lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-01-2022, 21:44   #1
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default Ajutor inlocuire procesor Laptop

Am un laptop Hp G6-2012sq care are un procesor Intel® Core™ i7-3612QM 2.10GHz, Ivy Bridge dar la care sa dus placa de baza si vreau sa cumpar de la cineva un laptop HP Pavilion g6-2303sq, Procesor Intel® Core™ i5-3230M 2.6GHz Ivy Bridge pentru placa de baza . Intrebare ....oare placa de baza de la i5 suporta procesorul meu i7......I5 are 2 nuclee si 2 ... thread-uri ...iar i7 are 4 nuclee si ... 8 thread-uri ... Multumesc .
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2022, 00:08   #2
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,040
Mentioned: 108 Post(s)


Default

e un pic mai complicat si poti verifica unele informatii singur:

1. verifica daca procesorul I7 este FCBGA (acest model de procesor a venit in 2 variante) una socketed (RPGA988) si una lipita/BGA pe placa de baza (sper sa nu fie cea de-a 2-a varianta - pentru ca asta inseamna HARD STOP nu ai cum sa faci swap.

2. exista modelul mentionat cu procesor I7-3612QM ? (de obicei da .. pentru aceeasi generatie dar exista exceptii) - fizic procesorul se potriveste (daca e versiunea FCPGA988), insa trebuie sa fie recunoscut de bios-ul placii de baza.

3. este racirea diferita pentru respectivul model de laptop cu procesor I5 si I7 (dupa ce ai identificat modelul cu I7 cauti pe internet dissasembly si validezi cu racirea pe care o ai tu pe cel cu i5) ? (difera de la caz la caz .. de obicei modelele cu procesoare i5 sau i3 au alta racire ) pentru a evita supra-incalzirea, insa poti avea noroc.

4. este adaptorul de curent aceelasi ? (de obicei da - dar e bine sa verifici)

Dupa ce ai verificat cele de mai sus si te-ai asigurat ca
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2022, 01:40   #3
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by rodarkone View Post
e un pic mai complicat si poti verifica unele informatii singur:

1. verifica daca procesorul I7 este FCBGA (acest model de procesor a venit in 2 variante) una socketed (RPGA988) si una lipita/BGA pe placa de baza (sper sa nu fie cea de-a 2-a varianta - pentru ca asta inseamna HARD STOP nu ai cum sa faci swap.

2. exista modelul mentionat cu procesor I7-3612QM ? (de obicei da .. pentru aceeasi generatie dar exista exceptii) - fizic procesorul se potriveste (daca e versiunea FCPGA988), insa trebuie sa fie recunoscut de bios-ul placii de baza.

3. este racirea diferita pentru respectivul model de laptop cu procesor I5 si I7 (dupa ce ai identificat modelul cu I7 cauti pe internet dissasembly si validezi cu racirea pe care o ai tu pe cel cu i5) ? (difera de la caz la caz .. de obicei modelele cu procesoare i5 sau i3 au alta racire ) pentru a evita supra-incalzirea, insa poti avea noroc.

4. este adaptorul de curent aceelasi ? (de obicei da - dar e bine sa verifici)

Dupa ce ai verificat cele de mai sus si te-ai asigurat ca
Procesoarele sunt schimbabile ambele , racirea e la fel .....ce nu stiu daca biosul placi cu I5 suporta procesoru I7.....inclusiv placile de baza arata la fel ...mai mult cel cu I5 ( HP 15.6'' Pavilion g6-2303sq) are si o varianta cu I7 dar se numeste g6-2305sq....biosul doar sa recunoasca I7...
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2022, 10:33   #4
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu siguranta va fi recunoscut, ambele folosesc aceeasi versiune de BIOS - File name:sp77532.exe
https://support.hp.com/ro-en/drivers.../model/5264652
https://support.hp.com/ro-en/drivers.../model/5357255
Va trebui sa scotocesti dupa un Bios unlocked, care sa iti permita setari mai amanuntite de gestionare a resurselor, cel default e de obicei foarte limitat.
La prima citire, probabil va trebui sa apelezi la o metoda mai complicata: https://www.bios-mods.com/forum/Thre...lion-g6-2377ez
kobro is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2022, 19:17   #5
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,474
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din experienta iti spun ca marea majoritatea a laptopurilor ce au i5 dual core au alimentarea cat si racirea mai slaba si nu gandita pentru i7 quad core .

Probabil va merge o perioada , dar se va duce alimentarea (mosferii) cand o sa tragi mai tare de procesor.
__________________
1: AMD R7 5700G, MSI B550 Tomahawk, 16 GB DDR4 G.Skill 4000 CL18, AMD Radeon Vega 8, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 00:18   #6
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Din pacate nu am reusit nimic ....am incercat toate variantele ...am pus I7 pe placa de baza de la I5 -nu merge ,am pus i5 pe placa lui ..nici asa ....I7 pe placa lui nici asa ...I5 pe placa de la I7.....la toate variantele imi da BSOD cu eroarea.

DPC Watchdog Violation


Am repus biosurile pe ambele placi ...nimic ....ciudat e ca pe ambele placi nu imi vede placa video dedicata hd 7670m
Pot sa instalez windowsu dar de fiecare data la repornire imi da BSOD

Last edited by calin_ci; 04-02-2022 at 00:23.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 10:09   #7
jcdenton
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 165
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incerci sa pui win10? Daca da incearca si cu 7
jcdenton is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 11:18   #8
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Poi o mers de 4 ani cu windows 10 fara probleme ......
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 11:47   #9
jcdenton
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 165
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

A mers dar win10 a trecut prin vreo 6 builduri de la lansare - eventual incearca cu un kit vechi de win10? Nu 20xx sau 21xx
jcdenton is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 13:21   #10
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

O sa incerc si varianta asta
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 13:56   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,670
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

de regula i7 nu prea e suportat decat de un mobo cu revizia pe masura si bios update.
am incercat sa fac upgradeuri pe mobo-uri cu i3 la i7 si nu au mers.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 15:48   #12
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
de regula i7 nu prea e suportat decat de un mobo cu revizia pe masura si bios update.
am incercat sa fac upgradeuri pe mobo-uri cu i3 la i7 si nu au mers.
Ideia e ca I7 face la fel si pe placa lui de baza .....I5-ul cu placa lui inainte de a pune I7 pe placa de baza mergea foarte bine ...,dupa ce am pus i7 nu mai merge nici cu el nici cu I5.........cred ca le arunc toate la gunoi si cumpar alt ....voiam sa il utilizez doar pentru testere si softuri auto
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 16:01   #13
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,981
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate ai o memorie defecta...
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2022, 20:01   #14
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,049
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca nu sta bine in socket, incearca cu mai multa atentie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2022, 08:59   #15
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Memorii am mai multe placute ...le-am încercat pe toate .....procesorul e bine fixat 100%...
calin_ci is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ajutor placa de baza|procesor Doru1 Cutia de sub birou 11 08-11-2018 03:11
Inlocuire procesor Decebal Procesoare si chipseturi 14 29-08-2013 20:36
Ajutor alegere procesor asasyn Procesoare si chipseturi 32 12-10-2012 12:09
Inlocuire incarcator laptop scipio Notebooks & netbooks 10 23-11-2011 11:33
Ajutor alegere laptop Download Notebooks & netbooks 1 09-05-2011 18:17

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,977
Posts: 756,986
Total Online: 501

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by Kspic
- by matose
- by korby
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.