lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-07-2020, 23:40   #1001
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 214
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by PSS View Post
bai nene eu nu stiu ce jucati voi acolo, dar 3800X-ul meu in COD warzone ajunge pana la 82grade cu noctua D15 single fan
ai numarat cate suruburi ai pus la cooler poate a ramas unu pe covor............

temperaturile atasate sunt dupa o sesiune de COD MW rezolutie 3440 x1440, cooler NH-U12P SE2, cred ca e cel mai vechi element din pc

as vrea si eu un 3800 de amorul artei dar nu prea am la ce sa il folosesc, 3600x e oki
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	104118651_2910453232324575_489616081377192853_n.gif
Views:	444
Size:	77.3 KB
ID:	69786  
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2020, 00:32   #1002
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,608
Mentioned: 848 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai in 4K bottleneck-ul e GPU-ul.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2020, 11:34   #1003
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Dupa 21 de ani (de la K6-2 + VIA MVP3) am revenit la AMD cu ryzen 3700x + b450 gaming x + corsair 4x8 3200 CL 16. Luate pe singurul motiv ca erau pe stoc si imi trebuiau instant. Am inlocuit un intel 3770 care isi face inca treaba super competent.

Sunt multumit de ryzen 3700x, l-am cuplat cu un noctua u12s, temperaturile sunt intre 38 - 45 in idle si 69- 72 c in load. Ce ma mira este ca cooler-ul noctua este caldut, nici pe departe atat de fierbinte pe cat ma asteptam.

Last edited by mike_1; 18-07-2020 at 12:56.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2020, 16:03   #1004
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,610
Mentioned: 166 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pentru ca 3700X are TDP mic.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2020, 16:29   #1005
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

foarte posibil, am pus acelasi cooler pe un xeon e3 2640v3 si pur si simplu nu puteam tine mana pe radiator, foarte fierbinte. Acelasi cooler pe 3700x sta cu radiatorul aproape rece.

ref 3700x sunt curios cat de reala e poveste cu degradare procesorului. Nu ii fac OC / Auto OC / PBO, il tin stock. Nu face boost peste 4 Ghz pe all cores; in aplicatiile single thread vad 4.36 Ghz pe 1 core.

https://forums.anandtech.com/threads...ution.2577569/

Last edited by mike_1; 18-07-2020 at 16:46.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2020, 18:11   #1006
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,564
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Depinde de voltaj. Daca supra volteaza placa de baza sau tu cand ii faci overclock e posibil sa scada frecventa maxima stabila in timp, mai ales la astea pe 7nm.
Dar la Ryzen conteaza si in cel fel e aplicata, adica daca joci un joc mai vechi, cu 2 nuclee solicitate si ii da 1.5V pentru o ora pe zi. E total diferit de daca ai face o encodare si ar avea 1.4V toate 8 nucleele.

Detaliile exacte le stiu doar inginerii de proiecteaza asa ceva.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 16:35   #1007
JaSQNd3qs
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 36
Mentioned: 2 Post(s)


Default

M-am jucat tot weekend ul cu 3600x, am incercat tot soiul de experimente, am ajuns la concluzia ca PBO e stricat, sau poate nu-l inteleg eu.
Spike uri pana la 65 de grade doar cand umblu prin desktop sau deschid un tab in firefox, cu voltaj de aproape 1.5.
Am inteles ca asa e "normal" pentru single core si ca voltajul scade in MC, dar totusi... n-am luat radiator de oooo.
Plus de asta, pe MC (multicore) n-am vazut boostul ala de 4.4 ever. De fapt nici pe single core, maxim a fost un 43.75
Insa multicore, nu sare de 41 hai 41.5
Deci unde e smecheria? Clock redus cu temp mari?

Am incercat cu undervolt - negative offset, cu EDT bug, cu toate valorile posibile si imposibile, tot ce se putea, concluzia mea e ca PBO e praf.

Gurile internetzilor spun ca e normal, ca nu merita all core OC, etc.
Totusi am ajus la concluzia ca de fapt PBO e cel vinovat, si am ramas la un oc manual. Poate gresesc. Poate bios ul placii mele e inca bug uit, insa sa nu mai aud de pbo.

I-am gasit FIT voltage (l-am lasat default, am activat PBO si am pus max OC +200) si am rulat prime. FIT ul e undeva la 1.286.
Deci asta ar fi valoarea peste care n-ar trebui sa trec daily. So they say.

Asa ca l-am pus daily - CX0 pe 42.5 si CX1 42.0 cu voltaj setat cu offset (1.150 + 0.0850 = deci un 1.235v). Cu un 1.286 as putea sa-l duc all core la 42.75, dar castigul e minim si gradele se aduna.

Insa asa cum il am, sta rece in idle (34-36 grade) si in prime95 maxim a vazut un maxim de 85c.

In teste obisnuite (CB20, aida stress etc) nu sare de 70 grade.
In jocuri maxim 56 grade (warzone, pubg, witcher 3)

Voi ce experiente aveti cu CBO si zen2?
Il tineti stock? PBO activat?


https://valid.x86.fr/fudqw3

Last edited by JaSQNd3qs; 27-07-2020 at 16:43.
JaSQNd3qs is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 20:05   #1008
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 364
Mentioned: 10 Post(s)


Default

3700x, il tin stock, cu voltajul pe normal (nu auto), PBO off si cu urmatoarele setari in bios:

Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0

instalat ultimele chipset drivers de pe site-ul amd, power plan setat pe Ryzen Balance sau 1Usmus Universal.

Cu NH-U12S sta in ~38 C in idle (cu adaptorul LNA), si in ~68 C in load (CB20); scor in cinebench - 4803
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 09:00   #1009
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,454
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Aveti idee - X399 Aorus PRO combinata cu RYZEN 1900X face figuri , o apuca de nu se mai reporneste pana nu scoti toate cablurile de la PSU (Corsair HX850i) ? A mai patit cineva similar ? E enervanta , cod C2 de eroare despre care nu am gasit nimic in manual si D1 cateodata care
D1 | IOH initialization error.


wtf ? Help ... o sa-l reconstruiesc eu cu mana mea , cred ca s-a gresit pe undeva ...
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 19:50   #1010
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Reset de BIOS ai încercat?
Care sunt celelalte componente?
Ai încercat cu alți RAMi?
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2020, 15:36   #1011
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 436
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Aveti idee - X399 Aorus PRO combinata cu RYZEN 1900X face figuri , o apuca de nu se mai reporneste pana nu scoti toate cablurile de la PSU (Corsair HX850i) ? A mai patit cineva similar ? E enervanta , cod C2 de eroare despre care nu am gasit nimic in manual si D1 cateodata care
D1 | IOH initialization error.


wtf ? Help ... o sa-l reconstruiesc eu cu mana mea , cred ca s-a gresit pe undeva ...
asigura-te ca e bine asezat CPU in socket, si sunt stranse cele 3 suroabe la fel, am patit-o si eu cu 1950X-ul cand am testat mai multe placi de baza / don't pannic (cu CPU pus tot timpul pe guiding rail)
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2020, 15:45   #1012
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,454
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Are RAMI diferiti , voi incerca doar cu unul (pe rand cu fiecare). O sa fac si update de BIOS (nu stiu cu ce versiune a venit) . O sa schimb si PSU care cred ca e cam obosita .

Ms mult de sfaturi - il desfac inca odata din socket si-l remontez . E nasol ca e racit cu Aorus 240 care nu are PWM si sufera la fiecare load, si care e cam mic pentru ditai CPU-ul .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 10:18   #1013
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 214
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Are RAMI diferiti , voi incerca doar cu unul (pe rand cu fiecare). O sa fac si update de BIOS (nu stiu cu ce versiune a venit) . O sa schimb si PSU care cred ca e cam obosita .

Ms mult de sfaturi - il desfac inca odata din socket si-l remontez . E nasol ca e racit cu Aorus 240 care nu are PWM si sufera la fiecare load, si care e cam mic pentru ditai CPU-ul .
Am experimentat o perioada în ritm progresiv de restart uri, black screen pe un sistem 3600x.
Am schimbat 5700xt, rx 580, 2070 super, placa x570 aorus Elie, 450 gaming x, sursa 1000i și 750...
In toate combinațiile oricetest oki dar restart la youtube.
Un sfat am primit de la un coleg de forum
2 x 8 crucial balistic 3000 CL 15, setate la 2133 cu CL par (16 16 16 16 39) urmate de 3 zile fără probleme.
Pe moment e stabil o sa fac un upgrade de bios la f30 bios-ul e f10a de când am placa... Aproximativ 1 an

buba e in procesor?
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 11:30   #1014
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 515
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma indoiesc ca e procul. Incearca f30, ala il am si eu pe aorus pro, fara probleme pana acum. Vezi cum merge si incearca 3200c16 la memorii.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 11:41   #1015
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 214
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
Ma indoiesc ca e procul. Incearca f30, ala il am si eu pe aorus pro, fara probleme pana acum. Vezi cum merge si incearca 3200c16 la memorii.
Roger
Ele stoc sunt la 3000...
Știe cineva MSI a păstrat forma. Bios-ului de la generația x370...? Cel mai simplist mod de a seta memoriile ever...
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2020, 10:33   #1016
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,632
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default ryzen 240ge overclocked at 4ghz

pun si eu o intreare
am ryzen 240ge 2 core la 4ghz 1.3625 si nu reusesc sa trec la 4.1ghz
4ghz 1.3625v - 410cb single core
3.9 ghz 1.3625v 400 cb single core bate threadripper 1950x cu 400cb cf printscreen

https://ibb.co/Jm73cCJ

mai sunt ceva setari ca sa il duc mai sus ? eu am pus in spoiler setarile bios.

SPOILER:

global c-state control - disabled
spread spectrum - disabled
amd cool'n'quiet - disabled
svm mode - disabled
cpu loadline calibration control- mode 3
cpu nb loadline calibration control mode 3
core performance boost disabled
erp ready disabled
system power fault protection disabled



ma gandesc sa trec astea 2 pe mode 4:
cpu loadline calibration control- mode 3
cpu nb loadline calibration control mode 3

am nevoie de un tutorial sa duc memoriile de la 3200 la 3466
2x 8gb 3200 hyperx fury rgb 3200 1 de cl15 , 1 de cl16

8cb mai sus si bat 2970wx single core daca e sa ma iau dupa ce gasesc pe net =))

edit: override cpu NB/SoC Voltage 1.1 v
vorbim de un procesor de 50$ cu cooler, la second hand
__________________
Ryzen has fallen

Last edited by labuser; 18-10-2020 at 10:46.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2020, 12:17   #1017
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 298
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ryzen nu se impaca deloc cu hyper x-urile cand vine vorba de oc. E mare lucru ca iti tine 3200 mhz. Mai degraba ar merge un cl 14. Incearca https://www.techpowerup.com/download...ram-calculator
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2020, 22:10   #1018
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 815
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

3800x r20 carcasa inchisa.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	329
Size:	504.2 KB
ID:	70688  
andreea is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2020, 22:55   #1019
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,632
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

pe single core cat scoti ?
__________________
Ryzen has fallen
labuser is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2020, 23:06   #1020
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 815
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am incercat..
andreea is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 105 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 9,282
Threads: 25,851
Posts: 754,970
Total Online: 480

Newest Member: GruiaL

Latest Threads
- by Kspic
- by ryo
- by Pirat
- by Fab
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.