lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-01-2021, 01:07   #2701
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Damn guys! Ati scos the BIG GUNS!!!

Ueheheheh!!! I need more minerals! Ahem more heavy hitters!

In alta ordine de idei, am intrat in posesia unui cooler stock de ATI 5870 si donator l-am facut. Am extras FAN-ul si I'm back in business! YAY!!!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 08:25   #2702
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 451
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Damn, vreau sa fac rost de un 5870 2gb...Am sora mai mica 4870 2gb, si parca vreau sa le vad una langa alta Asta daca vorbim de placi mai noi, obsesia adevarata sunt Kyro I cu 64 ram si Kyro 2; ajung "bogat" daca fac rost de ele, am o slabiciune neexplicabila pentru placile Kyro (o am deja pe Kyro I, dar varianta standard cu 32 megs)
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 09:05   #2703
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

De cand iau marfa de la Mr.X, am vazut doar cateva placi Kyro. Sant destul de rare pe la noi. Una era varianta albastra de la Hercules. Nu am cumparat-o. Too late now!

Ai grija la cheltuieli! Din cand in cand mai trage o linie si vezi cat ai bagat in placi! Eu de aceea am inceput sa merg des la talcioc. In general e mai mult de munca cu placile de acolo dar ce gasesc este mult mai ieftin. Cel putin pentru piese de dinainte de 2000 pentru ca placile gen 470GTX, 980GTX, 1070GTX sau chiar TITAN se vand la preturi mari. Bineinteles ca nu este indicat sa iei asa ceva de la talcioc decat daca au super pret aka dirt cheap. Sansele sa fie dead and burried sant fffff mari.

Last edited by Robert B; 20-01-2021 at 09:24.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 09:38   #2704
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
In cateva zile in schimb posibil sa fac rost de sora ei mai mica, dar un model cu adevarat special (care ma rog la toti sfintii sa ajunga intreaga)...more later
Lemme guess, asta e sora mai mica?
https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N480SO-15I#ov
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 10:22   #2705
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 451
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca-mi zici ca tu mi-o vinzi rad tare la birou sa se uite lumea la mine
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 10:23   #2706
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 451
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
De cand iau marfa de la Mr.X, am vazut doar cateva placi Kyro. Sant destul de rare pe la noi. Una era varianta albastra de la Hercules. Nu am cumparat-o. Too late now!

Ai grija la cheltuieli! Din cand in cand mai trage o linie si vezi cat ai bagat in placi! Eu de aceea am inceput sa merg des la talcioc. In general e mai mult de munca cu placile de acolo dar ce gasesc este mult mai ieftin. Cel putin pentru piese de dinainte de 2000 pentru ca placile gen 470GTX, 980GTX, 1070GTX sau chiar TITAN se vand la preturi mari. Bineinteles ca nu este indicat sa iei asa ceva de la talcioc decat daca au super pret aka dirt cheap. Sansele sa fie dead and burried sant fffff mari.
Perfect de acord, dar din pacate nu am norocul tau cu targul ala "magic" unde cred ca mi-as face abonament doar de placere :P
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 11:22   #2707
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
Daca-mi zici ca tu mi-o vinzi rad tare la birou sa se uite lumea la mine
Ah, nu, nu... Aveam anuntul salvat si intentionam sa o cumpar zilele urmatoare, cand voi ajunge la tara (la cativa km de localitatea vanzatorului). Daca as mai fi gasit-o, bineinteles, nu pot spune ca mi-o doream cu ardoare, momentan incerc sa-mi linistesc piticii cu sk.A & s**t.
Oricum, sunt surprins ca a stat atatea zile listata, ma asteptam sa se dea mai repede.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 11:51   #2708
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,616
Mentioned: 736 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
New HW found! Two Sticks of Corsair XMS DDR 400. Chiar daca nu sant pereche nu am putut sa le las sa putrezeasca la talcioc.

512MB CMX512RE-3200LL XMS3200 XMS3200REv1.1
256MB CMX256A-3200C2 XMS3200 XMS3202V1.1
Micron D9?
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 11:59   #2709
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Micron D9 nu erau pe DDR2?
Pe DDR1, BH5 erau "teh s**t", daca-mi amintesc bine.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 12:01   #2710
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,616
Mentioned: 736 Post(s)

PC-ul meu



Default

Yep. My bad. Am citit in dunga modelul. Culmea, era si ingrosat DDR 400. =)))))
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 12:06   #2711
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce am cautat pe net ar fi WINBOND BH-5/BH-6. https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=44365 Nu pot da jos heatsink-urile pentru ca sant lipite bine de tot. Daca imi fac curaj sa le scot bag poze.

Nu am nici cea mai vage idee cum merg in OC. Inca nici nu le-am testat sa vad daca dau erori.

Last edited by Robert B; 20-01-2021 at 21:56.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 12:21   #2712
PasatoiuTD
VIP
 
PasatoiuTD's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,183
Mentioned: 17 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Micron D9 nu erau pe DDR2?
Cele mai bune la OC memorii DDR2-uri aveau Micron D9 - de preferat, D9GMH sau D9GKX. Scalau cu voltajul, suportau latente stranse ... doar ca unele mureau din senin si nu gasesti decat de 1 GB si, poate rar, de 512 MB. Am 3 variante de TeamGroup cu Micron D9 (la 533, 800, respectiv 1066, daca tin bine minte si la toate a murit din senin un dimm din 4 la voltaj stock sau mai mic decat cel din specificatii).

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Pe DDR1, BH5 erau "teh s**t", daca-mi amintesc bine.
In general, da, dar depinde de platforma.

BH5-urile merg cu latente stranse (2-2-2-5) si scaleaza cu voltajul foarte bine, dar ai nevoie de voltaj. Daca ai o placa de baza normala si ai maxim 2.8 V disponibili poti spera la 220-230 2-2-2-5. Daca ai 3.5 - 4 V si nitica nebunie sa te duci spre 4, cu cel mai bun kit posibil probabil ajungi la 300 cu 2-2-2-5. Pe socket 939 kiturile bune mergeau 270 2-2-2-5 cu 3.6 - 3.7V (2 x 512 MB). Cele 2 x 256 MB urca mai sus cu 10-15 MHz.

Daca insa esti limitat de voltaj, TCCD-uri pot merge ~ 300 2.5-3-3-7 sau mai sus cu 3-4-4-8.
PasatoiuTD is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 13:34   #2713
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 451
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default



Si cu asta, in sfarsit pot incerca un SLI de Voodoo 2! Mai imi trebuie cablul video, sper sa nu fie asa greu de gasit
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 13:56   #2714
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,445
Mentioned: 52 Post(s)


Default

Cablul ala e de fdd, presupun. Vezi ca trebuie inversate niste fire pe acolo, daca nu s-a "modat" deja. Cablul VGA e un simplu cablu prelungitor VGA, mai scurt. Daca ai monitor cu doua intrari nici nu mai ai nevoie, poti sa conectezi placa video primara la o intrare si V2-ul la alta intrare (VGA). Si cand intra jocul pe V2 schimbi intrarea la monitor. Asa ai si o calitate un pic mai buna, semnalul nu mai trebuie sa treaca prin inca un cablu.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 14:50   #2715
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 451
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi de sfat, cred ca e deja modat cablul pt ca persoana de la care am luat-o folosea tot 2 in sli; si 2 cabluri vga cred ca deja am acasa, deci aparent sunt tot setat cand ajung sa le incerc
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 21:40   #2716
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
Perfect de acord, dar din pacate nu am norocul tau cu targul ala "magic" unde cred ca mi-as face abonament doar de placere :P
Intrarea este libera. Ma rog, costa 2 lei dar merita. Pentru mine este un drog de care o scap foarte greu if ever.

Prefer sa consult o diagrama decat sa ma uit la minute de video pe YT. Cablurile SLI se pot face destul de usor. 3dfx VooDoo 2 SLI CABLE: https://www.vogonswiki.com/images/4/4c/SLI3.png

Cablu video am unul facut asa: 3Dfx voodoo 2 vga 15pin cable build . L-am cumparat cu niste placi.

As fi vrut unul ecranat mai bine insa chiar si asa cablul ala "custom" merge fest. https://www.vogonswiki.com/images/d/d6/VGA2VGA.JPG

Pentru un cablu video daca totusi nu ai, ti-am dat un PM.

Last edited by Robert B; 20-01-2021 at 22:07.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 22:05   #2717
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

In the works: THE TROLL



Chestia asta m-a trolat la greu si nu doar o data.

More later.

Last edited by Robert B; 20-01-2021 at 22:21.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 22:45   #2718
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 931
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vrea cineva un Asus HD4850 defect?

Cand am scos radiatorul de pe ea s-au spart niste chipuri, o sa pun poze daca e cineva interesat
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2021, 22:48   #2719
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,311
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Auch! Baga poze macar sa vedem damage-ul.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2021, 03:14   #2720
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Poza de grup cu prada din weekend.
Mai multe poze si detalii dupa ce reusesc sa le sterg putin de praf.
Gata desprafuirea.
Nu am fost suficient de clar si cred ca s-a inteles gresit, nu tot ce apare in acea poza a fost luat la gramada.
Au fost luate la pachet doar placile de sunet, vreo 3 placi video, niste hard-uri si ingratele placi cu iesire DVI.
Restul au fost sisteme complete, ale unor batranici care le foloseau doar duminica 30 de minute sa vorbeasca cu nepotii pe Yahoo Messenger.
Aveam anunturile salvate de mai multa vreme, dar abia acum mi-am facut timp si am fost sa adun tot.

In ordinea numerelor de pe tricou, avem asa:

Soltek SL-75KAV + Duron 800MHz



Duron-ul inainte si dupa curatare:



Asrock K7S8X + Barton 2600+




Abit IP35P + E8600




MSI 845E Max + P4 1.6GHz




Intel D845EBG2 + P4 1.7GHz



Pe langa faptul ca Intel-urile mi se par cele mai anoste placi de baza, ma asteptam ca macar sa aiba build quality bun.
Insa 3 din cele 4 placi Intel, pe care le am, au condensatori umflati.
La prima triere, cred ca-si vor lua frumusel zborul.


TNT2 M64 32MB
PowerColor CMXL PowerGene GeForce2 MX200 32MB
Matrox G400 16MB
Palit 9550 128MB




Iar intr-unul dintre sisteme, ma bucur foarte tare ca am gasit si o unitate optica Pioneer cu incarcare pe slot, cum aveam in primul meu calculator:



si un HDD Maxtor de 40GB (faimosul model slim, renumit pt. lipsa de fiabilitate), cum aveam in cel de-al doilea calculator:



Din Pioneer atat s-a putut scoate doar cu laveta si spirt, dar zilele urmatoare cumpar cele necesare si-l fac giugiuc.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,580
Threads: 27,959
Posts: 783,733
Total Online: 1389

Newest Member: eddysmith

Latest Threads
- by Monstru
- by Gotul
- by dixy
- by Kspic
- by suzuki

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.