertizor, cable tester si cleste dezizolat) tot de la Schrack, luni il ridic si incepe distractia

Doua intrebari proaste:
- se merge pe cablarea T568B (nu, T568A), asa-i?
- pot folosi strict conector/mufa RJ45 Cat6 neecranat (avand cablurile U/UTP Cat6)? gasesc doar la set de 100, si imi ajung vreo 10 for now...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 17:18   #1767
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

cablarea B.

Pune o poza / link cu sculele pe care le-ai luat sa vada si ochiul meu.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 17:19   #1768
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, cablarea o faci T568B. Tipul T568A se folosește doar la un capăt al cablului, pentru cablu în mod Crossover, folosit ]n general pentru conexiuni ]ntre echipamente de rețea, dar majoritatea suportă acum auto MDI/MDIX.
Conectorii sunt ok, cablul fiind neecranat.
Spor la treabă!

Last edited by Bugsy004; 31-07-2020 at 17:23.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 17:23   #1769
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc!

Link cu sculele: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...-q7140015.html

Si asta e singurul conector Cat 6 neecranat de la ei din oferta: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...7151792u6.html

Ma gandeam daca as gasi la bucata Cat 6 ecranat, sau Cat 6a, ar strica ceva?
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 17:24   #1770
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sertizorul pentru RJ45 nu prea e ok.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 19:02   #1771
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,277
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Vezi ca setul ala de scule e un oem, nu prea are treaba cu Schrack, se gaseste pe la 50 roni setul. Nu-mi mai luat, daca poti.
Pana la urma ai pus UTP Cat6? (unshielded, etc.)

LE: La prima cautare https://www.emag.ro/trusa-scule-netw.../pd/DFSCWBBBM/
Nu asta e problema, problema ca mai bine imprumiti de la cineva, decat sa iei prostiile alea .

Last edited by M3kk; 31-07-2020 at 19:08.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 21:16   #1772
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu sunt de parere sa renunti la setul ala ca e overpriced. Cauta un cleste de genul asta: https://m.emag.ro/cleste-sertizat-se.../pd/D6GN4HBBM/

E mai bun fiindca apasa pe toti pinii concomitent si ai sanse mai mici sa nu faca contact cum trebuie.

Tester gasesti separat relativ ieftin si e ok modelul ala pt ce ai tu nevoie. Punch down, e de preferat ceva cu lama, ala din kit are un fel de forfecuta dar iti faci treaba si cu ala.

Lasa-ti capetele mai lungi in case shit happens si trebuie sa schimbi mufa pe moment sau in viitor.

Si poti sa sertizezi A sau B atata timp cat e la fel la ambele capete, nu e nici o diferenta. Patch-urile sunt de obicei B, dar electronilor nu le pasa pe unde merg


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 08:34   #1773
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Setul ala e la oha, toate sunt basic, nimic wow dar isi fac treaba mai putin clestele.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 10:49   #1774
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 858
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Quote:
Originally Posted by Jozsi View Post
Multumesc!

Link cu sculele: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...-q7140015.html

Si asta e singurul conector Cat 6 neecranat de la ei din oferta: https://www.schrack.ro/comenzi/cabla...7151792u6.html

Ma gandeam daca as gasi la bucata Cat 6 ecranat, sau Cat 6a, ar strica ceva?
Mufe gasesti mai ieftin la Dipol ...Schrack au prostul obicei de a vinde pe langa produsele lor si alte chinezarii la pret destul de marisor...
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 22:14   #1775
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 779
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu mi-am mufat toata casa si patch panelul pe T568A, care ar putea fi problema ? Inteleg ca B e mai de actualitate, dar nu inteleg de ce. Nu e important doar sa mentii un standard peste tot ?

Am testat cu tester si diagnosticul e corect, 1-8 la toate.
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 22:21   #1776
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,821
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

De obicei se începe cu perechea portocalie la mufat/sertizat, este standardul B. Așa cum am mai spus pentru crossover se folosește într-un capăt mufarea standard A, iar în celălalt capăt standard B.

1. alb/portocaliu,
2. portocaliu,
3. alb/verde,
4. albastru,
5. alb/albastru,
6. verde,
7. alb/maro,
8. maro.

Last edited by Bugsy004; 02-08-2020 at 22:24.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 23:56   #1777
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,156
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

@tomkaten este foarte ok sa ai A peste tot, cum zice si Bugsy, exista A si B ca sa poti face cabluri cross-over, necesare pentru echipamentele foarte vechi ca sa poti sa faci incrucisarea RX-TX intre capete.

In ziua de azi, nu mai este nevoie de asa ceva fiindca exista MDIX. Deci poti sa faci cablurile cum vrei.


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2020, 15:36   #1778
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Faci cablurile cum vrei, adica A sau B, nu chiar oricum vrei. Incrucisarea (torsadarea) este diferita pe perechi diferite si nu poti sa conectezi orice oricum.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2020, 18:54   #1779
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 1,052
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ZorracK View Post
au venit oamenii de la Rcs au testat in ont lor direct lafel mergea prost, au bagast si cablu si laptop de la ei : la fel
au sunat nustiu unde: domne e o avarie pe zona Rahova Bragadiru si merge asa prost, pe
mine nu ma interesa daca nu vedeeam ca raman fara net 30sec 1 min
Dar nu au putut sa imi zica concret de la ce e!
Cica sa iau alt router sau sa schimb la asta al meu alimentatorul

Deci nu s-a rezolvat mare lucru, o sa vad daca mai face totusi la navigare la fel sa raman fara net

Va tin la curent
Am chemat iarasi ca problemele persistau iar si am avut noroc de un om serios.
A schimbat echipamentul lor si e totul ok acum.
Bine ca nu mi-am schimbat routerul degeaba.
All good!
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 15:17   #1780
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,736
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Am un client cu niste UAP-AC-LR-uri prin firma + cloud key thingie. Acum 2 zile imi reclama ca nu-i merge wifi-ul. Ma duc verific, si dupa ceva future descopar ca de fapt nu merge doar instagramul si doar pe device-uri Apple. Android / Windows all good.

Updatat tot (controller, ap-uri), nimic. pe desktop totul ok. nu am avut nici un echipament apple cu ethernet sa elimin wifi-ul.

Am incercat variate rahaturi, pana la urma am gasit ceva pe forumu ubiquiti sa schimb DTIM din automatic in 3 si merge. Facut si mers. Peste 24h iar nu merge.

Astept idei
gogusrl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,516
Total Online: 639

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.