lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-12-2021, 00:26   #1
slick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default viteza memorii G.Skill

Salutare,

Mi-am facut un upgrade la pc de vreo 2 sapt, constand in placa de baza Tuf gaming z590, proc i7 11700k si un kit de rami Trident z rgb 32gb 4000mhz cl16. Problema actuala este ca ramii imi merg in viteza default la 2133.. orice am incercat, nu imi stau la 4000.. Si nu am gasit niciun test sau vreo configuratie pe astfel de componente cum sa ii fac sa mearga.
Orice sugestie este bine venita.

Multam.
slick is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 16:39   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,991
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie sa activezi in BIOS profilul de XMP.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 17:52   #3
slick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

16.16.16.36 este, ti-am lasat link-ul mai jos:

https://www.forit.ro/memorii/g-skill...l-channel-kit/

Inainte am avut un maximus hero hero 9 cu un i5 7600k si a mers fara prb cu niste predatoare la 3000mhz. Biosul la maximus era mult mai usor de folosit si nu am avut prb.. tot maximus voiam sa imi cumpar dar nu am gasit in banii astia..

Si pt vibe.. am incercat cu toate activarile posibile.. cum activez xmp fara nicio alta setarea nu porneste..
slick is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 18:03   #4
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 918
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact asta patesc eu cu Gskill 3600.
Au mers bine 3-4 luni cu XMP normal la 3600, apoi intr-o zi nu pornea PC-ul si dupa cateva incercari de pornire bios-ul de la Asus intra automat cu 2133.

Acum daca activez XMP la 3600 nu porneste calculatorul.

Asa ca am setat XMP si cu setarile alea am scazut doar frecventa de la 3600 la 3200 ... doar asa a mers.

La mine nu stiu daca or fi RAMii devina... sau procesorul pentru ca eu am 6700K care deja are 5 ani saracul.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 19:47   #5
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nagybánya
Posts: 418
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by slick View Post
16.16.16.36 este, ti-am lasat link-ul mai jos:

https://www.forit.ro/memorii/g-skill...l-channel-kit/

Inainte am avut un maximus hero hero 9 cu un i5 7600k si a mers fara prb cu niste predatoare la 3000mhz. Biosul la maximus era mult mai usor de folosit si nu am avut prb.. tot maximus voiam sa imi cumpar dar nu am gasit in banii astia..

Si pt vibe.. am incercat cu toate activarile posibile.. cum activez xmp fara nicio alta setarea nu porneste..
in link e descriere pentru cel de C16-19-19...
dar daca chiar il ai pe cel de 16-16-16, editiile simple RGB sunt more or less hit & miss, cum spuneam, e foarte la misto facut binning-ul pentru aceste kit-uri, poate cele gold sau silver sunt mai ok-ish
in plus, chiar daca e bun kit-ul, foarte greu iti va merge pe TUF, desi orice peste 3600 pe placa aceea poate fi mai greu de atins, plus ca poate si IMC-ul procesorului nu e cel mai bun posibil...
__________________
Folosind voucherul NYB762HU beneficiati de un discount de 1% din valoarea cumparaturilor la orice produs de pe PCGarage.ro
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 20:26   #6
slick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ai mai in jos pe pagina, codul producatorului: G.Skill F4-4000C16D-32GTZR

Acu nus care cum sunt si unde e eroarea.. ideea este ca link-ul respectiv este de pe forit din comanda.. Acu ca ai zis am vazut si eu ca nu bate casa cu masa :/

Last edited by slick; 14-12-2021 at 20:30.
slick is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 21:24   #7
Stecheru
Senior Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 281
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
... cel de 16-16-16, editiile simple RGB sunt more or less hit & miss, ...

... in plus, chiar daca e bun kit-ul, foarte greu iti va merge pe TUF, desi orice peste 3600 pe placa aceea poate fi mai greu de atins, ...

... plus ca poate si IMC-ul procesorului nu e cel mai bun posibil...
Deci kvarq a zis tot ce era de zis. Scurt si concis.

Daca vrei sa-ti mearga fara sa bibilesti setari si sa cauti forumuri straine cu zeci de setari diferite, seteaza profilul XMP II ca sa bagi toate setarile de la G.Skill, dupa care incearca 3600 sau chiar 3200 ... si aia e!!!
Zic asta, pentru ca nu exista niste setari minune cu care sa mearga toate kiturile la fel. Ar fi trebuit alea de fabrica sa fie, iar noi sa muncim doar daca vrem ceva gen 4600 sau 4800, dar astea sunt.

PS: Mie mi-a luat vreo 6 luni pe APEX 13 pana sa nu mai am crash-uri. Abia de o luna e stabil si am zis ca nu mai umblu la el. Si update-uri de Windows mi-e frica sa mai fac. (Mult timp aparea BSoD in browsing, desi nu aparea deloc in bench-uri.)

Last edited by Stecheru; 14-12-2021 at 21:27.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2021, 23:40   #8
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nagybánya
Posts: 418
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

6 luni... Ai avut ceva vointa )
Cum spuneam mai sus, eu dupa 3 luni am cedat, plus ca retardatii de la Asus n-au reusit inca sa le faca sa mearga cum trebuie, s-au tot chinuit cu microcode-ul vietii, puneau si stergeau bios-uri random pe site, cele beta deveneau finale si apoi sterse etc., probabil e si ceva flaw pe design - fizic, iar Z590 in sine e un hibrid nefericit si un stagiu intermediar pentru platformele viitoare, forumurile pentru Z590 arata ca pe vremea AMD-ului de acum cativa ani.
Sa trec inapoi pe Z490 a fost cel mai scump "upgrade" ever =))

F4-4000C16D-32GTZR este 16-19-19-39
F4-4000C16D-32GTZRA este 16-16-16-36

Sunt kit-uri diferite, al doilea e mai scump cu cateva sute de lei (pentru ca binning din fabrica :P).

Daca pentru primul e mai mult sau mai putin OK 1.4V pentru XMP, pentru al doilea clar e prea optimist, fiind binnuiala oricum la limita (QA clar a fost inexistent sau cel mult prea indulgent), iar ca sa fie stabil poate un bump la intre 1.41-1.45V pe VRAM ajuta, problema e la tRAS (36) la acest kit, multi au rezolvat-o punand valori între 37-39.

Pe de alta parte, kitul 16-16-16 este foarte sensibil la voltajele IO si SA (care depind de IMC-ul procesorului) pentru a fi rock stable, chiar pe XMP. Chiar daca te chinui sa ajungi la un fel de sweetspot, daca schimbi bios-ul se duce totul dreq' =))
Eu pe Apex XII folosesc un bios inainte ca shitshow-ul cu Racheta sa inceapa, fara update de firmware, bios-urile care ar trebui sa suporte 10th si 11th sunt... cum sunt, exact ca pe Z590, cred ca si un babuin daca apasa random pe tastatura ieseau mai stabile.

Referitor la TUF, Stecheru s-ar putea sa aiba dreptate, la 3200 sigur ar trebui sa faca boot si sa fie si foarte stabili.
Desi la 10th si 11th e pacat sa nu ai rami la 4000+, chiar scaleaza foarte bine în multe jocuri.
__________________
Folosind voucherul NYB762HU beneficiati de un discount de 1% din valoarea cumparaturilor la orice produs de pe PCGarage.ro
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2021, 00:06   #9
slick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Dar din link-ul respectiv al produsului pana la urma de care sunt, ca in descriere este un timing si codul producatorului este pentru alt timing..
Eu nu ma pricep asa de bine.. de aceea sunt si aici ca sa gasesc raspunsuri sau o solutie.. de facut retur nu mai pot ca sunt luati pe firma dar nici nu imi vine sa stau cu rami de 4000mhz in 2133.
O sa incerc sa vad ce imi iese din ce mi-ati sugerat si o sa revin. daca nu sa iau ceva pna la 3200 sau sa mai astept pana o sa scoata Asus`u un bios, ceea ce e mai greu..
Multam

Edit:

Acesta este modelul, este fara A

https://ibb.co/6JdYTpX

Last edited by slick; 15-12-2021 at 14:35.
slick is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2021, 17:42   #10
slick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2021
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salutare.. am incercat cateva zile la rand tot felu de configuratii. Tot ce am scos e un 3200mhz, e stabil in windows dar cum intru intr-un joc.. blue screen la greu sau imi iese din acel joc.. m-a luat capu..
slick is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memorii ECO de la G.Skill Micutzu Stiri 1 16-10-2009 10:50

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,104
Posts: 758,838
Total Online: 661

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by dangrig
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.