lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-10-2021, 23:04   #2021
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,987
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Merg... la 5m
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 09:49   #2022
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,275
Mentioned: 65 Post(s)


Default

No..

https://blog.siemon.com/standards/ie...e-t-task-force
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 10:04   #2023
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,987
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

I stand corrected.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 11:11   #2024
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,658
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merg ... la 100m.

I'm also right.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 13:16   #2025
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,346
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

În practică am văzut 5e care nu a mers nici măcar la 1Gbps pe 20-30 de metri.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 13:29   #2026
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,658
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact: generalizarile nu sunt bune.

Poate in locul acelui 5e se putea pune un la fel de prost 6a si tot nu mergea la 20-30 de metri.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 15:06   #2027
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,789
Mentioned: 368 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde și de mufe, depinde de sertizor, de unde e cumpărat cablu, cât de certificat este cat 5e... mai mulți factori.
Am făcut multe mufe de-a lungul timpului, dar am folosit cabluri bune calitativ, nu no name-uri, și nu am avut probleme nici la 50 de metri.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 10:54   #2028
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma intereseaza o placa wifi pe form factor 2230 care sa nu fie limitata de platforma, cum am inteles ca e ax201, doar pe Intel.
Voi ce recomandati, tinand cont ca routerul meu e un Linksys EA6700 dual band
Nu stiu daca sa aleg o 8260sau ax200...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 13:08   #2029
dic1
Senior Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 515
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta ar fi ieftina, o urmaresc de ceva vreme (inca am garantie la laptop si sigiliu pe placa wifi): https://www.pcgarage.ro/placi-de-ret...luetooth-bulk/
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 13:56   #2030
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Atata timp cat placa e 2x2 nu o sa aveti viteze de transfer peste 500Mps pe Wifi AC 5Ghz
Eu pe ubiquiti AP AC LR nu scot cu nimic in casa viteze mai mari de 450-600... 600 cand e banda in jurul meu goala cuc adica aproape niciodata... 500 cand e ocupata asa si asa ... da, sunt in camera cu AP-ul / nu vorbim de ziduri ca zidul e caz subiectiv.

Cam orice AP/ROUTER/WIFI va luati performantele sunt dependente de antele laptop-ului si zgomotul din jur (SSID-uri / trafic active pe canale etc)

O alta problema mai apare cand anumite placi wifi mai proaste sau mai slabe pe driveri sau cu driver neactualizati sau prea noi scosi pe fuga au performante proaste din cauza negocierilor slabe cu AP/Router-ul.

Daca ai deja placa 2x2 in laptop si e decenta nu prea merita upgrade mai ales daca ai doar AC in casa. @kobro
Va luati AX degeaba daca infrastuctura nu e ok si are AX doar de forma. De exemplu TPlink-ul de la RDS pe AX are performante de AC LR, nu sare de 600 nici sa-l futi, poate doar la case.

Last edited by agarici cu pedale; 15-10-2021 at 13:59.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 13:57   #2031
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,987
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

2x2 inseamna 866 / 866, nicidecum 500.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 14:18   #2032
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,658
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu

Default

El vorbeste de viteza reala de download nu de viteza de conectare la AP.

Nici mie nu imi trece de 600-620 download pe 2x2 AC pe 5Ghz.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 15:42   #2033
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pana acum 3 zile am avut 0 Intel 7260NGW.AC, 2x2 streams, fara MIMO
https://mobilespecs.net/router/Intel...260NGW.AC.html
Ma cam sacaia la inceput cu driverele si cu problemele de conectare pe bluetooth.
Am maritat-o cu gandul la un upgrade rezonabil.
Stiu ca AX210 e inutil, AX201 si anumite modele 9xxxx sunt limitate la Intel sau la Win 10/11, insa ma intereeseaza sa fie ceva care sa faca diferenta fata de vechea placa si sa mentina compatibilitatea cu win 7.
Adica cel mai important e sa stiu ce experiente va ofera voua placile pe care le utilizati, cu conditia sa se incadreze ca upgrade fata de placa 7260NGW.AC

Last edited by kobro; 15-10-2021 at 16:00.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 15:50   #2034
iCanFly
Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
2x2 inseamna 866 / 866, nicidecum 500.
Vorbea de banda daca citeai atent...nicidecum de negociere. Te provoc sa-mi arati o placa care negociaza 866 si tine 866 banda de download daca tot aduci in discutie asta. @kobro Placa noua si Windows 7 e no go. Placa ta era suficienta, trebuia doar sa gasesi un driver bun de W7. 7260/7265 sunt placi ok cu care nu am avut niciodata probleme dar am rulat doar W10. Mi se pare ca 7265 e mai ok dar nu stiu ce sa zic, nu as face upgrade de la 60 la 65.

Last edited by iCanFly; 15-10-2021 at 15:58.
iCanFly is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:04   #2035
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,987
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai daca vorbesti de throughput de unde ai scos 500-le? 600 e mai apropiat de realitate. Oricum, nu 500.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:05   #2036
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inteleg.
Eu am folosit doar cu win 7.
Trebuie sa tin cont si de router. Daca el ofera, nu are rost sa stau sub viteza lui.
Evident, e vorba si de a utiliza functii noi.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:06   #2037
iCanFly
Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Daca ai sta la bloc ai intelege de ce sunt viteze asa mici, daca stai la casa si nu ai zgomot in jur te apropii bine de 600. Mie imi fluctueaza rau banda in functie de orar, seara e jala, cred ca am 60 SSID_uri in jur minim.
iCanFly is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:09   #2038
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, banda ma refeream.
Da, banda fluctueaza rau in functie cat e ocupat si ce trafic e in aer si de numarul de pereti prin care trece. Daca ai 10-30 de SSID-uri pe acelasi canal ca tine te-ai scos. Vezi cazurile cu blocurile noi date in folosinta unde sunt unul langa altul, e horror ce vezi in aer.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:10   #2039
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,987
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Uite, oameni de astia ca tine, care nu inteleg ca vorbesc prostii si cand le zici ca vorbesc prostii nu inteleg ca nu au dreptate, oameni de genul asta fac forumurile sa se duca dracu. Daca la tine nu merge peste 500, perfect, zi ca la tine nu merge peste 500, nu te apuca sa faci afirmatii neadevarate ca aici nu suntem la piata - intotdeauna sunt oameni care cunosc mai mult decat tine.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2021, 16:11   #2040
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai la fel pot afirma si eu ca se duce dracu forumul cand tu spui ca merge 866, macar eu nu fac afirmatii aberante si stiu ce vorbesc.
Hai las-o in spanac, cred ca am fost destul de clar cand am generalizat.
La mine merge blana 550+ 24/7 ca nu am zgomot in aer si stau la bloc, singurul iritat la cur esti tu ca te bagi aiurea si vii cu afirmatii aiurea, restul vad ca pricep foarte usor.
Nu toti au bani de wifi-uri serioase si iti garantez ca o mizerie de tplink/asus entry lvl nu tine throughput 600 nici daca sufli in el, din cauza asta am generalizat. Ah da am facut typo la 450 in loc de 550...oh no... CALL MBC ASAP!


Last edited by agarici cu pedale; 15-10-2021 at 16:28.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,987
Posts: 757,162
Total Online: 712

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by dangrig
- by Kspic
- by Steve-o
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.