lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-01-2022, 23:26   #1
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Underclock Pentium D si Gigabyte P35 DS3P

Salutare!

Dupa o ora de chin, am renuntat.

Am un Pentium D 940 si o placa Gigabyte P35 DS3P, tot ce vreau este ca acest maret procesor sa ruleze la 2 Ghz, dar pur si simplu nu vrea!

Am reusit sa il duc la 2.4 Ghz, micsorand multiplicatorul la 12 (e minim atat).

Orice modificare fac la FSB, mi se reseteaza setarile de OC (se opreste de 3 ori sistemul, cum face Gigabyte in caz de failed OC).

Am dezactivat EIST si orice functie de scazut / crescut frecventa procesorului, am dezactivat Legacy USB, am facut si desfacut toate setarile gasite pe net...

Am schimbat bateria de bios, am dat reseturi de bios, am pus manual frecvente pt memorii, pt PCIe...degeaba.

Pare ceva de la placa, nu?
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 00:33   #2
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 300
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atata e minim, busul extern e 200, 266 si 333 mhz. 200*12=2400. Pune busul la 266 mhz, multiplicatorul la 12 si memoriile la 666mhz(266*3). Daca pleaca, placa de baza cred ca e ok. Nici cpu nici placa nu stie bus sub 200.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 01:13   #3
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 371
Mentioned: 10 Post(s)


Default

asa e, mai curand procesorul nu stie fsb sub 200, placa pare ca suporta procesoare cu fsb 133 (ceva celeroane & stuff).

Pentium d 800 stie fsb133; frecventa de 133 Mhz se obtine din LLH pe bsel (2/1/0), dar care e "reserved" pe pentium d 900, deci ne-suportata de procesor.


https://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/310306.pdf (pagina 33)

Last edited by mike_1; 13-01-2022 at 01:34.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 10:23   #4
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pentru raspunsuri, cu procesorul m-am lamurit.

Problema e, de ce nu mentine OC-ul placa, la orice schimbare de bus, fie si cu 1 in plus?
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 10:46   #5
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,830
Mentioned: 352 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Nubie View Post
tot ce vreau este ca acest maret procesor sa ruleze la 2 Ghz, dar pur si simplu nu vrea!
De ce?

Quote:
Originally Posted by Nubie View Post
Am dezactivat EIST si orice functie de scazut / crescut frecventa procesorului
WTF
Neo is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 11:33   #6
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 371
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Nubie View Post
Multumesc pentru raspunsuri, cu procesorul m-am lamurit.

Problema e, de ce nu mentine OC-ul placa, la orice schimbare de bus, fie si cu 1 in plus?
O sa incerc si eu cu gigabyte p35 sa vad daca la fel face si la mine. Daca la 200 merge si la 201 crapa, pare mai curand o problema de setari.

Jumperul de reset cmos e in pozitia corecta?

Last edited by mike_1; 13-01-2022 at 11:40.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 12:25   #7
PasatoiuTD
VIP
 
PasatoiuTD's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,167
Mentioned: 15 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
De ce?
Probabil vrea sa compare niste procesoare la 2 GHz, iar la unele este nevoie de underclock sau overclock.
PasatoiuTD is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 12:36   #8
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
De ce?
Lucrez la un proiect unde testez anumite jocuri dpdv al minimum si recommended requirements, si la recommended am P4 la 2 Ghz, insa am nevoie si de o placa video cu PCie, si momentan cam asta e singura mea optiune, ceva pe 775 cu underclock.
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 12:36   #9
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by PasatoiuTD View Post
Probabil vrea sa compare niste procesoare la 2 GHz, iar la unele este nevoie de underclock sau overclock.
Da, erai pe aproape
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 12:37   #10
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post

WTF
Asa am gasit pe internet, what can I say?
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 16:26   #11
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,830
Mentioned: 352 Post(s)


Default

Nu este mai simplu sa cauți un P4 Northwood la 2GHz și sa folosești procesorul respectiv?

[email protected] 200*10 este diferit de 266*7.5 oricum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Neo is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 19:27   #12
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Nu este mai simplu sa cauți un P4 Northwood la 2GHz și sa folosești procesorul respectiv?

[email protected] 200*10 este diferit de 266*7.5 oricum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Asa ar fi, dar pe urma urmeaza si placa video, si imi trebuie un 6600GT, care pe AGP costa destul, iar pe PCIe am deja 3...de aceea am mers pe configuratia de mai sus, pt ca imi trebuia placa cu PCIe.
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 22:33   #13
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ti-as trimite eu una, dar nu pot sa stiu cand ajung la locatie...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 22:55   #14
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Ti-as trimite eu una, dar nu pot sa stiu cand ajung la locatie...
Apreciez, dar gasesc eu o solutie pana la urma
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2022, 12:09   #15
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 968
Mentioned: 39 Post(s)




Default

...oarecum offtopic...

E buna ideea, cu P4 @2Ghz... sa stii ca merge pe aproape orice, dar cand harware-ul e aproape imposibil de gasit, mi se pare o aberatie. Totusi cel mai vechi i3, e scos acu 12 ani.
Dashu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memorii DDR4, underclock Zekspir Memorii & stocare 4 14-06-2022 10:32
Ajutor underclock icebird Placi de baza 5 05-10-2009 15:23

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,980
Posts: 757,025
Total Online: 709

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by Kspic
- by Miru
- by matose
- by korby

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.