lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-05-2020, 19:49   #1
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default Glitch-uri Radeon 5700 XT

Salut,


Am si eu o problema / nedumerire. Am cumparat acum o luna si ceva Gigabyte Radeon 5700 XT OC.

Am un joc in care imi face destul de des glitch-uri - intre secunda 3-4 din clip.

Am incercat - reinstall de drivere, drivere mai vechi, drivere mai noi..nimic nu ajuta. Am testat placa cu OCCT5.5.6. In afara de OC-ul venit din fabrica, restul setarilor sunt pe default. Acelasi joc, aceeasi versiune a lui pe alte calculatoare merge fara acele glitch-uri.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Zbx2ZP5-cEE[/YT]

Any ideas?

Multumesc anticipat,
Stefan

Last edited by nstefanel; 06-05-2020 at 19:53.
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 21:35   #2
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce joc e asta? Incearca driverul nou dar mai intai folosești ddu uninstaller. Vezi sa nu ai activat sync enhanced. Da disable la vsync din joc.
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 22:00   #3
antiqque
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 477
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Jocul e Zoria: Age of Shattering
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 22:16   #4
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@billytwinner - este disabled vsync-ul. este disabled si din setarile placii video. mai bag o fisa cu ddu uninstaller si ultimul driver.
@antiqque da - este Zoria:Age of Shattering, este jocul la care lucrez
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 22:43   #5
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ridica Power limit la 30%
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 23:15   #6
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,085
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut! Acele glitches sunt cauzate de texturi sau lumini lipsă sau corupte. Am ocazional în Red Alert 3 (și alte jocuri) în Linux cu Wine, deci, din experiența mea este o problema de software.
Pentru a identifica care este problema, ai două posibilitati:
1. Dacă lucrezi la acel joc și ai acces la codul sursă, utilizezi uneltele software de debug disponibile (întreabă RnD - ul).
2. Băbește: identifica fiecare componentă hardware și software diferită dintre sistemul sau sistemele cu comportament corect (referință) și sistemul tău. Apoi, ia fiecare componentă și introduce-o în sistemul de referință, o testezi și, înainte de a trece la următoarea, pune-o înapoi în sistemul cu probleme. După ce ai făcut asta și nu ai identificat componenta cu probleme, te întorci la sistemul cu probleme și înlocuiești fiecare componentă cu unele ce știi că sunt bune. Bineînțeles că poți optimiza toți acești pași, dacă ai prins ideea.
doru is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 11:06   #7
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@billytwinner - ok, sa vad cum fac asta din soft-ul de la AMD @doru - daca ar fi de la lumini sau ceva corupt in joc trebuia sa faca si altor persoane, presupun

acum, referitor la power limit increase and such eu am urmatoarea configuratie:
ryzen 3950x
radeon 5700xt
32gb ram
1HDD 1tb
1nvme de 500gb
1ss 500gb

dar am un power supply de 650w.
poate sa incerc cu power supply-ul vechi care era de 700w?
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 11:27   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,905
Mentioned: 1431 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sursa e suficienta, nu cred ca de acolo e problema. Daca ai legat placa video pe un singur cablu de la sursa poti incerca sa o legi pe 2 cabluri de curent.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 12:22   #9
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Sunt 2 cabluri bagate in placa video
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 12:39   #10
tomkaten
Senior Member
 
tomkaten's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucharest
Posts: 766
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Traiasca driverele AMD /hides

Acu' pe bune, nu e cel mai simplu sa bagi o alta placa, preferabil Nvidia, si sa testezi iar? Macar asa stii daca e cazul sa returnezi placa sau nu.
tomkaten is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 13:30   #11
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Iti zic ca e setare din driver, ce profil ai selectat la instalarea driverului?
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 14:50   #12
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Este pus pe gaming acum - iniante era pe custom pentru am dat disable la anti-lag, pentru ca nu ma ajuta.

https://drive.google.com/open?id=1-W...Om62-SIBBWHWNJ

da, stiu, driverele AMD sunt uneori...petarde. am un 1060 cu care pot sa testez, dar imi aduc aminte ca si pe placa aia imi facea la fel, inainte sa pun radeon-ul
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 19:22   #13
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,612
Mentioned: 166 Post(s)

PC-ul meu



Default

atunci e de la joc, il treci pe lista de fix pe viitor.
ma indoiesc ca ai OC pe sistem.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 23:08   #14
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,085
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by nstefanel View Post
@doru - daca ar fi de la lumini sau ceva corupt in joc trebuia sa faca si altor persoane, presupun
Nu, presupunerea este greșită. Coruperea nu este, probabil, în fișierele jocului ci se petrece la execuția acestuia. "Locatiile" cele mai probabile sunt (descrescător): driver AMD, memorie GPU, firmware GPU, windows software stack, memorie sistem (RAM) .
doru is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 11:32   #15
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai dacă cu 1060 ii face la fel? Iar blamam amd ptr ceva ce nu exista?
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 17:09   #16
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,085
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-a scapat cand a zis ca ii facea la fel pe 1060.

Ar fi util o descriere factuala a problemei, cu date clare.
doru is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2020, 13:20   #17
nstefanel
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@doru

So, nu stiu exact cum sa dau mai multe informatii.
Dau share la un folder cu mai multe bug-uri PNGs+Video.

http://s.go.ro/g7ub2s2r | password: 152103

- Acum in timp ce faceam asta, am observat o chestie:

- toata clipurile Bug1,2,3,4 sunt taiate din clipul original care era ff mare.

- clipurile 2,3,4 sunt facute azi din inregistrari

- in ambele clipuri 2 si 3 se poate observa glitch-ul DAR in clipul 4 (cel scurtat) NU se vede (am folosit Windows Movie Maker sa il tai ca era mai rapid decat DaVinci) .... in acelasi timp daca te uiti la bug4_original, netaiat, glitch-ul se observa.

Nu am avut timp zilele astea sa reinstalez driver-ul, ma ocup. Tot ce sper este sa nu fie de la placa, ceva fizic.

BTW - puteti incerca si voi jocul ca e pe Steam prologul si sa imi spuneti daca va face la fel - https://store.steampowered.com/app/1...ring_Prologue/


De notat ca in alte jocuri nu imi face probleme deloc, BF1, WoW, Pathfinder.

Multumesc de input tuturor!

Last edited by nstefanel; 09-05-2020 at 13:23.
nstefanel is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2020, 14:29   #18
Vulpex14
Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 72
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

In alte jocuri iti mai face figuri ? Sursa este cu certificare si eficienta ?
5700xt si toata seria 5000 defapt a fost si inca este foarte buguita de cand a aparut mai bine te reorientai pe un rtx, daca aceleasi figuri zici ca le aveai si pe un 1060 e clar de la joc.
Vulpex14 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2020, 15:03   #19
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,893
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu



Default

Va anunt cu durere in suflet ca o cunostinta de-a mea tocmai a returnat un 5700 xt (msi) si a luat un rtx 2070 (gigibait).
De o saptamana se chinuia cu ea si tot avea probleme (a mers pana la reinstalare de windows.
Nu stie ce a avut.
Platforma e cu 9700K.
Acum nu mai are probleme. Eu cred ca a prins vreuna.cu bube, dar ....
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 09-05-2020, 19:30   #20
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,085
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai să stabilim ce vrei să obții, nstefanel. Dacă vrei să afli cauza acelor probleme atunci încetează a te concentra pe analiza efectelor și treci la găsirea cauzei. Nu contează cum arată acele "glitches", că sunt într-un fel sau altul. Dacă ai un sistem care merge corect, poți folosi metoda eliminării pentru a restrânge lista cu componentele ce cauzează problemele. Vezi mai sus.

Informații de genul "placa aia 'parcă' nu făcea", nu sunt utile. Fie face fie nu.
doru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placa video Asus Strix Radeon RX 5700 XT fukdwld Placi video 5 01-10-2019 13:09
Review ? MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X LAB501 Articole 0 26-09-2019 08:40
Review ? GIGABYTE Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G LAB501 Articole 0 11-09-2019 00:01
Test practic ? EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB ? Nickel + Plexi LAB501 Articole 2 30-08-2019 02:23

 
Forum Stats
Members: 9,283
Threads: 25,857
Posts: 755,100
Total Online: 655

Newest Member: kowey95083

Latest Threads
- by Bogd4n
- by Steve-o
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.