lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-02-2021, 17:29   #281
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,702
Mentioned: 312 Post(s)




Default

E foarte posibil. O sa primesti altul rapid de la AMD, dureaza cam o saptamana maxim. Vedem apoi
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 18:01   #282
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 3,461
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Special pentru tine Boggy:
Asus CH Dark
FCLK 1800mhz
DDR 3600mhz
PBO ON
128GB (32x4)
(cred ca sunt chiar modelul tau de rami)

20 min de stress test Aida64, a tercut toate testele si bench de rami din aida.

Am incercat 1866mhz, intra in win dar am luat restart dupa 3 min de test. Probabil trebuie sa fac cum zice Iubitel cu latentele.

__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 18:31   #283
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default


@sammurai - asta e kitul meu F4-3600C18Q-128GTZN
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 15-02-2021 at 20:02.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 21:45   #284
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 3,461
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aceeasi rami doar eu am testat cu 2 kit-uri de 64GB
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 22:19   #285
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci n-a explodat ca trebuie sa tina 128gb la 3600 cu 1800fclk. )

Poti da te rog un MemBench in DramCalculator sa vedem ce rezultate ai tu in configuratie normala vs ce aveam eu cu ele unsynced?



Si un Aida Memory Benchmark pls? acolo aveam 65/55 Read/Write si 80ns latenta.



Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 22:39   #286
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 3,461
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu mai am al doilea KIT de 64GB asa ca am pus restul de 16GB (4400, cl18) si am 80GB.
Cam asa arata la 1866mhz/3733mhz/PBO Off.
Daca pun PBO ON atunci face CB20 dar orice test de rami in Aida64 genereaza un black screen (nu restart, nu blue screen). Singura solutie este sa-l opresc de la sursa.

Nu prea imi plac ramii astia 3600mhz.

__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2021, 23:42   #287
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,975
Mentioned: 278 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dar de ce apare ca ai eroare in teste?
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2021, 02:42   #288
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu mai tin minte daca erau WHEA Error (astea fara crash apar in HWInfo, si nu toate WHEA baga restart/crash). Asta, sau incercam alte setari de CPU/RAM cand am dat testul ala si nu era 100% stabil.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 16-02-2021, 06:25   #289
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 3,461
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Dar de ce apare ca ai eroare in teste?
La mine?
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2021, 10:26   #290
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,975
Mentioned: 278 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Deci n-a explodat ca trebuie sa tina 128gb la 3600 cu 1800fclk. )

Poti da te rog un MemBench in DramCalculator sa vedem ce rezultate ai tu in configuratie normala vs ce aveam eu cu ele unsynced?



Si un Aida Memory Benchmark pls? acolo aveam 65/55 Read/Write si 80ns latenta.



Sent from my MI 8 using Tapatalk
In testul asta ai 2 erori...
LE: corect 1

Last edited by vibeup; 16-02-2021 at 18:19.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2021, 18:17   #291
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 298
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Una

Trimis de pe al meu POT-LX1 folosind Tapatalk
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2021, 20:57   #292
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quick update.

CPU trebuia teoretic sa ajunga la AMD in Olanda pana pe 16 "by the end of the day". Ieri pe 16 la ora 21 pleca din Leipzig, si asta e ultimul update, deci probabil pe maine(18) sa ajunga la ei cel mai devreme. Sunt curios daca aterizeaza Perseverance pe Marte inainte sa ajunga coletul la ei.

RMA Sursa Corsair: Dupa ce initial raspunsesera foarte rapid la cererea de RMA, dupa ce-am trimis poza cu factura a urmat tacere. Le-am trimis eu inca 3 mailuri, si n-au raspuns deloc timp de o saptamana.
Azi mi-am facut cont la ei pe forum si le-am explicat situatia, iar acum, 3h mai tarziu am primit raspuns cu cererea de RMA acceptata, ba chiar si cu transportul prin DHL preplătit de ei(ca la AMD). Trebuie trimisa sursa impreuna cu cablurile modulare, insa cablul de alimentare 220v cica sa-l pastrez.

Asa ca maine ma prezint frumos iar la DHL sa las si coletul asta.

Ca bine zicea Iubitel, pana ii dau drumul cum trebuie apare Zen 8, iPhone 20 ajunge pe rafturi, painea o sa poata fi cumparata doar platind 0.000000000000000001 BTC, iar eu o sa zic:
"Nepoate, fa-i tu inaugurarea si apasa pe butonul de Power"

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 17-02-2021 at 21:08.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2021, 21:01   #293
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,302
Mentioned: 772 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deja poți să îl arvunești pe Robert...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 17:29   #294
Gaminggrade
Senior Member
 
Gaminggrade's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,514
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Gaminggrade
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Am si multe programe in fundal care merg, dar as vrea macar sa ajung la 10.000-10.500 puncte in Cinebench.

Ca temperaturi sunt mai mult decat hyped, am pornit si Prime95 acum cu InPlace Large FTTs (max heat/power consumption) si nu sare de 58-60C. Problema e ca usor usor se duce jos cu frecventa, si nu mi se pare ok sa faca asta la 60C.

P.S. Sa mai rada cineva de waterblock-ul meu luat la pila, ca tine 5950x la 58-60C.

Eu oficial ma cac pe ele de 5950x-uri si in el de pc.
Am avut de la ryzen1200 la ...cred ca e al 5-lea 5950x. Am 3950x pe birou pe care il tin daily,nu depasesc 67 grade orice ii fac.
Cand vine vorba de 5950x...absolut toate pe care le-am avut,au niste temperaturi de pur si simplu nu inteleg.

Exemplarul din poze a fost testat si cu delid si fara,diferenta este de 1.2 grade maxim dupa delid ...( l-am facut de 4 ori ,am zis poate m-am alienat mintal intre timp si nu mai stiu sa fac).

In prime95 dupa 30 min am 80 grade...iar daca dau timespy/cinebench se duce in 91-95 grade. Radiatorul este rece,WB este putin calai,asa facea si stock si dupa delid,toate setarile sunt default,pbo auto...ma cac in el.
Am vorbit deja sa vad cum naiba fac sa tai din WB la CNC sau la ceva sa pot sa il pun direct DIE vad eu cum fac.
PS:Am curatat WB,loop,pompa e in blana...verificat si reverificat tot...
LE:Placa de baza e un MSI MEG Unify @scutyjunior da,am observat si eu asta,dar si la 3950x am testat acum,ii pune cam 1.45 si am 66 grade in CB15.


Last edited by Gaminggrade; 20-02-2021 at 17:53.
Gaminggrade is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 17:45   #295
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,246
Mentioned: 33 Post(s)


Default

Din ce vad acolo ai un voltaj "monstruos" aplicat procesorului in full load. Nici nu ma mira temperaturile la 1.469V aplicate.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 18:04   #296
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

E dubios cum isi face turbo, dar eu cu el la 4.6ghz cu 1.25v parca all core, se ducea in 60-65C. Cel mai mult am vazut 78C parca dupa ce se ducea single-core la 1.5v.

Bine, nici nu l-am testat ca lumea, dar in Prime statea la 65-70 ish pe auto, si 60-65 pe 1.25v 4.6ghz. Temperatura la apa s-a dus cel mai mult la 33C parca.

Foloseste Ryzen CTR cu Hybrid OC. E un fel de Asus Dynamic OC. In load mic/putine threaduri se duce in boost maxim pe core, iar in load mare multi-thread se duce la cat setezi tu, de ex 1.2-1.25v 4.6-4.7 Ghz.

N-am avut timp de bibilit, ca numai de asta n-aveam chef, dadusem voltaj la oha sa vad daca-si mai da restarturi, probabil mergea si mai jos.
Oricum, cand vezi in CTR ca-l recunoaste ca "Bronze Sample" nici ca-ti mai arde. )
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 21:42   #297
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,012
Mentioned: 181 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca aia cu bronze, silver, gold se schimba cam des, dracu s-o ia.
La mine le-am avut pe toate
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 22:51   #298
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,744
Mentioned: 351 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Foloseste Ryzen CTR cu Hybrid OC. E un fel de Asus Dynamic OC. In load mic/putine threaduri se duce in boost maxim pe core, iar in load mare multi-thread se duce la cat setezi tu, de ex 1.2-1.25v 4.6-4.7 Ghz.
Nu vreau să mă bag ca musca-n apă, dar auto-oc de obicei dă voltaje ridicole sau nu face match cum trebuie cu frecvența și eu n-aș lăsa un proc de genul pe "mâna" unei plăci de bază cu IQ subunitar

Manual ftw
Neo is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2021, 23:35   #299
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,958
Mentioned: 64 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Vezi ca aia cu bronze, silver, gold se schimba cam des, dracu s-o ia.
La mine le-am avut pe toate
M-am uitat și eu pe primele 2 versiuni și exact la fel mi-a dat... amm renunțat. E suficient 3950X pe auto pentru mine.
__________________
We are here to laugh at the odds and live our live so well that Death will tremble to take us
fubu is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2021, 00:27   #300
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai Auto OC e ce face de unul singur, la mine cu sau fara PBO era cam acelasi cacao. 5.05-5.075 GHz pe unele core-uri si voltaj ca la balamuc.Iar asta-si cere procesorul singur, nu chipsetul.

CTR gaseste cele mai mici voltaje pentru frecventa X, deci e si mai ok teoretic. Atat dpdv al temperaturilor cat si al consumului.

Din pacate doar ASUS are Dynamic OC pe unele mobo, aia chiar e chestia geniala de folosit la Ryzen. Pana in 50A foloseste stock, pbo, frecvente mari pe unele core-uri(care pot fi desigue bibilite manual), iar peste 50A trece pe ce setari vrei tu de all-core. Asta incearca si CTR sa faca.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lenovo ThinkStation P620 ? Primul workstation cu AMD Ryzen Threadripper Pro din lume LAB501 Stiri 3 14-12-2020 01:37
AMD Ryzen 5000 ? Part II ? AMD Ryzen 9 5950X & AMD Ryzen 9 5900X LAB501 Articole 10 06-11-2020 17:50

 
Forum Stats
Members: 9,283
Threads: 25,857
Posts: 755,058
Total Online: 442

Newest Member: kowey95083

Latest Threads
- by Monstru
- by Steve-o
- by Arise
- by Kspic
- by Pirat

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.