|
|
09-01-2023, 10:51
|
|
Ancient friend
Mentioned: 100 Post(s)
|
Voi va plictisiti grav daca ati ajuns sa dezlipiti switch-urile de pe o tastatura 
Sunt curios ce castig este.
Tot am zis ca o sa citesc odata articolul ala de pe lab dar este aproape cat o nuvela de lung
|
09-01-2023, 11:13
|
|
Ancient friend
Mentioned: 374 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by Arise
Switch-ul ajunge oricum la gunoi (haz-mat recycle bin), nu ?mi pierd timpul cu pinii.
Dar apoi vine oricum partea cringe, trebuie curățată placa, vias-urile, și apoi cum lipesc tot cu stația cracii la switch-ul nou? 
|
Depinde, de multe ori vrei să recuperezi switch-urile (procedura se numește harvesting) dacă sunt switch-uri care nu se mai fabrică și-s foarte bune (e.g. Cherry MX Black retooled sau chiar vintage, Nixies, Alps, etc, etc).
Quote:
Originally Posted by sammurai
Voi va plictisiti grav daca ati ajuns sa dezlipiti switch-urile de pe o tastatura 
Sunt curios ce castig este.
Tot am zis ca o sa citesc odata articolul ala de pe lab dar este aproape cat o nuvela de lung 
|
Cand un PCB high end costă cat o tastatură prebuilt faci și desolder. Sau cand vrei switchuri faine care nu se (mai) fabrică cum ar fi retooled Cherry MX Blacks (mulțumesc @ korby  ). Sau cand un switch este mucit și vrei să repari tastatura ca să nu te duci să incurajezi consumerismul cumpărand alta și adăugand la grămada de e-waste care ne sufocă planeta.
Cum adică "ce caștig"? Tu cand faci orice in viață te aștepți să "caștigi" ceva din asta? Cool story
Dacă articolul acela ți se pare lung nu-l citi, că vin părțile II și III care vor fi cel puțin incă pe-atat
Și incă ceva - observ mult dispreț pentru perifericul ăsta din partea ta, dar vrei să dai 700 lei pe o Logitech. Ceva nu se pupă aici la capitolul logică.
|
|
|
09-01-2023, 11:26
|
|
VIP
Mentioned: 782 Post(s)
|
My bad, aveam in cap switch-urile de mouse.
|
09-01-2023, 14:36
|
|
Senior Member
Mentioned: 44 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by Neo
Da, acolo se pune lubrifiant ca să nu mai scarțaie. Fie vaselină dielectrică fie ceva mai special. Dacă ai prin casă vaselină Febi Bilstein pentru bujii (albă, ceramică), merge la fix. Procedeul este destul de simplu, deși stabilizatoarele alea sunt infecte de umblat cu ele.
|
much obliged
deocamdata ar fi suficient sa pun lubrifiant in zonele cu sageti sau trebuie sa o si desfac?
cum spuneam nu-mi dau seama daca scarțaitul vine de la tija mare (care leaga zonele marcate cu sageti verzi) fie de la partea metalică de la switch-ul in sine sau de la plasticul din zona sagetilor
Quote:
Originally Posted by Neo
Sincer Hall Effect nici nu se compară la durabilitate cu Șomer-G, deci mai bine ia Pro.
|
Dar Apex 9 TKL cu Linear OptiPoint Switch ai recomanda?
Quote:
Originally Posted by Neo
Dacă articolul acela ți se pare lung nu-l citi, că vin părțile II și III care vor fi cel puțin incă pe-atat 
|
speaking of which... congrats! zici ca e dizertatie
|
09-01-2023, 15:53
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by kvarq
much obliged
deocamdata ar fi suficient sa pun lubrifiant in zonele cu sageti sau trebuie sa o si desfac?
|
Pune puțin lubrifiant pe sarmă, acoper-o bine in zonele unde intră pe plastic. Scarțaitul este exclusiv de la stabilizatoare (sarma pe care o numești tijă).
Quote:
Dar Apex 9 TKL cu Linear OptiPoint Switch ai recomanda?
|
Nu.
Quote:
speaking of which... congrats! zici ca e dizertatie 
|
Mulțumesc! Țineți aproape, că-s pe țeavă articolele, dar mna, recuperarea după Sărbători
|
|
|
09-01-2023, 20:25
|
|
Ancient friend
Mentioned: 319 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by Neo
Se poate rezolva/repara, dă-mi un PM.
|
Hai ca am si uitat, nu l-am mai folosit cateva zile si vad ca si-a revenit. Multumesc oricum!
|
10-01-2023, 17:49
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by augustus
Hai ca am si uitat, nu l-am mai folosit cateva zile si vad ca si-a revenit. Multumesc oricum!
|
Sunt oricand disponibil să sperii o tastatură amenințand că o repar  Mă bucur că-ți merge!
|
|
|
10-01-2023, 17:52
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by Arise
My bad, aveam in cap switch-urile de mouse. 
|
Da, din păcate cu alea nu mai ai ce să faci, dacă le schimbi pentru că s-au stricat (double/multiple clicking, zero clicking).
Dacă faci swap, merită păstrate cele vechi dacă sunt incă perfect funcționale.
|
|
|
11-01-2023, 06:50
|
|
Ancient friend
Mentioned: 100 Post(s)
|
Pana la urma am luat un logitech MX Mechanical full size pentru ca:
- e mai cheap decat Ducky One
- e wireless. bateria e decenta, cred ca duce 2 saptamani.
- imi asigura tranzitia instant intre desktop si macbook (ocazional si al doilea laptop), avand avantajul ca se poate conecta la 3 devices.
- nivelul de silentiozitate este ce trebuie deoarece am testat-o in magazin. Posibil ca si Ducky sa fie la fel sau mai bine dar nu am unde sa o testez.
- functiile fast nu-s de neglijat
- compatibilitate cu mac
Ce compromisuri:
- tasta caps lock nu are led individual si cand este activata functia caps lock clipeste luminita pe buton. Daca stai cu caps lock apasat o perioada de timp te poate deranja. La scris normal si jocuri nu o sesizezi.
- fiind low profile nu-i 100% feeling-ul unei taste normale
- vedem cat tine
Again, m-a interesat sa fie cat mai okay out of the box.
|
11-01-2023, 12:44
|
|
Ancient friend
|
Să o stăpanești cu plăcere!
Quote:
Originally Posted by sammurai
P
- nivelul de silentiozitate este ce trebuie deoarece am testat-o in magazin.
|
Asta este important, dacă pentru tine se potrivește atunci 100% este alegerea corectă!
|
|
|
16-01-2023, 14:44
|
|
Senior Member
Mentioned: 44 Post(s)
|
Quote:
dupa nici 6 luni tasta space de la Hunstman TKL V2 a inceput sa scartie urat  )
https://streamable.com/s8hw71
https://streamable.com/s1msqw
am curatat partile indicate cu sageti dar nu e niciun efect :P
nu-mi dau seama daca scarțaitul vine de la tija mare (care leaga zonele marcate cu sageti verzi) fie de la partea metalică de la switch-ul ?n sine...
sunt f multumit de switch ca e fast etc...
stiu ca n-ar trebui sa am pretentii de la o... "jucarie" de 150 eur, dar... dreaci nici macar 6 luni?
probabil ca ar trebui sa incerc sa ung pe acolo cu... ceva  )
|
am scris la Razer, schimbat mails, aratat film cum suna etc si mi-au cerut adresa saptamana trecuta
azi ma suna un curier FedEx sa ma sune ca am colet din Hong Kong  ) a fost expediat pe 12 jan de acolo, azi l-am primit  )
inauntru tastatura noua, fabricata in sapt 52 din 2022...
it's so fraking smooth! nu-mi vine sa cred... nu imi aduc aminte daca cea veche suna la fel la inceput dar feeling-ul este complet diferit... este o veste buna oarecum, insa nu prea buna daca degradarea este ATAT de mare in 6 luni sau poate chiar s-au facut imbunatatiri dpv calitativ... ca banui ca nu se pune de diferente de calitate ca la pasta de dinti pentru Europa de Est  )
|
18-01-2023, 02:55
|
|
Ancient friend
|
Quote:
am scris la Razer, schimbat mails, aratat film cum suna etc si mi-au cerut adresa saptamana trecuta
azi ma suna un curier FedEx sa ma sune ca am colet din Hong Kong  ) a fost expediat pe 12 jan de acolo, azi l-am primit  )
inauntru tastatura noua, fabricata in sapt 52 din 2022...
it's so fraking smooth! nu-mi vine sa cred... nu imi aduc aminte daca cea veche suna la fel la inceput dar feeling-ul este complet diferit... este o veste buna oarecum, insa nu prea buna daca degradarea este ATAT de mare in 6 luni sau poate chiar s-au facut imbunatatiri dpv calitativ... ca banui ca nu se pune de diferente de calitate ca la pasta de dinti pentru Europa de Est  )
|
Mi se pare absolut genial că iți schimbă tastatura
Acum dacă se deteriorează și asta și nu mai vor o rezolvăm - se lubrifiază zonele acelea foarte ușor, recent am făcut un mic tuning de stabs la o Apex Pro ogărită zi de zi cațiva ani și sună absolut superb
|
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|