lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-04-2022, 16:33   #101
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Space - Magic Fly Music Video

SNAKE EYES!!!




The OG Pentium 60 Socket 4! De data aceasta insa fara FDIV BUG.


More later.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2022, 19:23   #102
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deepcentral - #dragosteainvinge

Baeti si feti, imi curge HW in vene! Din pacate nu am timpul necesar sa transpun in cuvinte aventurile din ultima vreme. Multe povesti de succes dar si de munca asidua. Nu ma plang insa, the more the better. Din pacate voi cititorii mei, ati primit the short end of the stick pentru ca va trebui sa mai asteptati pana o sa va spun povestile.

A doua A8V asteapta un transplant. Wish me luck as I lack the required tools. Regardless, o mica statie Weller din 1979 gasita la talcioc poate va fi ceea ce am nevoie sau poate ca voi trimite placa into the Great Void Beyond ... regardless eu tot o sa incerc ... in the end what have I got to lose?!



More later.

Last edited by Robert B; 21-04-2022 at 21:41.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2022, 21:13   #103
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,876
Mentioned: 358 Post(s)


Default

Avem disponibile stații de aer cald și skills, tot ce trebuie este să întrebi/soliciți
__________________
Despre Tastaturi Partea 1.
About Keyboards Part 1.
HHKB review - ro & en.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2022, 21:40   #104
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incerc sa-mi fac mana gen Hillbilly style. Intr-o faza initiala o sa tai chipul vechi adica piciorusele, o sa inlatur resturile si apoi o sa lipesc chip-ul nou.

De asemenea o sa fac operatia pe o placa de test si apoi pe pacient.

Pare simplu si dificil in acelasi timp but I think that I can do it. Am mai facut operatia pe o placa ET6000 cu unelte mult inferioare.

O sa iau in calcul si propunerea ta insa eu de fel sant one man army.

Last edited by Robert B; 21-04-2022 at 21:47.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2022, 21:54   #105
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,876
Mentioned: 358 Post(s)


Default

Atunci măcar nu dezlipi cu cuțitul, ci tot cu aer cald. Te ajută că oricum va trebui să pui mult flux pe placă. Faci o preîncălzire a PCBului pe care lucrezi, mult flux și o să fie ok. Grijă apoi la curățare, este recomandat un aparat de curățare cu ultrasunete pentru a curăța ce flux rămâne între chip și PCB.

Succes.
__________________
Despre Tastaturi Partea 1.
About Keyboards Part 1.
HHKB review - ro & en.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2022, 22:00   #106
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Notat! Sant destul de familiarizat cu procedura standard insa am facut si destule "magarii" la viata mea. Cu atatea piese vechi de reparat, costurile s-ar fi dus prin acoperis. Si daca nu ar fi fost costuri tot ar fi trebuit sa dau o cisterna de bere pana acum.

Chipul ala e doar un QFP. Pana nu incerc pe o placa moarta nu am de unde sa stiu daca teoria se pupa cu practica.

Last edited by Robert B; 21-04-2022 at 22:02.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2022, 10:11   #107
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,698
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Robert B am eu statie aer cald cu varfuri diferite. E mai greu sa dai jos piesa decat sa pui la loc. Parca erai in Brasov, dai un semn daca ai nevoie de ajutor.

Faci practica pe module ram ddr1 inainte.

edit: trebuie sa-mi iau pasta de lipit pentru asta.
__________________
NAS: Core i3-9300T, 32GB ECC, Asus P11C-M/4L, Mellanox ConnectX-2 10Gb, RAID-Z2 4x4TB, Seasonic 750W, Truenas
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB ECC, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox

Last edited by Pirat; 22-04-2022 at 10:24.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2022, 10:43   #108
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Notat bunul meu domn Pirat!

Brasovean din 1979.

Am nr tau de tel. Nu e problema.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2022, 11:29   #109
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca-i vorba de W83627THF la A8V (de curiozitate, simplu? Sau Deluxe?), doar stau si ma intreb - daca-i ars integratul, ce hal de sursa o fi avut proprietarul anterior al placii de a bubuit la asa nivel?

In rest, mult succes, ai ajuns sa intri in zone de reparatii pe care mie mi-ar fi frica sa le ating.

Poate incet incet invat si eu din postarile tale cum sa schimb soclul de Socket 462 - am un ECS K7VZA (KT133A) ce tare as vrea sa-l reconditionez - sufera de cea mai clasica problema - cleme de prindere rupte.

Mai sunt si alte componente ce merita sa imi orientez atentia asupra lor, incat m-ar incanta sa recitesc toate variantele thread-ului tau (si-n engleza, si-n romana) numai numai mai aflu vre-un siretlic de-al tau legat de bracket-uri, socluri si reparatii la nivel SMD (unde recunosc ca umblu cu un pistol Kemot 30W parca umblu cu ditamai ciocanul de reparat televizoare ) pe placi video sau de baza.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2022, 11:55   #110
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,876
Mentioned: 358 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
E mai greu sa dai jos piesa decat sa pui la loc.
Asta depinde de foarte multe, inclusiv dacă vrei să și funcționeze sau nu după operație
__________________
Despre Tastaturi Partea 1.
About Keyboards Part 1.
HHKB review - ro & en.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2022, 23:48   #111
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa este o A8V simpla. Nu porneste si nu face post iar cand bag o sursa si cuplez direct pe placa cu o penseta firul verde si negru din mufa ATX si astfel pot sa bag curent in placa, chipul ala e singurul care arde efectiv.

La circa 6 lei chipul din China, sosit in 4 saptamani, am zis ca merita sa incerc sa o repar. O sa mai verific zona din jurul chipului pentru un scurt dar my money is on the bad chip. Vom vedea.



Legat de modalitatea de inlocuire chipului o sa ma hotarasc mai incolo.

Ceea ce vreau neaparat e sa incerc pe o placa bulita sa dau jos ceva asemanator folosind metode "home" si apoi sa il pun la loc. Daca o dau in bara apelez la Pirat cand are el timp si poate o salvez.

Schimbul de soclu pe placi S462 asa cu am facut eu la placa MSI dual CPU, este floare la ureche. Fara riscuri. Trebuie doar putina atentie.

Last edited by Robert B; 22-04-2022 at 23:59.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2022, 10:20   #112
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc de sfatul pentru S462. La mine mi-a cam tremurat mana, mai ales ca eu aveam de scos soclul intai si dupa sa il inlocuiesc. La tine mi se pare ca era lipsa de la bun inceput.



Mai e de munca la ea destul. Conzii ar fi un lucru ce neaparat voi rectifica, dupa care as vrea sa mai vad ce poate BIOS-ul Chaintech instalat. A da, si soclul de CR2032 neaparat sa il inlocuiesc.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2022, 10:28   #113
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,385
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai aici un tutorial video de cum să faci treaba:
https://www.youtube.com/playlist?lis...Ii6AnuQsfBqO5g

Ca unealtă principală îți recomand un TS100, apare în promoție pe banggood la prețuri super.

Fludorul închis la culoare care apare în video este ceva cu bismuth, ai nevoie de așa ceva ca să dezlipești chip-urile, nu merge cu fludor normal. Luat de pe ebay, alternativă la mult mai scumpul ChipQuik.
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 23-04-2022 at 10:30.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2022, 12:23   #114
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Buna treaba cu S462. Nu conteaza daca trebuia scos si pus altul. Treaba este la fel de usoara.

La TS100 m-am uitat si eu. Chiar ieri citeam despre ChipQuik ce contine etc. ) Mersi de ponturi. Chipul ala Winbond nu intentionez sa-l refolosesc asa ca este pentru sacrificat.

Last edited by Robert B; 23-04-2022 at 12:26.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2022, 17:50   #115
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Space - Just Blue

We are going back in time cu o placa de baza produsa in 1990! PEAKTRON ELECTRONICS PA286-SA1

My name is Harris! 80286 Harris! My 16MHz are ready to rumble the bits and bytes!

Kit-ul a primit deja 4x1MB 60ns. Maxim stie 16MB ceea ce pentru o placa 286 este beyond the limit of reason.

As expected, a pornit la prima cheie nu inainte insa de a popula cativa jumperi care lipseau. We all know ca fara jumperi nu se poate!

Impreuna cu o placa ATI si alte componente alese pe spranceana kit-ul asta o sa fie ceva epic.



More later.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2022, 00:37   #116
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Magic Fly - Tango In Space

FRESH LOOT!

1. PC Siemens Nixdorf PCD-3Msx - 386 - bijuterie. Am montat un HDD Conner de 420MB pentru ca nu avea HDD.
2. GA-486SV REV.7 + AMD DX2 80MHz, S3 VLB - battery damage repair - all good
3. Abit KG7-RAID - mighty AMD 760 din 2001 - damn, 20 de ani au trecut intr-o clipita!
4. MSI K7 PRO Slot A + AMD 600MHz - carcasa AOpen HQ45A + sursa AOpen
5. Unitate 5.25" + 100 de dischete de 5.25" - multe noi

Saptamana viitoare bag curent in ele sa vad ce si cum.

Wish me luck!



More later.

Last edited by Robert B; 01-05-2022 at 00:58.
Robert B is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vreau sa "trimit"un telefon in garantie,"cum fac"... kppus Telefoane mobile si alte gadgeturi 17 23-07-2015 22:20
[Review]Western Digital WD5000AADS sau "cel mai verde dintre verzi" iulli User test & review 12 29-11-2010 14:16

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,100
Posts: 758,794
Total Online: 840

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by LAB501
- by dangrig
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.