lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-02-2016, 16:38   #1
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default Update vBIOS placa video esuat si nu mai da semnal

astazi am bagat o versiune de bios XFX R9 390X modat la placa mea video Sapphire r9 290 trix x OC (mai exact asta http://www.pcgarage....b-ddr5-512-bit/ ) am vazut ca la alti le-au mers si au avut o performanta in plus 6% ,7 % in fine am incercat si eu si am avut ghinionul si nu mi-a mers (poate din cauza ca iei au alt producator ) si acum nu stiu cum sa o fac ii pun biosul iei original (am si biosul original exact veriunea care o avea, de pe site www.techpowerup.com )

deci am facut sticul bootabil cu win 98 am pus atiflash'ul cu biosul am scris dir dupa enter si am scris comanda atiflash.exe -f -p 0 ''si codul .rom''' mi apaurt ca sa updatat cu succes dupa care cerea restart si i-am dat ,dupa nu mi-a mai aparut nimic pe ecran , pc sa inchis singur dntr-o data dupa care 5 sec sa aprins si ramane asa


am incercat :
am scos placa video initiala si am intrat in bios pe cea integrata sa selectez sa intre doar pe cea integrata dar nu merge si nu cred ca am cum sa ii pun biosul folosind cea integrata .

,ce alte moduri ar mai fi??

ar fi recunoscator sa ma ajutati sa o fac sa mearga iarasi


am uitat pc este format din


Procesor: Intel Core i7-3770 IvyBridge 3.4 GHz Socket 1155 (stock)
Placa de baza: Intel® Desktop Board DH77EB
Memorie: 1x Zeppelin 8GB DDR3 1600MHz CL11
HDD: Hard disk Samsung 500GB SATA-II 7200 rpm 16MB SpinPoint F3
Placa video: Sapphire Radeon R9 290 4GB Tri-X OC
Sursa: Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX) 550W
Cooler CPU: Cooler Sunbeam Core-Contact Freezer
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 16:45   #2
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,679
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://www.techpowerup.com/forums/th...-guide.212849/

Nu raspund de eventuale pagube.
__________________
NAS: Core i3-9300T, 32GB ECC, Asus P11C-M/4L, Mellanox ConnectX-2 10Gb, RAID-Z2 4x4TB, Seasonic 750W, Truenas
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 16:46   #3
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,978
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

de ce nu ai salvat biosul tau original inainte sa faci asta. te-ai riscat pentru o performanta de 6-7% pacat. http://www.overclock.net/t/593427/ho...led-bios-flash
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:02   #4
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

pai nu tot aia era daca salvam , cum il bagam inapoi daca nu am acces in nici un fel la pc cand bag placa video , beluletele la tastarua mouse se inchid si nu merge nici o comanda (ctrl +alt+del) , am zic sa am incercat am setat din bios sa ia placa video cea integrata prima si tot asa nu se aprinde monitorul
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:07   #5
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Nu ar trebui sa aiba un dual bios?

http://www.guru3d.com/articles-pages...hmarks,15.html
http://www.eteknix.com/sapphire-r9-2...card-review/2/
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 02-02-2016 at 17:09.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:10   #6
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

da am acel swich si am umblat si la ala dar tot nimic
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:22   #7
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Atunci incearca sa gasesti pe cineva care are o placa de baza cu 2 sloturi PCX (si o placa video dedicata desigur)... Pui placa ta in al doilea slot si incerci sa dai un reflash (nu inainte de a te documenta inca o data care e sintaxa corecta pentru a flash-ui doar placa din al doilea slot!);
PS: Am citit pe undeva ca in astfel de cazuri nu trebuie sa-i pui alimentarile (doar bagi placa brick-uita in slot); Incearca si asa daca nu ai incercat inca... Si nu ai specificat daca ai schimbat si iesirea video a PC-ului de la placa video dedicata la cea integrata si daca aveai instalat driverul pentru video integrat...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 02-02-2016 at 17:34.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:43   #8
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

am sa incerc si asa cum ai zis sa ma duc la cnv care are 2 sloturi , si am sa incerc si faza fara alimentare la mine , pai da desigur ca am schimbat si am pus cablul la cea integrata cand am incercat ,driverul placi video integrate nu l-am instalat da nu cred ca are vreo treaba daca nici nu se aprinde monitorul cand bag placa .
da nu inteleg faza cand placa in pc si pornesc nu se aprinde nici un led la tastatura mouse sau ledul de la hdd nimic totul e mort
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:47   #9
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,978
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

face bios check si daia probabil . daca ai dat disable la placa video integrata este posibil sa nu mearga decat dupa un clear cmos.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 17:54   #10
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,448
Mentioned: 287 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Scoate placa video, porneşte PC-ul doar cu cea integrată. Dacă n-ai semnal pe video integrat dă un reset la BIOS-ul plăcii de bază, fiindcă ai avut dezactivat onboard video. Dacă ai semnal video, bagă placa video fără alimentare şi încearcă reflash cu firmware original.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 18:37   #11
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

revin am incercat cu placa video fara sa ii pun alimentarea , monitorul se aprinde dar dupa cum se vede in poza zice ca nu am placa video http://s10.postimg.org/fu0jsxmhk/IMG...202_170416.jpg daca pun alimentarea nu merge nici un fel

mai am o poza cu setarile in bios

http://s18.postimg.org/dxojjbm6w/IMG...202_170955.jpg

http://s18.postimg.org/t8ycjxjiw/IMG...202_171044.jpg

rest la bios am dat si din bios si de la jumper la placa de baza

nustiu ce sa mai zic
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 18:40   #12
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Scoate placa video, porneşte PC-ul doar cu cea integrată. Dacă n-ai semnal pe video integrat dă un reset la BIOS-ul plăcii de bază, fiindcă ai avut dezactivat onboard video. .

placa integrata sigur este activata pt ca eu de pe ea acum stau ,
__________________
cum sa nu

Last edited by Andyyrocks; 02-02-2016 at 18:50.
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 20:56   #13
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 255 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bagi si placa video pe pciex dar pui sa booteze cu onboard inainte sa te apuci de montat radeonul.

Iei atiwinflash ultima versiune.
Pornesti o instanta de atiwinflash din command prompt, command prompt care trebuie sa fie rulat "as administrator"

Iti sugerez sa pui atiwinflash si fisierele intr-un folder gen c:\1\ pentru a fi mai usor de accesat.



Intre timp copiezi in acel folder lângă atiwinflash.exe și biosul original downloadat de unde vrei tu.
Switchul la placa video sa fie pe pozitia 1 care e unlocked BIOS.

Executi comenzile astea in ordinea in care sunt scrise din directorul c:\1\

atiwinflash -unlockrom 0
atiwinflash -f -p 0 bios.bin (bios.bin fiind de ex numele biosului pe care vrei sa il pui).


PS: Placa video ar trebui sa porneasca, cu bios pe pozitia 2. După ce face boot poti muta in timp ce incarcă windows pe pozitia 1 care e cea free. Backup sau UBER mode e pozitia 2.

Pozitia 1 e cu switchul mutat catre mufele display.
Pozitia 2 e cu switchul mutat către mufa 6-8 pin pciex

Deja le visez la cât am scris la bios-uri pentru 6950-ul meu pentru a-l debloca si pwla că e laser cut (gasisem mai tarziu indicatiile după lot).
Write este pos 1, backup este pos 2 if failed ...

In caz ca nu ii dai de cap, da-mi un PM si poate intru cu Team Viewer și ti-o rezolv eu.

Last edited by Enz0; 02-02-2016 at 21:05.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 21:53   #14
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este bine ce a spus Enzo, dar iti trebuie in primul rand un GPUZ mai vechi cu placa video sa vezi exact ce versiune de bios ai avut pe ea si pe asta il cauti si-l descarci, in principal sunt doua versiuni complet diferite (una suporta UEFI, una nu). Dupa asta trebuie din cmd sa rulezi atiwinflash -i sau -ai, daca nu-ti vede placa video este cam nasol, poti incerca cu ambele pozitii ale switch-ului. Daca o vede macar cu switch-ul pe pozitia 2, il pui dupa asta pe pozitia 1 si faci ce a spus Enzo. Daca nu ti-o vede nicicum trebuie strapati 2 pini la cipul specific bios-ului de pe pozitia 1, rulezi atiwinflash -i si o sa o vada, dupa asta tai strapul cu placa pornita si rulezi scrierea de bios. Pe scurt daca atiwinflash sau atiflash nu reusesc sa vada ceva in p 0 nu vor scrie nimic in slotul ala, daca le pacalesti cumva poti sa scrii ce vrei dupa aia.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 02-02-2016 at 22:24.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 22:00   #15
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Bagi si placa video pe pciex dar pui sa booteze cu onboard inainte sa te apuci de montat radeonul.

Iei atiwinflash ultima versiune.
Pornesti o instanta de atiwinflash din command prompt, command prompt care trebuie sa fie rulat "as administrator"

Iti sugerez sa pui atiwinflash si fisierele intr-un folder gen c:\1\ pentru a fi mai usor de accesat.



Intre timp copiezi in acel folder lângă atiwinflash.exe și biosul original downloadat de unde vrei tu.
Switchul la placa video sa fie pe pozitia 1 care e unlocked BIOS.

Executi comenzile astea in ordinea in care sunt scrise din directorul c:\1\

atiwinflash -unlockrom 0
atiwinflash -f -p 0 bios.bin (bios.bin fiind de ex numele biosului pe care vrei sa il pui).


PS: Placa video ar trebui sa porneasca, cu bios pe pozitia 2. După ce face boot poti muta in timp ce incarcă windows pe pozitia 1 care e cea free. Backup sau UBER mode e pozitia 2.

Pozitia 1 e cu switchul mutat catre mufele display.
Pozitia 2 e cu switchul mutat către mufa 6-8 pin pciex

Deja le visez la cât am scris la bios-uri pentru 6950-ul meu pentru a-l debloca si pwla că e laser cut (gasisem mai tarziu indicatiile după lot).
Write este pos 1, backup este pos 2 if failed ...

In caz ca nu ii dai de cap, da-mi un PM si poate intru cu Team Viewer și ti-o rezolv eu.


ms enzo o sa incercam maine acum nu mai imi trebuie nimic sunt epuizat
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 22:03   #16
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Este bine ce a spus Enzo, dar iti trebuie in primul rand un GPUZ mai vechi cu placa video sa vezi exact ce versiune de bios ai avut pe ea si pe asta il cauti si-l descarci, in principal sunt doua versiuni complet diferite (una suporta UEFI, una nu). Dupa asta trebuie din cmd sa rulezi atiwinflash -i sau -ai, daca nu-ti vede placa video este cam nasol, poti incerca cu ambele pozitii ale switch-ului. Daca o vede macar cu switch-ul pe pozitia 2, il pui dupa asta pe pozitia 1 si faci ce a spus Enzo. Daca nu ti-o vede nicium trebuie strapati 2 pini la cipul specific bios-ului de pe pozitia 1, rulezi atiwinflash -i si o sa o vada, dupa asta tai strapul cu placa pornita si rulezi scrierea de bios. Pe scurt daca atiwinflash sau atiflash nu reusesc sa vada ceva in p 0 nu vor scrie nimic in slotul ala, daca le pacalesti cumva poti sa scrii ce vrei dupa aia.

aha am sa mai vad maine care e treaba am o poza mai veche cu gpu-z

http://s30.postimg.org/a1j49ymxd/i7_...rk_2011_22.jpg
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 22:21   #17
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Uite aici bios-ul tau. Si apropo modarea lui 290 in 390X se face in primul rand in functie de ce memorii ai pe placa, bios-ul sa fie pentru acele memorii (tu ai Hynix, este posibil sa fi pus un bios pentru Elpida sau Samsung).

LE: macar data viitoare sa stii cum sa-ti recunosti biosu-ul corect la placa video, urmaresti chenarele rosii.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bios.jpg
Views:	563
Size:	161.1 KB
ID:	52129  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 02-02-2016 at 22:36.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 22:28   #18
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

cel cu semn a fost scris http://s28.postimg.org/ufmlv0k1p/bav.jpg
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 22:44   #19
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cele cu mod in denumire se refera la MODDED voltage table and MODDED idle voltages, era putin probabil sa-ti mearga, mai bine incercai cu celalalt, Stock inseamna ca nu s-a umblat la tensiuni. Memoriile le-ai nimerit.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 02-02-2016 at 22:56.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2016, 23:02   #20
Andyyrocks
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: suceava
Posts: 119
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andyyrocks
Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Cele cu mod in denumire se refera la MODDED voltage table and MODDED idle voltages, era putin probabil sa-ti mearga, mai bine incercai cu celalalt, Stock inseamna ca nu s-a umblat la tensiuni. Memoriile le-ai nimerit.

inteleg trebuia sa cer o parere inainte sa fac asta dar acum e prea tarziu
__________________
cum sa nu
Andyyrocks is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ajutor VBIOS modding GTX 760 mihaim1980 Modding 6 20-01-2016 17:55
Update de bios esuat la un mb MSI x58 Pro-E xpmari Placi de baza 4 20-12-2013 18:55
Pierdere semnal video! scipio Placi video 7 01-08-2011 22:12

 
Forum Stats
Members: 9,285
Threads: 25,863
Posts: 755,247
Total Online: 560

Newest Member: berry

Latest Threads
- by Kspic
- by Tile
- by Tile

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.