lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-09-2020, 21:11   #1861
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 406
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut ,
Ma chinui de vre-o 3 ore cu Mikrotik wAP LTE si Sim Vodafone 4G cu IP fix , si nu vrea nici cum sa se conecteze , daca introduc sim-ul Vodafone (ip dinamic , si APN default, merge struna)

Pentru SIM 4G ip fix am utilizat

APN - ipfix.vodafone.ro
Am intercat PAP si CHAP
User: ipfix.vodafone.ro
Parola : vodafone

Nu vrea nici cum sa se conecteze

A mai incercat cineva sa configureze un Mikrotik cu Vodafone 4G IP fix ?


Multumesc!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	290
Size:	69.1 KB
ID:	70495   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	284
Size:	64.4 KB
ID:	70496  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2020, 22:16   #1862
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,700
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Se pricepe careva pe aici la mikrotik?
Nu reusesc sa-l fac sa mearga pe vpn l2tp-ipsec (ca server, nu client).
Daca dau din lan merge sa se conecteze. Din internet nu vrea.
Am citit si incercat de mi-au sarit ochii. Nimic.
Daca e vorba de rds, asigura-te ca nu ai cgnat.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2020, 23:47   #1863
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by FeierFlorin View Post
Salut ,
Ma chinui de vre-o 3 ore cu Mikrotik wAP LTE si Sim Vodafone 4G cu IP fix , si nu vrea nici cum sa se conecteze , daca introduc sim-ul Vodafone (ip dinamic , si APN default, merge struna)

Pentru SIM 4G ip fix am utilizat

APN - ipfix.vodafone.ro
Am intercat PAP si CHAP
User: ipfix.vodafone.ro
Parola : vodafone

Nu vrea nici cum sa se conecteze

A mai incercat cineva sa configureze un Mikrotik cu Vodafone 4G IP fix ?


Multumesc!
SIM-ul e inregistrat in APN-ul asta si e functional pe alt modem?
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2020, 00:07   #1864
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 406
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc Sim-ul a venit cu un modem/router de la vodafone, nu l-am testat, ca in cazul meu, trebuie ceva de exterior , pe stalp in 'no man's land' e langa un rau, alimentat de panouri solare) , (ne-am gandit , sa punem routerul 4g de la vodafone in ceva de protectie, dar e low cost fata de mikrotik)

O sa sun la vodafone business support, dar doar de luni

Ce mi-e ciuda, ca pe un sim 4G cu abonament pe persoane fizica cu ip dinamic ( dar din reteaua vodafone , gen 10.1.x.x. , merge brici) dar nu pot creea VPN, si port forwarding pe el ( nici microtik cloud nu merge , gen x123.sn.mynetname.net)
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2020, 00:47   #1865
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,736
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Confirma ca nu ai PIN pe cartela si/sau este activata de ISP adica arunc-o in orice telefon si vezi daca mere netu

De asemenea de pe ip dinamic poti sa-l faci client la un server de vpn cu IP fix si sa intrii pe acolo.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2020, 22:19   #1866
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
Daca e vorba de rds, asigura-te ca nu ai cgnat.
Pe whatsmyip.com am ip public, nu 10. sau 192.
E altceva care imi scapa?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 27-09-2020 at 22:40.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2020, 22:35   #1867
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi daca ip-ul de pe site-ul ala corespunde cu cel de pe routerul tau. Daca e acelasi, e bine. Daca nu, nu e bine.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2020, 21:47   #1868
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Corespunde.
Corespunde si cu cel de pe noip.com, ca am script de actualizare pt ddns (stiu, merge ok si cel al lui erceeserdees).
E ceva din router si nu stiu ce. Porturile su deschise pe input, masquerade-ul e facut.
Open vpn merge, tot pe acolo, deci nu e ceva busit la masquerade cred.
Chiar nu pot sa-i dau de cap in pastqele mamii ei de treaba.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 22:14   #1869
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 406
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am rezolvat , functioneaza dar nu pot accesa routerul (SSH,Winbox,web) ,cred ca e de la Vodafone, blocheaza accesul .

Problema era de la Vodafone , primul sim nu era activat din cauza ca nu a fost introdus numarul bine (operatorul a gresit o cifra) iar dupa ce am luat al 2-lea SIM , a fost fost si el introdus gresit) , dar am rezolvat pana la urma.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2020, 22:23   #1870
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nici nu se recomanda sa te conectezi la el de afara.
La al meu am blocat toate alea de afara: am chimbat porturile implicite si am lasat numai din lan sa poti accesa. Daca vreau de afara, intru pe vpn si rezolv asa.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2020, 19:31   #1871
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 406
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kretzu77 , asa o sa fac , un VPN PPTP si gata.

FYI , Vodafone 4G, cu ip fix (persoana juridica) pe mikroitk merge brici ( in cazul meu reteaua este Evolved 3G (LTE)

MTU : 1500 (default pe router e 1480)
Name : Vodafone RO
APN - ipfix.vodafone.ro
Authentication : PAP
User: ipfix.vodafone.ro
Parola : vodafone
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 09:20   #1872
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Decat pptp, mai bine lipsa. Asta e bun numai daca il folosesti de la un anumit ip fix, setat in fw si cu drop pe celelalte.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 13:13   #1873
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 406
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kretzu77 , asa o sa fac .
@mbc , @gogusrl Acum am alta problema , la 2-3 ore se opreste netul pe LTE , daca ii da reset la router ( opreste,reporneste curentul, isi revine)
Se poate sa fie din cauza Vodafone-ului ?

Stiti vre-un script care in cazul in care nu mai raspunde LTE , sa se restarteze singur?

Multumesc!

PS: Mikrotik-ul este alimentat prin POE
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 13:18   #1874
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu nu am avut mikrotik LTE, dar presupun ca este o optiune de auto connect undeva, nu?

Eu i-as pune totusi un UPS ca sa stau linistit, toate Mikrotikurile mele stau pe UPS. Nu as zice ca e din vina Vodafone.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2020, 00:53   #1875
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

As dori un sfat/parere legata de NIC Teaming, va rog.

Am un server HP Gen8 cu o placa de retea cu 2 porturi a cate 1Gbit, momentan doar unul conectat.
Conexiunea externa adeseori sare peste 900mbit si abia imi ramane latime de banda pentru chestii interne (gen 4k video streaming de pe server).
Ma gandeam (gugalind, ca nu am acces fizic pana luni) sa fac NIC Teaming de tip Switch Dependent LACP + Dynamic Load Balancing (limbaj de Windows Server), respectiv sa setez LAG pe cele doua porturi in EdgeSwitch. Ma indrept catre directia buna oare?

Multumesc!
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2020, 12:47   #1876
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gata, doar atat a fost https://imgur.com/a/Ngmrwl3

2Gbit today, still a long way till 10Gbit
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2020, 13:51   #1877
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,381
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu se vede bine poza, explicații cum ai făcut?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2020, 15:01   #1878
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,985
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Faci usor nic teaming din windows dar nu cred ca treci de 1Gbit daca nu este facuta treaba din switch.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2020, 16:35   #1879
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Oradea
Posts: 136
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Arise - daca dai click pe poza, nu va mai fi blurry ca face expand. Am facut cum scriam in postul anterior. @vibeup - este facut si din switch, asadar beneficiaza de load balancing atat in & out. Am masurat cu iperf3, in timp ce am 900mbit extranet, mai am si 320mbit cu un alt dispozitiv intranet (prin WiFi), iar Task Monitorul arata 1.4Gbps la Ethernet real time throughput.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 15:59   #1880
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Help.
Ma poate ajuta cineva care stie mikrotik?

Am pus o poza care face cat 1000 cuvinte, dar sa explic ce vreau si nu merge.

Am 3 clase de ip-uri de care are grija dhcp-ul 1.0/24, 2.0/24 pt device-urile lui fi-miu cu opendns setat separat si 89.0/24 pt vpn (am un singur bridge1 pt toate porturile, sa nu ma complic mai mult, ca nu e cazul)

Problema mea este ca device-urile lui fi-miu nu au net si nu vad serverul de plex de pe 1.0/24 (primesc ip-ul corect cu 2.xxx in coada, primesc dns-urile setate, dar atat).

Am setat masq si src-nat in firewall/NAT, dar degeaba. Poate e ceva setat in duzi acolo sau mai trebuie adaugat si ceva pe dst-nat?

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mtik.JPG
Views:	489
Size:	185.6 KB
ID:	70717  
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 735

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.