lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-06-2011, 08:20   #1
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,466
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema de bootare in win 7 sau...?

Salut tuturor.
Am urmatoarerea problema legata de windows 7 si anume am deconectat hardurile, DVD-ul si cam atat si am aspirat pc-ul de praf, iar dupa ce am montat totul nu a mai bootat pc-ul. Am incercat sa reinstalez windowsul si in windows xp imi da eroarea An unexpected error (-1074068992) occurred at line 1773 in d:\nt\base\boot\setup\arcdisp.c. Press any key to continue. Am intrat in safe mod in w7 si nu vrea sta juma de ora si nu face nimic, am incercat repair w7 cu discul de w7 si nimic, am incercat sa reinstalez win vista si se incarca fisierele si nimic juma de ora. Am decuplat hardul pe care care aveam windowsul si am lasat celalalt hard cu gandul sa reinstalez macar xp sau vista ca w7 nici nu vrea sa incarce fisierele si nimic. Am deconectat ventilatoarele si am lasat si o singura placuta de ram....nimic. Am resetat biosul deculpand bateria de bios, am dat si o repornire a win 7 de la ultima functionare corecta. O rezolvare la problema?

Last edited by blackiller; 06-06-2011 at 08:49.
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 09:09   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,900
Mentioned: 1431 Post(s)

PC-ul meu



Default

defineste "aspirat": l-ai suflat de praf sau efectiv ai bagat aspiratorul in el? Daca ai bagat aspiratorul in modul lui standard de functionare e zero eficienta. Posibil sa fi lovit ceva componenta de pe placa de baza si / sau video.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 09:28   #3
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 634
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Mai incearca si instaleaza pe rand cate un modul de RAM pe fiecare din cele 4 slot-uri de RAM. Din ce am gasit eroarea ar putea fi de la RAM sau de la un slot de RAM. Eventual te uiti si la slot-urile de RAM.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 10:07   #4
Bog
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 268
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema descrisa de tine este aproape identica cu ce am patit eu cu o placa de baza ASUS numai ca in cazul meu a fost vorba de o cadere de tensiune si nu de un aspirator. Aspiratoarele genereaza mult curent static care numai bine nu face componentelor de calculator. Daca ai atins cu furtunul aspiratorului componentele este posibil sa fi busit BIOS-ul placii de baza ( nu fizic ci doar soft-ul ). O rescriere de bios ar trebui sa-ti rezolve problema.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 10:48   #5
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,466
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am aspirat pe langa placa de baza. Biosul imi vede toate componentele, l-am si resetat si nimic. Ori cum mai incerc.
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 11:15   #6
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,450
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Ia o pensula si niste alcool isopropilic si curata bine sloturile de la ram si video precum si contactele acestora. E problema generala cand "suflii" praful din carcasa, il iei dintr-un loc si-l bagi unde nu trebuie. Cand mai faci curatenie in carcasa scoate placa de baza si apoi sufla cu aspiratorul cu compresorul carcasa. Iar placa de baza ia-o la pensula si apoi dupa ce ai luat grosul, da-i cu alcool.

Last edited by TheDogg; 06-06-2011 at 11:17.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 12:09   #7
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,466
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by TheDogg View Post
E problema generala cand "suflii" praful din carcasa, il iei dintr-un loc si-l bagi unde nu trebuie. Cand mai faci curatenie in carcasa scoate placa de baza si apoi sufla cu aspiratorul cu compresorul carcasa. Iar placa de baza ia-o la pensula si apoi dupa ce ai luat grosul, da-i cu alcool.
Nu am suflat praful ci l-am aspirat, adica tras.
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 12:46   #8
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,450
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Poate ai tras vreun smd de pe placa. Mie mi s-a intamplat sa trag un condensator din mijlocul soketului (era o placa 754 veche) dar a mers si fara. Daca mai are garantie...poate ai noroc sa ti-o schimbe.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2011, 13:03   #9
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,466
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am aspirat direct placa, ci pe langa placa. Placa de baza am curatat-o cu o pensula cu par moale.

L.E. Intr-un final am reusit sa instalez Xp. Problema a fost de la memoria ram. Va multumesc pt ajutor.

Last edited by blackiller; 06-06-2011 at 19:10.
blackiller is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay bootare! jonyyybe Placi de baza 18 29-11-2010 18:12

 
Forum Stats
Members: 9,282
Threads: 25,842
Posts: 754,854
Total Online: 505

Newest Member: GruiaL

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.