lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-05-2015, 13:51   #1
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,857
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Wink Noob in a face o conexiune de internet shared

Salutare tuturor!

Am o problema in a share-ui o conexiune de net, si anume:

Vreau sa fac shared la conexiunea de la laptop (conectat pe Wi-Fi), catre un alt pc prin intermediul placilor de retea.

Adica mai pe scurt, am un al doilea PC care vreau sa-l conectez la net conectindu-l la laptopul deja conectat la net prin Wi-Fi.

Deocamdata nu am la indemina un cablu de retea suficient de lung sa-l bag direct in switch.

Este in principiu o treaba temporara cit sa updatez si activez windowsul si antivirusul.

Ambele unitati folosesc Win 7/64 bit, pe cont de cine la instalat (eu) deci drepturi full.

Mereu cel de al doilea PC se conecteaza in laptop (primul) ca Public Network, in loc de Home Network (cica atunci as putea intra in acelasi homegroup).

Nu stiu sa dau IP-uri, si alte alea, este totul pe auto la toate sistemele din casa (3).

Sint si 2 routere care pleaca unul din celalalt, unul cel care converteste fibra optica (de la RDS) si are 4 iesiri de placa de retea, din care un port pleaca spre al doilea router de la mine din camera (pentru semnal mai puternic in dormitor, acesta avind switch-ul lui).

Nu pot face nimic indiferent pe ce router ma conectez cu laptopul, acesta avind conexiune la internet fara probleme, nu pot "da mai departe"...

Mai multe nu stiu sa va spun...

So, help me my friends!

Last edited by DjLeco; 10-05-2015 at 13:55.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2015, 13:58   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

https://www.dropbox.com/s/3p3ufr1caq...55.12.mp4?dl=0

Legi cu cablu computerele intre ele si faci ce e in video.
Al doilea computer isi ia IP prin dhcp.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2015, 14:14   #3
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,857
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mercic, incerc mai tirziu si revin.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 04:34   #4
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa mor daca inteleg din moment ce ai disponibila o retea Wi-Fi de ce nu te legi direct la ea si cu al doilea laptop, routerul Wi-Fi va imparti banda automat intre cele doua. Altfel trebuie sa-l faci pe primul FTP server, definesti o clasa de IP si te poti lega dupa aceea la ea, dar te complici inutil.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 12:41   #5
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate e busit wifi-ul la al doilea laptop.
Sau routerul are filtru pe MAC si al leptop-ului aceluia nu este acceptat.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 13:14   #6
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,857
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ati inteles, este un singur Laptop, un sistem de gaming, si in sufragerie alt sistem .

Pentru sistemul din sufragerie (brand new, fresh intstalled) aveam nevoie de net, sa-l updatez si activez prin intermediul netului de la laptop.

Adica mai pe scurt, laptop conectat la net, placa de retea de la pc din sufragerie bagata in placa de retea a laptopului conectat la net, si apoi net sharing .
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 16:30   #7
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,816
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=ifDyMaWC0Mk[/YT]

Sau folosesti un adaptor wireless pe PC si te conectezi la router la fel cum faci cu laptopul.
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 18:25   #8
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca sa conectezi doua unitati direct intre ele iti trebuie al tip de cablu de retea, este diferit de cel cu care te conectezi la un router, are doua fire inversate intre ele fata de cel de retea normal.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 18:46   #9
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,043
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

nup. nu mai suntem in 1995. este auto mdi / mdix pe tot.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2015, 22:05   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Ca sa conectezi doua unitati direct intre ele iti trebuie al tip de cablu de retea, este diferit de cel cu care te conectezi la un router, are doua fire inversate intre ele fata de cel de retea normal.
Nu mai ese de mult asta la echipamentele moderne.
Singura chestie care se mai poate face acum este sa creezi loop bagand cablul de wan in lan.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 09:22   #11
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,381
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ba încă ai nevoie de cablu torsadat, dacă pui cablu normal între două calculatoare s-ar putea să ai surpriza să nu meargă.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 10:46   #12
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,035
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sa conteze si placa de retea?
Eu am incercat pe niste placi de retea dedicate, ce-i drept (din alea dual port).
@DjLeco, pentru a fi sigur, fa rost de cablu de care a zis @Arise.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 13:34   #13
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,857
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multam tuturor, am facut ieri cablu direct din router, imi trebuia chestia asta pe moment, atunci...

Am luat o placa de baza simpla, cu doar 1 Pci E 16X pt video si 1 Pci-E 1X pentru placa de sunet, bine sint 2 dar unul este obturat de coolerul placii video.

Sistemul va fi dedicat chestiilor audio, 99%.

Cam asa se descurca, elementul de baza fiind placa de sunet Creative X-Fi Titanium HD, virful lor de gama:

http://www.soundblaster.com/products...tanium-HD.aspx

http://www.guru3d.com/articles-pages...-review,1.html









[YT]https://www.youtube.com/watch?v=reOgKY4sUts[/YT]

Last edited by DjLeco; 12-05-2015 at 13:36.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sunt NOOB.....FTP (ajutor) tiribomba Software 14 01-05-2015 21:15
Montare PC noob questions gaby424 Cutia de sub birou 75 04-01-2013 22:58
Shared memory VoidA Placi de baza 4 27-02-2012 21:05
10Mbps pe conexiune de 54Mbps Boggy Periferice 4 12-08-2010 16:07

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 761

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.