lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-01-2022, 18:32   #1341
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by fullrespect View Post
Nu trebuia să treci la AGESA 1.2.0.5/1.2.0.6. AMD au "nerfuit" VID limit-ul peste EDC 140, de la 1.5000V la 1.4250V şi nu mai face boost la fel de sus, pierzi la SC. De asemenea, va trebui să refaci CO-ul, pentru că procesorul va răspunde diferit acum la valorile pe care le aveai înainte pe 1.2.0.3b/c.

Partea şi mai proastă, din ce citesc prin alte părţi, este că deşi poţi face downgrade la 1.2.0.3, diferenţele în minus la performanţă rămân, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că acest AGESA vine la pachet cu un microcode update ce nerfuieşte performanţa definitiv.

Eu rămân pe 1.2.0.3b.
Yep, de dimineata am butonat, flashuit, testat tzzz variante de vid, cuves etc. MUMU. 672 max 673 SC si abia mai sare de 10k in MM, RAR.
Am incercat si offset la CPU dar tot nimic, HW cel putin mai zice cate un 1.47V dar nu se vede in boost.

LE: Am ajuns aproape de ce trebuie, cert e ca nu e biosul de ieri. Eu aveam 1.2.0.4c si aveam rezultatele expuse.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	30apa.JPG
Views:	92
Size:	42.3 KB
ID:	74273  

Last edited by db00m; 21-01-2022 at 19:46.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2022, 20:53   #1342
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,285
Mentioned: 34 Post(s)


Default

Da-le-ncolo de teste si lasa procul ala in pace. WTF 8 pct mai putin in SC si tragedie mondiala.
Joaca-te, encodeaza, pune-l la lucru si nu-ti mai chinui nervii cu chestii banale.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2022, 21:02   #1343
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, România
Posts: 2,934
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aşa este, nu vei sesiza nimic intre 672 şi 680 SC, dar ştiu cum e când vrei să scoţi din el tot ce poate
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2022, 22:24   #1344
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by fullrespect View Post
Aşa este, nu vei sesiza nimic intre 672 şi 680 SC, dar ştiu cum e când vrei să scoţi din el tot ce poate
Exact, sunt doar PITICI. Inca lucrez.. Linpack imi da reboots dupa 4 5 ture. 678SC achieved. O zi pierduta pt ca mancat in bios nou.
@scutyjunior, placerea e in tuning cand arunci $, zic eu, pentru defaults era ok o placa de 800ron.

Mda, crapa epic in linpack, reboots dupa 4 5 rulari.

Last edited by db00m; 21-01-2022 at 22:29.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2022, 22:54   #1345
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,285
Mentioned: 34 Post(s)


Default

Si mie imi face placere sa fac tuning, insa ideea era ca in 3 teste obtii 3 rezultate diferite si nu are rost sa insisti cu asa ceva. Asta e ca si cum ai da CB 20 si obtii 9700 si apoi rulezi inca 4 teste si obtii sub 9500, fara sa fi modificat nimic (eu daca rulez 5 teste CB20 nu obtin niciodata acelasi rezultat, dar nu ma deranjeaza aspectul, e pur informativ sa fiu pe acolo).
Ti s-a spus de n ori ca Linpack nu e pentru AMD sa testezi stabilitatea, chiar nu inteleg de ce insisti?
Ai BSOD samd, daca nu, care este rostul?
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2022, 23:04   #1346
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Ti s-a spus de n ori ca Linpack nu e pentru AMD sa testezi stabilitatea, chiar nu inteleg de ce insisti?
Ai BSOD samd, daca nu, care este rostul?
Nu sunt de acord deloc cu afirmatia ta.
E 100% precum Furmark nu e pentru ATI seria 4xxx.(ajunsesera sa baneze executabilul in driver, lol)
Cat timp un soft clacheaza un HW sunt de parere ca HW nu e ok.
Parerea mea e ca nu putem sa facem pipi dupa cum bate vantul(o parere despre fanboys e legata de $ zic eu, idem am luat AMD pt ca atat puteam, demult, pe langa asta, taberele au fost impartite, in trecut, experienta mea personala cu AMD, indiferent ca era CPU>Intel a fost destul de naspa, chipseturi de kko, perf de kko, NF2 a fost super pe IDE de ex, and so on), ori avem un HW stabil, ori nu. Sa dai vina pe un soft care e layer mult mai superior, personal, mi se pare doar un trend useless.
Pana ieri nu aveam sub 680 in SC CPU-Z, de acolo a izbucnit mega piticul (asta dupa update de bios si testat 6 versiuni azi etc). Cand PITIC, pai PITIC.

Last edited by db00m; 21-01-2022 at 23:24.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2022, 13:29   #1347
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,285
Mentioned: 34 Post(s)


Default

Ideea e ca fortezi hw-ul fara rost, cum o face si Furmark (nu degeaba au bagat nvidia limitare putere cand detecta Furmark), stres enorm pe vrm samd si e posibil ca cedeaza alte piese, nu neaparat procesorul ca voltaj.
Eu in 30min am rezolvat stabilitatea la noul 5900x de la Iubitel, cu placa de baza noua. Nu ma intereseaza PBO and shit, all cores manual, pus frecventa dorita si aia e. Cateva bucle de CB20 iti spun daca esti pe aproape cu voltajul (daca esti departe iei restart instant), apoi 4-5 encodari una dupa alta, acelasi fisier bluray cu handbrake encodat in mkv si aia e: stres real, nu soft-uri care brutalizeaza componentele.
Daca nu ai BSOD nu inteleg rostul la Linpack. Am lasat Prime cateva ore, cu temp record si consum la fel, no BSOD si am bagat o encodare de 30min si a crapat.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2022, 15:34   #1348
ixulescu
Member
 
ixulescu's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 70
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by db00m View Post
Yep, de dimineata am butonat, flashuit, testat tzzz variante de vid, cuves etc. MUMU. 672 max 673 SC si abia mai sare de 10k in MM, RAR.
Am incercat si offset la CPU dar tot nimic, HW cel putin mai zice cate un 1.47V dar nu se vede in boost.

LE: Am ajuns aproape de ce trebuie, cert e ca nu e biosul de ieri. Eu aveam 1.2.0.4c si aveam rezultatele expuse.
La scor SC, esti aproape de limita a ce se poate obtine, care pare a fi in jur de 700. Ca o curiozitate, CPU-Z porneste testul SC implicit pe core 0, care nu e intotdeauna cel mai rapid. Mai poti stoarce 20, 30 de puncte daca esti rapid de mana, pornind testul si setand affinitatea din task manager pe cel mai rapid core.
Comparat cu rezultatele mele pe un exemplar luat anul trecut de la Iubitel, la care m-am jucat cu CO, limite PPT, TDC, EDC, si OC memorii.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cpu-z v1.99.png
Views:	122
Size:	25.5 KB
ID:	74275  
ixulescu is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2022, 20:03   #1349
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Ideea e ca fortezi hw-ul fara rost,
Azi m-am folosit de y-crunch.
DA, ai dreptate, dar vezi mai repede daca iti crapa. Cu totul pe auto am scos acelasi scor in Horizon, doar in CB, Linpack si CPU-z mult mai mici.
Nah, pitici, mai repet o chestie, pentru auto, parerea mea e ca nu merita sa arunci bani pe un mobo mai rasarit.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2022, 20:04   #1350
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ixulescu View Post
La scor SC, esti aproape de limita a ce se poate obtine, care pare a fi in jur de 700. Ca o curiozitate, CPU-Z porneste testul SC implicit pe core 0.
Testez azi.

Cu racoare se poate mai bine. Asta de cu o zi inainte sa pun beta biosul.
Anyway, am reusit sa il aduc unde trebuie pe MC, pe SC asta e.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	700.png
Views:	135
Size:	364.6 KB
ID:	74277  

Last edited by db00m; 22-01-2022 at 23:42.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2022, 14:37   #1351
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,682
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu

Default

FCLK 1900 nu merge?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2022, 20:08   #1352
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, România
Posts: 2,934
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu



Default

Văd că are 64GB, cam greu cu 1900IF sau poate are FCLK hole, cum am şi eu.
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2022, 22:32   #1353
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,899
Mentioned: 27 Post(s)


Default

Eu am schimbat 3 placi de baza si cu nici una nu vrea FCLK 1900 al meu 5900x
__________________
| MSI X570 Unify | 5900x WB Heatkiller |F4-4266C17D-32GTZRB | Gigabyte RTX 3080 OC Bykski WB |Crucial P5 2TB x 2 | Seagate 12TB | Custom case & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | | G Pro X Superlight & EVGA Z20
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2022, 22:40   #1354
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, România
Posts: 2,934
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu



Default

Primu 5900X mergea fără greţuri 1900 FCLK, dar era instabil @ stock, avea nevoie de +5 CO pe primele 2 cele mai bune core-uri.

Al-2-lea nu vrea 1900 orice i-aş face, deşi bootează liniştit la 1933-2000 (WHEA la greu). 1866IF cu latenţe cât mai strânse it is, aia e. Ca idee, vechiul 3800X a mers 1900 fără probleme, loterie.
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2022, 13:46   #1355
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

[email protected]
Am incheiat sesiunile de oc, m-am saturat pentru moment.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2022, 14:03   #1356
PasatoiuTD
VIP
 
PasatoiuTD's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,168
Mentioned: 15 Post(s)




Default

Niste setari relativ stabile ... Ryzen 9 3900X @ 4400 MHz @ 1.3V, IF @ 1766 @ 1.15V, 128 GB DDR4 3533 @ 1.4V. Racite de un antic Noctua NH-D14 (vad ca-i lansat de vreo 13 ani; eu il am de vreo 11 ani). Cinebench R15 si R11.5 merg si la 4500 MHz sub 1.35V.

Probabil de daily use setarile vor fi R9 3900 @ 4300 MHz @ 1.25V sau putin mai jos (trece Cinebench R20 si RealBench si la 1.225V), IF @ 1766 @ 1.15V (desi daca sta stabil cu tot RAM-ul la 1700 @ 1.1V probabil va cobori acolo), 128 GB DDR4 3533 18-22-22-48 @ 1.37V (daca cobor IF-ul sigur va sta la maxim 1.35V la 3400 MHz cu 18-21-21 sau 16-20-20).

Din pacate, nu am reusit stabilizarea la 3600 MHz cu 4 x 32 GB, desi 2 x 32 GB Patriot Viper Steel 3600 merg separat @ 3800 18-21-21 (si cele cu Spektek, si cele cu Hynix MJR).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	25.202 - HwBot x265 4K.jpg
Views:	102
Size:	344.6 KB
ID:	74467  
PasatoiuTD is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2022, 20:23   #1357
first snow
Member
 
first snow's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da un 5600X, ultimul update de BIOS, totul default in afara de XMP ( on ).

Cu PBO OFF se comporta zic eu standard, single core 4600 boost si in jur de 45-50W consum, multi core in jur de 4200 si in jur de 75W consum.

Cu PBO ON, single core 4650 boost, consum tot asa, in jur de 45-50W, multi core 4400-4450 si in jur de 110-120W consum.

Deci ma intreb eu, de ce e asa slab pe single core? am nimerit un CPU in care cel mai bun core ( sau cele mai bune sa zicem 2 core uri ) e/sunt asa slab/e?

Pe de alta parte, la un 3700X, detinut anterior, daca il lasam "liber" in "light load" zburda si pana pe la un 1.45V, 5600X-ul actual, nu cred ca a trecut niciodata de un 1.20 si "ceva", poate 1.3V.
first snow is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2022, 22:52   #1358
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, România
Posts: 2,934
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by first snow View Post
Se da un 5600X, ultimul update de BIOS, totul default in afara de XMP ( on ).

Cu PBO OFF se comporta zic eu standard, single core 4600 boost si in jur de 45-50W consum, multi core in jur de 4200 si in jur de 75W consum.

Cu PBO ON, single core 4650 boost, consum tot asa, in jur de 45-50W, multi core 4400-4450 si in jur de 110-120W consum.

Deci ma intreb eu, de ce e asa slab pe single core? am nimerit un CPU in care cel mai bun core ( sau cele mai bune sa zicem 2 core uri ) e/sunt asa slab/e?

Pe de alta parte, la un 3700X, detinut anterior, daca il lasam "liber" in "light load" zburda si pana pe la un 1.45V, 5600X-ul actual, nu cred ca a trecut niciodata de un 1.20 si "ceva", poate 1.3V.
E de la AGESA, cum zice şi @db00m
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 06:52   #1359
first snow
Member
 
first snow's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am sa ma informez mai serios in legatura cu subiectul, dar ce ma mira e ca acel update de BIOS la ultima versiune l-am facut pentru 5950X acum ceva vreme si nu mi se parea ca se sfia sa consume pana in 70 si ceva de W in Single Core si sa zboare constant spre/la 1.45V.

Mie 5600X-ul, imi da impresia ca e absolut blocat in Single Core la aprox 45 W ( cu voltaj in range-ul: 1.2-1.3V) indiferent de PBO ( On / Off ). Cu PBO On, pe Single Core, se deblocheaza PPT ( si restul ) dar procentual se ajusteaza si consumul ( raportat la noul PPT ) astfel incat consumul ramane in acelasi range ca si cum nici nu as fi activat PBO...


Ps. Daca sa zicem nu e un caz particular la mine si e de la versiunea de AGESA, credeti ca o sa evolueze lucrurile in bine din nou, sau AMD limiteaza comportamentul boost-ului din motive care ar trebui sa ma/ne ingrijoreze?

Last edited by first snow; 07-03-2022 at 06:58.
first snow is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 10:08   #1360
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,285
Mentioned: 34 Post(s)


Default

Nu stiu ce Agesa ai instalat, insa 1.2.0.5 da niste gherle de numa. Eu am pus 1.2.0.2 si merge rock solid, mai jos nefiind indicat deoarece 1.2.0.2 rezolva bug cu usb disconnecting.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 105 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 698

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.