lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-03-2021, 12:21   #2121
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,033
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

eu am testat Wifi pe un telefon care stie maxim 802.11 a/b/g/n/ac
PSS is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 12:28   #2122
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,384
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Intel AX201 wifi6
Interesant. Trebuie sa fac upgrade la router, si nu prea am gasit teste cu placi wifi 6, ma refer la cele real life usage.

Quote:
Originally Posted by PSS View Post
eu am testat Wifi pe un telefon care stie maxim 802.11 a/b/g/n/ac
thanks.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 12:38   #2123
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca chiar ai nevoie de banda mare de tot pe device-uri cu AX atunci merita, daca nu poti sta linistit si cu AC fiindca eu cu un UBNT LR scot 550 pe wifi 5Ghz cu telefonul. Cam la fel scot si cu laptop-ul si alte device-uri care sunt 2x2.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 12:46   #2124
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,648
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am router Archer C6 ac 866:
- pe telefon am DL 500-550 Mbps
- pe laptop cu Intel AC 8260 866 - am DL intre 325 si 380Mbps
- pe laptop cu Intel AC 7260 866 - am DL intre 325 si 380Mbps

Daca schimb placile de retea din laptop-uri cu Intel AX 201 pot mari viteza spre cei 500-550 Mbps pe care ii prind cu telefonul cu acelasi router?

Au vreo limitare placile Intel AC 7260/8260?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 12:58   #2125
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt unele placi care pur si simplu nu pot mai mult in real life tests sau pur si simplu ai interferente (zgomot si trafic) mare in jur si nu prea ai ce sa faci ca sa zic asa. 7260 oricum e o mizerie dpmdv... 8260 e ok, pe asta am viteze pe thinkpad 460 de ~500Mps.

Uite poza, spectrul e relativ gol acum la ora asta si prind viteza blana (stau la bloc), AP-ul in aceeasi camera cu Laptop-ul



5 minute mai tarziu viteza maxima e de 400-450... s-au trezit vecinii


De multe ori in trecut cand faceam trafic intern (nu extern pe internet) aveam viteze mai mari decat speedtests ceea ce inseamna ca face bandwitch steering router-ul aiurea, dupa ce am schimbat echipamentele pe UBNT nu prea mai am probleme de genul, throughput e mult mai liniar pe device-uri. Nu laud echipamentele doar ziceam ce am observat insa unele placi wifi din laptop-uri pur si simplu sunt ordinare chiar daca scrie intel pe ele, doar anumiti driveri merg grozav si tot asa, multa bataie de cap incat pur si simplu am lasat-o la punctul mort ca oricum si 3-400Mbps sunt suficienti acolo. Motivul pentru care in trecut am renuntat la WiFi-ul de la Mikrotik e ca negocierea si throughput fluctua foarte mult si pe mine ma afecta cand redam din NAS pe TV filme Blue Ray si 3D de dimensiuni extrem de mari (gen 70-100GB), motiv pentru care am si schimbat pe UBNT. Multe placi wifi nu negociau bine cu WiFi-ul de la Mikrotik si de aici bataile de cap, uneori un TPLINK AC ordinar mergea mai bine

Am testat si cu echipamente cu adevarat profesionale, diferente intre AP LR si altele sunt aproape zero.
In curand vreau sa iau de la ei noile AX-uri doar de dragul de a testa.

Last edited by agarici cu pedale; 28-03-2021 at 13:03.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 13:05   #2126
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Eu am router Archer C6 ac 866:
- pe telefon am DL 500-550 Mbps
- pe laptop cu Intel AC 8260 866 - am DL intre 325 si 380Mbps
- pe laptop cu Intel AC 7260 866 - am DL intre 325 si 380Mbps

Daca schimb placile de retea din laptop-uri cu Intel AX 201 pot mari viteza spre cei 500-550 Mbps pe care ii prind cu telefonul cu acelasi router?

Au vreo limitare placile Intel AC 7260/8260?
Pana nu testezi nu ai cum saa aflii cum negociaza placa WiFi cu router-ul tau.
Daca tu ai vitezele alea pe ambele placi posibil sa fii limitate fie de router fie de zgomotul din jur (vecini), ia sa caut un laptop in casa cu 7260 sa testez pt ca LR stie tot 867 si 450
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 13:15   #2127
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

LE: am un intel 7265 - negociaza cu 300Mps in proprietati wifi si in speedtest se duce aproape de 300Mps deci placa e 1x1 (pe net zice ca e 2x2)... de aici si problema cu toate caa trebuie sa se duca minim 433 la negociere... dubios... nici nu imi bat capul sa aflu ce si cum dar sigur e problema de driver sau chiar implementarea dell. Probaibl la tine negociaza 433 si de aici vitezele mici.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 15:41   #2128
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,648
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat si cu fast.com:
- Intel ac 8260 - 520 Mbps
- Intel ac 7260 - 320 Mbps - aici e vorba ca am facut upgrade la un wireless n de 150Mbps si poate e vorba si de antene neadaptate pentru banda de 5Ghz.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20210328_144803_resize_80.jpg
Views:	205
Size:	189.4 KB
ID:	72153   Click image for larger version

Name:	IMG_20210328_153742_resize_76.jpg
Views:	215
Size:	355.0 KB
ID:	72154  
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 15:44   #2129
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

fast.com = netflix

nu stiu daca are impact asa tare antena din laptop vs placa dar sunt sanse, cu siguranta conteaza mai mult placa si apoi antenele dar cred ca si alea se pot upgrada cumva, aici nu stiu asa ca nu comentez ca nu am incercat.
am observat ca 7260 si 7265 sunt naspa si gata
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2021, 18:25   #2130
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,783
Mentioned: 368 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe laptop am tot intel AX201, dar văd că merge mai bine, pe același router, Asus AX55...
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2021, 14:50   #2131
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,265
Mentioned: 33 Post(s)


Default



Wifi test - AX200 + AX6000.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2021, 21:54   #2132
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4,139
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Default

E bun TP-Link-ul (WiFi 6) ala pe care il da RDS cu 3 lei pe luna?
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2021, 22:47   #2133
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 2,094
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dacă aveți router MikroTik sau Linksys sau alte echipamente cu porturile 2000 sau 5678 deschise:
New Mēris botnet breaks DDoS record with 21.8 million RPS attack
https://www.bleepingcomputer.com/new...on-rps-attack/
doru is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2021, 11:50   #2134
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,935
Mentioned: 719 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nope. Prima regula este sa schimbi porturile implicite la orice router.
Si numele utilizatorului de administrare din default in altceva (mai toate au "admin" si botii dau in el ca la balamuc).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2021, 16:04   #2135
QzE
Member
 
QzE's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Bucuresti
Posts: 185
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Sau sa nu faci interfata de configurare accesibila din WAN.
QzE is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2021, 20:52   #2136
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,660
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poti sa o faci lejer daca ai BruteForce atack prevention.... aka ban dupa X login failed.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2021, 22:38   #2137
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,935
Mentioned: 719 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by QzE View Post
Sau sa nu faci interfata de configurare accesibila din WAN.
De ce as face asta? Intru pe vpn daca musai trebuie.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2021, 23:17   #2138
s1lviu
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 263
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va dati seama cum gruparile ale de hackeri sustinute de state ca Rusia si China, s-au gandit brusc sa lase atacurile asupra institutiilor guvernamentale de prin SUA, si sa atace routerul lui Giany din Berceni...
s1lviu is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2021, 23:21   #2139
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,783
Mentioned: 368 Post(s)

PC-ul meu



Default

... Geani de la Fierbinți
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2022, 14:25   #2140
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,090
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

AC-LR ul meu incepe sa dea numere dupa 5 ani de utilizare, m-am trezit ca nici dupa reflash nu mai am viteza constanta, orice i-as face nu sare de 150mbps, desi in controller imi apare ca totu-i ok negociaza corect. O fi un bug de la ei, nu stiu.

Ceva sugestii de AP-uri Wifi6, non ubiquiti?
A testat cineva huawei mesh?

As lua Ruckus dar sunt scumpe ca ...
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce parere aveti despre Android ? razvy_10 Telefoane mobile si alte gadgeturi 48 30-08-2012 19:08
Ce trepiede aveti si ce parere aveti despre ele? tiribomba Foto/Video 15 08-08-2011 21:52
Ce parere aveti despre acest model de Asus GTX 570 tphase Placi video 1 25-03-2011 12:04

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,955
Posts: 756,657
Total Online: 569

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by Kspic
- by Steve-o
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.