lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-09-2021, 19:20   #61
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,983
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Mersi, o sa incerc dupa ce imi vine pasta.
Intra pe discord si te ajutam, daca ai video ii si mai bine.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 03-09-2021, 23:06   #62
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Am reusit, dupa 4 ore, a bootat si nu a explodat, am activat si docp profile 1
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 09:57   #63
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Apropo, cum aflu daca ssd-urile merg la viteza maxima?

La rami am pus DOCP pe profile 1 si imi arata langa profil ca sa facut la 3603 dar in bios overview imi arata ca este tot la 2400.

Dupa ce am instalat cpu-z, am vazut ca sunt trecute pe 1800, din cate am citit asta inseamna ca este in 3603.

Last edited by OwlOfChaos; 04-09-2021 at 10:05.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 10:29   #64
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,346
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

1800 x 2 = 3603. gg.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 13:00   #65
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Acum am o problema, am intrat in GTA online si se misca oribil, dupa am vazut ca temperatura de la GPU statea in 94 de grade celsius si peste cateva secunde monitoarele au devenit negre si doar prin restart am putut sa vad din nou desktop-ul.

Aveti o idee?

In orice joc imi sta instant in 92 de grade

Pe site-ul palit am observat ca am un program thunder master care ma lasa sa pun GPU fan la 100% si dupa sa ii dau save bios iar inca un setup cu VGA_BIOS_Upgrade, sa le instalez?

GPU Temperature: 60 Celsius, am doar thundermaster pornit.

VGA_Bios_Upgrade - prompt ca nu am nevoie de update. iar cu save bios din thunder master cred ca se aplica doar cand faci overclock, eu am dat fan speed 100% sa vad cum se comporta.

Last edited by OwlOfChaos; 04-09-2021 at 13:29.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 14:01   #66
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,983
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poze cu carcasa, ventilatoarele... posibil sa fie ceva gresit in configuratia lor. Placa video are sag adica se indoaie in dreapta unde nu are sustinere?
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 14:23   #67
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Poze cu carcasa, ventilatoarele... posibil sa fie ceva gresit in configuratia lor. Placa video are sag adica se indoaie in dreapta unde nu are sustinere?
Se indoaie doar daca o fortezi, am observat un cooler mic alb cu negru de la asus care nu se invarte.

http://imgur.com/gallery/TwJFN0G

Last edited by OwlOfChaos; 04-09-2021 at 14:30.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 14:33   #68
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Sa nu aiba placa video pasta?

Am mutat cateva cabluri, aparent stateau in fata la ventilatoare, in dota 2 imi sta in 65 Celsius iar in Idle (desktop) fara altceva nimic deschis 50 Grade, este ceva normal?

Gta online : 75 Grade
CS:GO: 75 Grade
CS 1.6 (De ce nu): 45

Last edited by OwlOfChaos; 04-09-2021 at 15:44.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 15:56   #69
ALΞX
Senior Member
 
ALΞX's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: GDPR
Posts: 256
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa video are pasta aplicata din fabricata. M-am uitat peste poze... ai produs un masacru. Nu trebuia sa-l asamblezi singur daca nu te pricepi... ai atatea ghiduri pe YT.

Pozitia coolerului este gresita, ventilatoarele vor ramane tot timpul pe orizontala ca sa nu interfereze cu sloturile PCIe ale placii de baza. Placa video o vei monta in primul slot PCIe x16 de sus.

Last edited by ALΞX; 04-09-2021 at 15:59.
ALΞX is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:12   #70
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ALΞX View Post
Placa video are pasta aplicata din fabricata. M-am uitat peste poze... ai produs un masacru. Nu trebuia sa-l asamblezi singur daca nu te pricepi... ai atatea ghiduri pe YT.

Pozitia coolerului este gresita, ventilatoarele vor ramane tot timpul pe orizontala ca sa nu interfereze cu sloturile PCIe ale placii de baza. Placa video o vei monta in primul slot PCIe x16 de sus.
Am vazut ca, cooler-ul da in rami si de asta nu am pus pe orizontal, are ceva daca placa video nu este pe PCIe x16?

Prima oara cand montez.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:15   #71
ALΞX
Senior Member
 
ALΞX's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: GDPR
Posts: 256
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-am dat seama deoarece am detinut Ninja 5. Poti ridica putin ventilatorul ca sa nu dea in radiatorul memoriilor. Monteaza placa in primul slot totusi.
ALΞX is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:17   #72
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ALΞX View Post
Mi-am dat seama deoarece am detinut Ninja 5. Poti ridica putin ventilatorul ca sa nu dea in radiatorul memoriilor. Monteaza placa in primul slot totusi.
Ok, are ceva daca placa video nu este pe PCIe x16?, care este diferenta?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:32   #73
ALΞX
Senior Member
 
ALΞX's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: GDPR
Posts: 256
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

In cazul tau nu deoarece procesorul cat si placa de baza au suficiente linii PCIe 4.0. Zic sa o montezi in primul slot de sus sa nu-si imparta benzile cu SSD-ul si sa poata avea de unde sa traga aer.
ALΞX is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:39   #74
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Ok, apropo, stii cumva unde pot sa vad daca SSD-ul isi foloseste toata viteza?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 16:56   #75
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Trebuie sa pun ventilatoarele de la ninja 5 unu in orizontala si unu verticala, ca altfel unu dintre ventilatoare o sa se bata cu unu din carcasa (sunt exact fata in fata)
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 17:58   #76
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,905
Mentioned: 317 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Daca esti din Bucuresti, pot sa te ajut cu asamblarea, dar dupa data de 10 septembrie.

Iti recomand sa muti placa video in primul slot. Placa ta de baza are un slot pci-e 4.0 x16 si unul x4.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 19:23   #77
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Daca esti din Bucuresti, pot sa te ajut cu asamblarea, dar dupa data de 10 septembrie.

Iti recomand sa muti placa video in primul slot. Placa ta de baza are un slot pci-e 4.0 x16 si unul x4.
Eu am pus pe slot-ul negru, sa inteleg ca asta este x4, nu?

https://imgur.com/a/rljZQjw
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 21:32   #78
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,905
Mentioned: 317 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Da. Primul slot de langa procesor e x16.
In teorie, x4 pci-e 4.0 ar trebui sa fie suficient, in special pentru o 3060, dar e posibil sa apara diferite probleme, gen intersectia lane-urilor dintre slotul x4 si slotul pentru ssd m.2 nvme sau acel slot x4 sa treaca prin chipset.
Incearca sa demontezi placa video, schimba orientarea la cooler, ventilatoarele de pe el sa bata spre spatele carcasei, nu in sus si monteaza apoi placa video in slotul x16.
Daca ai probleme cu marimea coolerului, incearca sa ridici ventilatorul de deasupra ram-ului, desi nu ar trebui sa ai probleme pentru ca vad ca ai ram de 41mm, iar coolerul permite instalarea memoriilor de 55mm.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 21:58   #79
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Da. Primul slot de langa procesor e x16.
In teorie, x4 pci-e 4.0 ar trebui sa fie suficient, in special pentru o 3060, dar e posibil sa apara diferite probleme, gen intersectia lane-urilor dintre slotul x4 si slotul pentru ssd m.2 nvme sau acel slot x4 sa treaca prin chipset.
Incearca sa demontezi placa video, schimba orientarea la cooler, ventilatoarele de pe el sa bata spre spatele carcasei, nu in sus si monteaza apoi placa video in slotul x16.
Daca ai probleme cu marimea coolerului, incearca sa ridici ventilatorul de deasupra ram-ului, desi nu ar trebui sa ai probleme pentru ca vad ca ai ram de 41mm, iar coolerul permite instalarea memoriilor de 55mm.
Maine o sa le schimb si revin cu mesaj aici.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 00:07   #80
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 236
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Am schimbat ordinea, acuma placa video se afla pe slot-ul din imagine. https://imgur.com/a/NjLuQ1X

Am pus bine?

Apropo, cooler-ul ala mic alb care scrie asus pe el nu se invarte deloc, sugestii?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parere MB OC mihaim1980 Placi de baza 3 15-07-2014 20:23
Asus Eee pc 901, problema rate transfer ssd engine Memorii & stocare 0 20-06-2012 18:20
Parere OC i5 750 ionitaalin Overclocking & benchmarking 9 23-03-2012 16:06
O parere va rog ! Smenkhare Notebooks & netbooks 4 23-01-2012 11:19
Parere GPS geonikon Telefoane mobile si alte gadgeturi 7 17-05-2010 17:08

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,983
Posts: 757,084
Total Online: 412

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by LAB501
- by Steve-o
- by Kspic
- by stivut
- by dangrig

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.