lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-05-2022, 02:19   #3601
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Pai vezi ca nu toate slotket-urile FC-PGA merg pe toate placile de baza Slot 1. Nici pe departe as zice. Iar documentatia pentru multe dintre ele e de negasit.

Ar trebui sa incerci mai multe, daca ai de unde. Unele nici nu au DIP switch.
Slotket-uri nu prea am de unde. De avut DIP-uri, are un rand de 5 switch-uri, ce dupa cum am zis, am gasit o documentatie (chiar daca de la alt slotket, amandoua au acelasi design) care spune ca pot sa setez intre 1.3v si 3.5v.

Procesoare am incercat in felul urmator: Celeron 566, 633, 700, 1GHz si Pentium 3 (cu exceptia 650 care e cartus, SL3XK) - 800EB, 850, 2x 1000 (SL4CB si SL5DV) si un 1100 SL5QW. Mentionez ca toate sunt Coppermine - C566-C700 sunt 66 FSB, cel de 1GHz e 100FSB, P3 800EB si cele doua 1000 (SL4C8 si SL5DV) sunt 133FSB, 850 si 1100 sunt 100FSB.

In mare parte toate au mers cu slotket-ul respectiv pe Soyo - exceptie facand doar cele 133FSB (carora nu prea le vad vreo diferenta fata de sa zicem 850 si 1100 care sunt 100FSB) desi n-am mai apucat sa sap indelungat (mai alea fiindca a trebuit sa vin la Arad cu examenele de luna viitoare.) sa vad de ce asta nu le ia si *cel vechi le lua. Acum cand le-am pus pe ABIT (aceleasi procesoare, cu exceptia a unui Mendocino 433 care nu-si mai are rostul dupa modificarea adusa socket-ului ca sa ruleze Coppermine-uri), nici macar unul n-am reusit sa il vad ca isi face POST cu succes. Nici 66, nici 100, nici 133. (desi, sa fiu sincer, 133 nu ma astept sa am rezultate catusi de putin favorabile. 100 si 66 in schimb ar trebui sa mearga OK. 66FSB e un fel de default, iar 100FSB ar trebui sa functioneze in baza faptului ca si SL3XK-ul actual e tot Coppermine ca nucleu, si tot la 100FSB (diferenta intre toate ce le am fiind doar voltajul puțin mai mare - SL3XK fiind la 1.65v iar majoritatea din FCPGA-uri fiind la 1.7 sau 1.75V.) pe ABIT.)


Pe scurt, la slotket ar trebui sa ma axez, nu la placile e baza Soyo si ABIT folosite, care oricum suporta Coppermine out-of-the-box. Doar daca era vorba de ASUS P2B (la care revizia pe care o am, 1.02, nu permite Coppermine ioc.) mai intelegeam sa nu fie compatibil... dar asa, cu suport Coppermine existent (aici ma refer la Soyo 6BA + IV si ABIT BE6-I r1.0) si cu ultimele BIOS-uri instalate (nu mai stiu exact numerotarea la Soyo, dar pt. BE6-II e BIOS 70 scos ultimul - BE6-II r1.0 si BF6-le normal fara HPT366 share-uiesc acelasi fisier BIOS.)

*mentionez ca cel vechi era fara DIP-uri. Doar un socket 370 si un jumper total nemarcat care n-ajuta cu nimic. A da, si fata de asta nou, cel fara DIP-uri avea probleme grave sa ruleze orice mai sus de 66FSB - 100FSB mergea jumate de ora, iar 133FSB era crash in nici 2 minute - si asta garantat.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC

Last edited by Super-T7; 21-05-2022 at 02:24.
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2022, 18:58   #3602
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 1,062
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am mai adaugat 2 chestii interesante la colectie

zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2022, 21:38   #3603
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Just the tip of the ICEBERG!

Robert B is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2022, 16:34   #3604
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

O mica dar binevenita modificare adusa BE6-II-ului.





De altfel, a fost probata impreuna cu un GF4 MX440, pot spune cu succes ca problema mea cu Geforce-urile si ABIT-ul respectiv s-au datorat unor setari de BIOS puse aiurea - In Order Queue Depth (practic e o setare a magistralei de date a chipset-ului - 1 o injumatateste, 8 e magistrala intreaga.) setat pe 1 si voltaj pe chipset prea mic. Am mutat pe 8 la IOQD si am setat chipset-ul la 3.4v (n-am lasat la 3.5v default, piticii mei de pe creier considera ca 3.4v e in marja de 10-20% a 3.3-ului, incat e un fel de "sweet spot") si a inceput sa mearga minunat MX440SE-ul fata de Radeon 7500-le ce era pus inainte.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC

Last edited by Super-T7; 28-05-2022 at 21:35.
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2022, 21:33   #3605
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inca o zi, inca un build terminat. Cu asta am avut batai de cap din cauza cea mai simpla - sursa. Initial, aveam un Delux recarosat (in carcasa de Premier LC-8460BTX) cu control termic tras de pe un FSP mort (cam long story, si neinteresant), care se pare ca mergea relativ ok cu un Geforce 6200 dar incepea sa tuseasca cu un Radeon 9700 Pro de la Hercules.

Asadar, din putinul pe care il am momentan, am reusit sa incropesc un Premier de toata frumusetea, cu radiatoare relativ babane, conzi destul de buni (am mai lasat din conzii originali totusi, asta pana fac rost de c-uri japoneze), si ce trafuri am mai putut inlocui (cel mare de primar n-am reusit, singurul mai mare pe care il aveam are alta topologie fata de sursa respectiva.), inclusiv tranzistorii primari au fost schimbati, de asemenea si toroidul pentru voltaje l-am schimbat! A fost o munca non-stop de vreo 2-3 ore in dup-amiaza asta, dar s-a meritat. Radeon-ul merge acum struna, si in final va las detaliile build-ului:

Carcasa - Linkworld/Powerlink 3130E
Mobo - MSI K7N2 Delta-ILSR
CPU - Athlon XP 2500+ Barton 1.83GHz
RAM - 1GB DDR400 Single-channel (pe moment, sper sa mai gasesc 1GB functional pe undeva...)
GPU - Hercules 3D Prophet Radeon 9700 Pro 128MB 256bit
HDD - Western Digital 160GB ATA133
SPU - Creative Audigy 2 ZS SB0358 (Dell OEM)
Cooler - ceva de la Cooler Master cu talpa de cupru sanatoasa
Sursa - Premier LC-8500BTX 500W (modificata conform celor mentionate mai sus)
LAN - Integrat nForce
ODD - NEC ND-3540A DVD-RW
USB - NEC USB2.0 PCI
OS - XP SP3 Integral Edition (adica SP3 cu drivere SATA, Firefox si NET Framework + update-uri integrate)
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2022, 01:24   #3606
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu toate ca n-am mai dat nici un update pe aici, am reusit pana la urma sa ridic memoria de la 1GB la 2.5GB. N-am putut mai mult deoarece placutele de 1GB pe care le mai gaseam prin debara (cam 2 Kingston KVR de 1GB tin minte ca am gasit) aveau niste condensatoare rupte, motiv pentru care imi luam BSOD-uri cu kilogramul.

In consecinta, pana prin August, va trebui sa ma multumesc cu 2.5GB RAM. In mod surprinzator totusi (si nu-mi explic cam cum de functioneaza in felul acesta, cine are mai multa experienta in ale nForce 2-ului, ii sunt recunoscator daca imi explica), memoriile ruleaza in Dual-Channel. Cum e posibil asta, n-am idee.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2022, 02:06   #3607
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,045
Mentioned: 108 Post(s)


Default

zilele trecute am comandat o placa video noua - abea astept sa vina ...

*reserved post
rodarkone is online now   Reply With Quote
Old 20-06-2022, 10:48   #3608
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Alta bestie 3dfx de la Anthony?
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2022, 11:11   #3609
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,385
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Super-T7 View Post
N-am putut mai mult deoarece placutele de 1GB pe care le mai gaseam prin debara (cam 2 Kingston KVR de 1GB tin minte ca am gasit) aveau niste condensatoare rupte, motiv pentru care imi luam BSOD-uri cu kilogramul.
Lipește altele ?n loc și vezi dacă de la conzi era problema.

Quote:
Originally Posted by Super-T7 View Post
...memoriile ruleaza in Dual-Channel. Cum e posibil asta, n-am idee.
Cred că rulează parțial. Doar o parte a memoriilor este ?n dual channel.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 00:08   #3610
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai mult ca sigur de la conzi era problema. Prima data cand am incercat sa instalez XP le-am folosit pe acelea. Cam orice disc de XP am incercat se oprea ori cu BSOD 0x00000A5 (care era legat de ACPI), ori cu BSOD 0x000007E.

Initial credeam ca e de la Athlon-ul XP 2800+ folosit (care l-am luat untested in mare parte - intra in BIOS dar mai departe de atat nu a fost testat niciodata) asa ca l-am inlocuit cu actualul XP 2500+. Vazand ca la fel face, am scotocit prin toate ABC-urile mele de piese si am reusit sa gasesc doua placute PC3200 - un Apacer care doar a avut nevoie de curatirea contactelor, si un al treilea Kingston KVR care din fericire nu avea nici o piesa rupta si in final un Kingmax de 512MB PC3200. Cu astea trei placute a mers struna, fara crash-uri si fara probleme, dupa cum merge si acum.


De rulat in Dual-Channel partial nu cred. Pana si CPU-Z spune exact ca ruleaza toate 3 in Dual-Channel.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 02:46   #3611
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,045
Mentioned: 108 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
Alta bestie 3dfx de la Anthony?
nu .. ceva "new old stock"
rodarkone is online now   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 11:17   #3612
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,058
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Super-T7 View Post
Cu toate ca n-am mai dat nici un update pe aici, am reusit pana la urma sa ridic memoria de la 1GB la 2.5GB. N-am putut mai mult deoarece placutele de 1GB pe care le mai gaseam prin debara (cam 2 Kingston KVR de 1GB tin minte ca am gasit) aveau niste condensatoare rupte, motiv pentru care imi luam BSOD-uri cu kilogramul.

In consecinta, pana prin August, va trebui sa ma multumesc cu 2.5GB RAM. In mod surprinzator totusi (si nu-mi explic cam cum de functioneaza in felul acesta, cine are mai multa experienta in ale nForce 2-ului, ii sunt recunoscator daca imi explica), memoriile ruleaza in Dual-Channel. Cum e posibil asta, n-am idee.
Uite aici:
https://hothardware.com/reviews/k7n2-deltailsr-from-msi
https://hardwaresecrets.com/your-nfo....com/show/1005
https://www.extremetech.com/computin...oard-smackdown
Deci tu ai nf2 ultra 400, care permite dual channel.
Dar nu am avut rabdare nici eu sa vad care sunt limitarile in functie de tipul de memorie.
Ceva similar am patit la o generatie mult mai noua de chipset, un Intel? HM55, care ruleaza 2x4GB Ddr3 Ram corect doar pe configuratii 8GB memory = 2x ((256Mx8bits) x 16) = 2x 4Gb
Configuratiile mai dense booteaza dar dau crash fiindca chipsetul nu stie sa gestioneze acele configuratii.

Bonus (mi-am batut capul putin ):
https://www.manualslib.com/manual/11...page=21#manual
http://www.hasw.net/8rdavcore/

Last edited by kobro; 21-06-2022 at 11:26.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 15:31   #3613
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by rodarkone View Post
nu .. ceva "new old stock"
OH! Ahhhh! UUUUUHHHH!!!

The smell of NOS electronics!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 16:33   #3614
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Uite aici:
https://hothardware.com/reviews/k7n2-deltailsr-from-msi
https://hardwaresecrets.com/your-nfo....com/show/1005
https://www.extremetech.com/computin...oard-smackdown
Deci tu ai nf2 ultra 400, care permite dual channel.
Dar nu am avut rabdare nici eu sa vad care sunt limitarile in functie de tipul de memorie.
Ceva similar am patit la o generatie mult mai noua de chipset, un Intel? HM55, care ruleaza 2x4GB Ddr3 Ram corect doar pe configuratii 8GB memory = 2x ((256Mx8bits) x 16) = 2x 4Gb
Configuratiile mai dense booteaza dar dau crash fiindca chipsetul nu stie sa gestioneze acele configuratii.

Bonus (mi-am batut capul putin ):
https://www.manualslib.com/manual/11...page=21#manual
http://www.hasw.net/8rdavcore/
Cam dupa ce am deslusit si eu acum din manualul de utilizare situatia se cam complica dupa parerea mea:

"Please note that the system supports 128-bit dual channel DDR when
you install DDR modules on DIMM1 (purple slot) and DIMM3 (green slot),
or DIMM2 (purple slot) and DIMM3 (green slot)."

Ori eu am configuratia DIMM1 si 2 cu placutele de 1GB, iar DIMM3 cu cea de 512. Daca puneam cum scrie in manualul celor de la MSI, imi luam BSOD la maximum 3-5 minute de la pornirea sistemului, dar un BSOD ciudat fara nimic scris. Efectiv ecran albastru-bleumarin fara nici o urma de text. In configuratia actuala scrisa mai sus (DIMM 1 si 2 cu 1GB, DIMM3 cu 512) imi functioneaza stabil si raporteaza ca e in Dual Channel.

Ciudata chestie cu MSI-ul, nu ma mir de ce taica-meu ii daduse numele de "satana" , ca asa se comporta a lui (K7N2 Delta-L, nu ILSR cum e a mea.) pana sa sucombe (din cauza unei minuni de surse Intex...) A lui tin minte ca nu mergea decat cu un singur slot de RAM, restul iti luai eroare C1 daca puneai vreo placuta in alte sloturi.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC

Last edited by Super-T7; 21-06-2022 at 16:42.
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2022, 16:55   #3615
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,058
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu DDR1 toate fac la fel, sunt prea fandosite la memorii diferite
kobro is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 18:05   #3616
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,045
Mentioned: 108 Post(s)


Default

Prima placa video super relevanta de la ATi si anume Radeon 32 MB DDR - nume de cod R100 varianta pentru MAC - sigilata



(Part 1 din mai multe, da m-a prins flama ... RAU)

Last edited by rodarkone; 24-06-2022 at 18:10.
rodarkone is online now   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 19:16   #3617
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Don't tease, just post the friggin' pics!

Me curious sa vad ce ai cumparat!

Eu nu mai trec ce am mai luat ca e prea obscen chiar daca nu sant chestii NOS.

Practic mi-am dublat "colectia" in ultimele 6 luni.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 19:42   #3618
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,045
Mentioned: 108 Post(s)


Default

Ahahah - pai am inceput cu Radeonul de MAC si am tot luat .. o sa postez pe masura ce vin
rodarkone is online now   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 19:46   #3619
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,186
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atunci o sa fie ceva HW pr0n pe thread. NICE!

Le pastrezi in tipla sau ai de gand sa le folosesti?

Greu RTX-ul 3090 Ti din poza.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 21:34   #3620
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,045
Mentioned: 108 Post(s)


Default Good old Days

Da, pai il sprijina ROB

Le tin in cutie sigilate pentru ca o sa am si versiunile "board only" - pentru tot ce a fost "high end" cel putin 1 model

Asta l-am postat deja dar e bun un refresh

ATi Radeon 9800 PRO implementarea Hercules la fel New old stock


Last edited by rodarkone; 24-06-2022 at 21:38.
rodarkone is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,100
Posts: 758,794
Total Online: 709

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by LAB501
- by dangrig
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.