lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-12-2021, 17:03   #1
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default GTX 1060 6gb nu booteaza

Salut,
Am mai avut in trecut o problema cu placa video din titlu si anume GTX 1060 6gb gigabyte ( luata sh de cateva saptamani ), problema precedenta se rezolvase cu un update de firmware pentru displayport cu tool-ul de la nvidia.


Pana acum cateva zile era folosita in:


Mobo: Asus B450M-K2
CPU: Ryzen 3200g
RAM: 2x8 Fury Beast RGB 3200mhz
PSU: Seasonic 80+ gold, 650 W


Toate cumparate de noi, in garantie.


Revenind la discutia de mai sus, dupa acel update firmware facea boot ok puteam accesa si bios-ul cu placa video dedicata era totul relativ ok.
De curand am achizitionat un Ryzen 5 3600x si mare mi-a fost surpriza ca nu imi afiseaza nimic pe monitor. Am incercat si cu alta placa de baza si anume un ASrock B550M-HDV (noua) si cu alt procesor tot un ryzen 3600 si nici un rezultat.

Pe baza boozer-ului nu imi vede GPU, cu alta placa video ruleaza impecabil.
Bios-ul placii de baza este la zi, bios-ul placii video este la zi, in combinatia de mai sus indiferent de ce procesor montez rezultatul este acelasi.. Ca sa imi vada placa video dedicata (gtx 1060) trebuie sa pornesc pc-ul cu placa video integrata ( de pe ryzen 3200g ) dupa care sa fac switch-ul la cabluri dupa care merge impecabil (in benchmark, in jocuri, in orice ) mai putin faptul ca nu pot accesa bios-ul de cat cand are chef si nu este vorba de fast boot ca am incercat si fb pe disable/enable, csm enable/disable..

Aceiasi problema cu orice cablu as folosi, hdmi, DP, dvi etc..


Iar cel mai ciudat lucru posibil.. am testat placa ( dupa toata tevatura asta ) in 3 pc-uri diferite (mai vechi, AM3, lga 1150) cu 3 specificatii diferite si ruleaza la "prima cheie".. doar la mine nu.


Daca aveti ceva idei.. inovatii, le accept cu drag.

Ma omoara placa asta video..

Si cu bios-ul original al placii video se manifesta identic.
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 17:41   #2
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 1,020
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

ai incercat daor pe un monitor sau pe mai multe?
cu cabluri diferite nu merge macar de la logoul de Windows?
si nu in bios?
ZorracK is online now   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 18:50   #3
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am încercat pe doua monitoare cu toate cablurile posibile. Pur și simplu nu booteaza deloc pe pc ul din configurația specificata. Dar pe alte pc-uri mai vechi.. o ia la “prima cheie”

Efectiv îmi rămâne pe No signal, deși dacă pornesc pc ul cu placa integrata in Windows o vede, in task manager, in device manager, și cu și Fără driver.. și e totul ok
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.

Last edited by Axel; 20-12-2021 at 18:53.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 19:29   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,975
Mentioned: 278 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi in bios sa nu ai pusa prioritatea pe aia integrata.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 19:41   #5
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Vezi in bios sa nu ai pusa prioritatea pe aia integrata.

I-am dat reset, clear cmos .. degeaba. Am schimbat si din integrata in pci-e in bios, degeaba.
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 19:53   #6
UEL
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 319
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Pune-o pe alt slot PCI-ex.
UEL is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 19:54   #7
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are doar un slot placa de baza, dar am încercat și cu o alta placa de baza, un asrock b550 căreia i am făcut update de BIOS și ei la ultima vers. Nici un resultat
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 20:00   #8
UEL
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 319
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Ai ceva nvme pus in M2?
UEL is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 20:14   #9
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by UEL View Post
Ai ceva nvme pus in M2?
Pe cea de a doua placa de baza, asrock, am făcut proba pe masa cu piesele și doar cu procesor sursa ram și placa video, fara nimic altceva ..
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.

Last edited by Axel; 20-12-2021 at 20:27.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 23:05   #10
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

daca nu booteaza, atunci probabil nu are curent. Pe alte configuratii unde merge ok placa video, testezi cu aceeasi sursa?

daca nu e de la sursa, si placa intr-adevar merge, atunci singura diferenta intre b550 si restul de configuratii vechi tine de biosul UEFI. Pune un print screen cu GPU-Z pentru gigabyte 1060.

Last edited by mike_1; 20-12-2021 at 23:17.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 23:08   #11
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mike_1 View Post
daca nu booteaza, atunci probabil nu are curent. Pe alte configuratii unde merge ok placa video, testezi cu aceeasi sursa?
Am testat cu alte pocnitori noname, o sa încerc și cu alta sursa mâine. Sa elimin și posibilitatea asta.
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2021, 23:19   #12
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

pune un printscreen gpu-z pentru 1060.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 00:10   #13
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sincer, imi este greu sa cred ca ar fi sursa o problema, momentan folosesc sursa cu R5 3600x si un gtx 570 pana ii dau de cap la placa video in caz ca exista posibilitatea..

Alte poze nu mai am la-ndemana, revin maine cu altele.
https://postimg.cc/Vdv0ywGx
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 00:29   #14
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

nu poza cu senzorii, poza cu tab-ul graphics card. Vreau sa vad daca biosul video suporta uefi sau nu.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 19:48   #15
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,410
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie sa mi spui dac folosesti DP 1.4 sau mai jos , conteaza , ce dp are monitorul si ca sfat sa refaci update ul de firmware de pe nvidia.
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 22:38   #16
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mike_1 View Post
nu poza cu senzorii, poza cu tab-ul graphics card. Vreau sa vad daca biosul video suporta uefi sau nu.
https://postimg.cc/crbpJsXQ cam asa arata.
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 22:40   #17
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
Trebuie sa mi spui dac folosesti DP 1.4 sau mai jos , conteaza , ce dp are monitorul si ca sfat sa refaci update ul de firmware de pe nvidia.
Se comporta la fel cu orice cablu as folosi, fie ca e hdmi, dvi..

Problema se prezinta si cu bios-ul original care cred ca ar fi "86.06.0E.00.99"
In prezent rulez cu asta "86.06.63.00.46"
Dar de la cine am cumparat-o il avea pe asta "86.06.39.00.8E"

Update-ul de firmware este la zi..
Monitorul are 1x DisplayPort(1.2)
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.

Last edited by Axel; 21-12-2021 at 22:45.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 23:00   #18
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

in device manager, in driverele placii video, ai vreo eroare, gen code 43?
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 23:18   #19
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am nici o eroare pe nicaieri..
Dupa alte ore de munca si bataie de cap .. cu ajutorul unei alte placi video am facut-o sa ruleze doar cu anumite setari in bios si anume doar cu FAST Boot Disable, Secure boot Disable si CSM disable.

Fara setarile astea puse exact asa nu imi reda imagine iar ca sa fac treaba asta am nevoie de o placa video secundara.. Nu mai inteleg nimic..

Am incercat si cu legacy si cu uefi, nici un rezultat, doar pe disable imi ofera imagine
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2021, 23:21   #20
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,088
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Urmeaza pasii de https://www.win-raid.com/t892f16-AMD...uests-DIY.html si fa-ti GOP update la BIOS, apoi vezi daca mai face la fel cu setarile pe enable. De retinut e faptul ca atunci cand ai sistem cu mobo UEFI CSM e obligatoriu disable doar daca nu rulezi Windows 7, caz in care e necesar, pt ca implementarea uefi pe Win7 nu este completa.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nu mai booteaza si nu trimite semnal alinescoo Cutia de sub birou 46 19-03-2018 22:36
Sistemul nu mai booteaza alinescoo Cutia de sub birou 19 04-11-2017 01:34
Problema cu HDD nu booteaza x3ckid Memorii & stocare 0 28-06-2012 21:35
Nu booteaza cny Cutia de sub birou 3 23-10-2011 23:38
Nu booteaza MIss1Le Placi de baza 4 28-10-2010 15:26

 
Forum Stats
Members: 9,283
Threads: 25,857
Posts: 755,062
Total Online: 498

Newest Member: kowey95083

Latest Threads
- by Steve-o
- by Monstru
- by Arise
- by Kspic
- by Pirat

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.