lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-03-2016, 00:33   #21
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 518
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu zic ca este contact imperfect. Pinii stau bine in mufa sau se misca? Vezi sa nu fie de acolo problema.
crristib is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 09:26   #22
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,096
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mie imi pare a fi o vibratie. Un contact imperfect intre doua lamele groase rezulta intr-un sunet cu pocnituri la intervale intamplatoare, pe cand in video se aude un sunet regulat cu amplitudine variabila in functie de tensiunea aplicata de tine pe mufa sursei. Iti recomand sa incerci faza cu ventilatorul explicata intr-un comentariu anterior.
doru is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 13:42   #23
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,478
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Avem asa - nimic nou ci doar un rezumat al celor spuse aici de colegi (pardon ai de incercat deci):
- cablu alimentare nou - sau - diferit (imprumuta de la un vecin sau de la "serviciu" peste noapte pentru teste
- mi se pare zgomot de ventilator bulit (am patit-o pe vremuri la o sursa HighPower) - deci betisorul de urechi si oprirea lui sa vezi daca mai apare
- s-ar putea sa fie si ceva vibratii de la HDD-uri (ale mele Seagate dupa ceva imbatranire scoteau asemenea pocnituri) .
- pune placa in Silent MODE si spune-mi daca mai apare - spike-urile se inregistrau doar in OC .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 16:05   #24
alinn28
Senior Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 313
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca tu esti convins ca este de la sursa, scoate-o din carcasa si apoi porneste PC-ul si atunci o sa fie clar daca e de la ea sau nu dureaza 5 minute.
alinn28 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 17:50   #25
Zarzarel
Member
 
Zarzarel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: in front of your eyes
Posts: 98
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Update:
- am taiat varful de la un betigas si am oprit ventilatorul de la sursa, am scos hdd-urile din carcasa, degeaba.
- am cumparat un cablu, insa e chiar mai rau decat cu cel original, si unu' de la o sursa super flower cu care nu am scapat de problema partial, se aude insa mai rar.
Va pun din nou intrebarea de la inceput: Poate sa fie de la placa video?
E lesne de inteles ca toate: vibratii, coil whine, contact imperfect, etc sunt nule cand acestea nu apar decat cu noua placa video.
Zarzarel is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 18:02   #26
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Schimba placa video cu alta si vezi daca mai face. Tot gtx960, desigur.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 18:31   #27
Zarzarel
Member
 
Zarzarel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: in front of your eyes
Posts: 98
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Nu am de unde, 670 am luat-o cu imprumut si 9800 e placa mea veche, iar cu ambele nu am avut probleme. Ce sa fie diferit la 960? Mai stau saptamana asta sa termin un joc doua si dupa shimb ori sursa ori placa video.
Zarzarel is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 18:33   #28
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,738
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cel mai simplu e daca vinzi calculatorul. Sigur scapi de problema
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 18:39   #29
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Zarzarel View Post
Nu am de unde, 670 am luat-o cu imprumut si 9800 e placa mea veche, iar cu ambele nu am avut probleme. Ce sa fie diferit la 960? Mai stau saptamana asta sa termin un joc doua si dupa shimb ori sursa ori placa video.
Testeaza daca placa video face la fel si pe alt PC. Daca nu face decat pe al tau ai de ales intre a schimba PC-ul si a pastra placa video sau de a lua alta placa video.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2016, 18:37   #30
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,478
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@Zarzarel unde stai ma ? ca poate vin eu in uichend (sau tu la mine) daca reusesc sa prind ceva timp liber ,cu Strixu` meu sau cu toata unitatea si vedem daca mai face asa cu a ta .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2016, 00:09   #31
Zarzarel
Member
 
Zarzarel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: in front of your eyes
Posts: 98
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Iti multumesc, insa eu sunt din provincie. Am promisa o sursa pt weekend sa vad cum se comporta, daca e la fel imi incerc norocul si cu garantia, daca nu rezolv nici asa o schimb, iau ceva sh vad cum fac.
Zarzarel is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2016, 15:43   #32
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,478
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Spor (poate esti din Pitesti ca mai am drumuri si pe acolo - acasa la mama)
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2016, 13:17   #33
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Cu un adaptor de la molex la 6 pin PCI-e ai incercat?
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2016, 17:02   #34
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine facea asa sursa cand foloseam o placa video mai gurmanda, gen 670, am trimis-o la garantie, n-avea nimic si ce sa vezi...Intru in BIOS si din power management am activat "Power loading". Dupa cateva minute zgomotul bobinei a disparut. Am probat cu Corsair, Seasonic, Super Flower. Toate faceau la fel pana sa activez setarea.
"Power Loading: Enables or Disables Dummy Load. When the power supply is low load a self protection will activate causing it to shutdown or fail.
If this occurs please set to enabled."
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2016, 08:27   #35
Zarzarel
Member
 
Zarzarel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: in front of your eyes
Posts: 98
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am incercat si cu o sursa super flower, rezultatul a fost acelasi.
Am incercat si cu adaptor molex-6pin, rezultatul a fost acelasi.
Am cautat in bios respectiva setare si nu o am, am updatat bios-ul placii de baza, si tot nu are acea setare.
Incep acum tratative cu garantia, poate am noroc si mi-o shimba, perfect ar fi cu modelul de la Gigabyte care are 6pin+8pin alimentarea( exact ca gtx670 pe care l-am avut si cu care nu am avut probleme). Daca nu tine cu garantia o dau prin cartier, sau incerc cu o sursa single rail. Va anunt daca rezolv ceva.
Zarzarel is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2016, 10:52   #36
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din cate stiu optiunea respectiva o gasesti doar pe placi de baza Gigabyte.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2016, 23:47   #37
Zarzarel
Member
 
Zarzarel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: in front of your eyes
Posts: 98
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Update: am rezolvat cu garantia (a fost inlocuita) am testat-o cateva ore si nu mai am probleme. All is well
Zarzarel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,093
Posts: 758,735
Total Online: 438

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by RaverX
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.